Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

29 stycznia 1990 r., uczestnicy XI Zjazdu PZPR przyjęli uchwałę o zakończeniu działalności partii. PZPR przez ponad czterdzieści lat sprawowała w Polsce totalitarną, a następnie autorytarną władzę, odpowiadając m.in. za stalinowski terror, pacyfikacje protestów społecznych oraz represje stanu wojennego.

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

od kąd pamietam ministrem rolnictwa był zawsze rolnik , teraz Puda jest chyba pierwszym nie rolnikiem i zobaczymy ale Ardanowski dawł pieniądze to też nie było dobre wiec minister czy premier który osiągnął sukces w biznesie ?

Postawienie rolnika też nie gwarantuje sukcesu bo to czas zmian strukturalnych i ważniejsze zdaje się jest wypracowanie strategii tych zmian, niz utrzymanie zadowolenia elektoratu. Dawanie pieniędzy na zasadzie utrzymania status quo, czyli zadowolenia ludu aby utrzymać się przy korycie to też nie zmiana jakościowa.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

no i dlatego  Ardanowski aż tak dobry nie był , kiedyś tu na forum zadałem pytanie co dla rolnictwa w Polsce zrobił Ardanowski i jakoś nikt nie podał jego zasług .  Teraz chyba kalinowski były min . rolnictwa krzyczy żęby rolnikom którzy dostają dopłaty a nie uprawiają ziemi żeby im dopłaty odebrać , coś wyliczył że tylko 35 % tym co składają wnioski one się należą , ale to tez nie tedy droga , z jednej strony PSL dawało renty strukturalne każdemu czy 5 ha czy 20 ha a teraz wpadło na inny pomysł typowy żeby odebrać PISowi elektorat wiejski 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Jak zapewni PiS sobie następne 5 lat władzy z SLD to już tej władzy prędko nikt nie odbierze bo nie będzie komu odebrać .

Jak 5 lat skoro kadencja jest na 4 lata?

Dowiedziałeś sie już czemu rząd chce nam szczepionkami zaszkodzić?

Opublikowano

Prezydent jest na 5 lat .

Po co mam się dowiadywać .

Też zadałem ci pytanie co cię przekonało do preparatu i kto cię przekonał ? .

Bo mnie  nic nie przekonało do preparatu testowego za co nikt nie bierze odpowiedzialności za ten preparat .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Też zadałem ci pytanie co cię przekonało do preparatu i kto cię przekonał ? .

Bo mnie  nic nie przekonało do preparatu testowego za co nikt nie bierze odpowiedzialności za ten preparat .

Zadałeś pytanie to ci  odpowiedziałem ale ty nadal żadnych argumentów i faktów nie podałeś. Kto ci powiedział że nikt nie bierze odpowiedzialności ? Mozesz jakies twarde dane na ten temat przytoczyć ?

Opublikowano
43 minuty temu, DTaras napisał:

galan - przez rok utyskiwania przeszła Ci koło nosa cała procedura wyszczepienia Izraela. No chyba większej grupy testowej niema...

Mengele przy tym to był detalista
kolejny chichot Historii bo i tym razem "obiektem doświadczenia" byli Żydzi.
no tym razem już dobrowolnie.

• Like 1
Opublikowano

Jako że są i będą teorie spiskowe to zapytam:

Skąd wiecie czym szczepiono naród który rządzi tym światem? I ekonomicznie i medialnie???

Opublikowano

no jak skąd? można zapytać, to powiedzą. 9_9

3 minuty temu, Agrest napisał:

Jako że są i będą teorie spiskowe to zapytam:

Skąd wiecie czym szczepiono naród który rządzi tym światem? I ekonomicznie i medialnie???

Opublikowano

No tak, powiedzą Ci 🤣

2 minuty temu, mirro napisał:

Nooo Sputnikiem to ich chyba nie szczepili.😂

Dobrze wiesz, że zawsze są o krok do przodu. W momencie powstania problemu ( a raczej jego uwidocznieniu) już mają gotowe wyjście z niego.

No i tyle bo jeszcze mosad się zainteresuje🤣

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

29 stycznia 1990 r., uczestnicy XI Zjazdu PZPR przyjęli uchwałę o zakończeniu działalności partii. PZPR przez ponad czterdzieści lat sprawowała w Polsce totalitarną, a następnie autorytarną władzę, odpowiadając m.in. za stalinowski terror, pacyfikacje protestów społecznych oraz represje stanu wojennego.

Widzisz, moim zdaniem to wielka szkoda że tego PZPR już nie ma. Bo jeśli nadal by była partii to co najmniej połowa posłów miała by już wyroki za złodziejstwo. Jakoś w Chinach partja jest nadal też prowadźi dość opresyjną politykę względem swoich opozycjonistów a są potęga gospodarczą i naród się nie buntuje. U nas się  podłożyli sami doprowadzając raka w postaci Solidarności do rozwoju. Każdy system ma wady a obecny chyba najwięcej z dotychczasowych. 

Opublikowano

Oficjalnie chyba nawet podali tęże nazwę.

Pytanie czy wierzyć ...

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

a po co im kłamstwo?

Yyy, no jakby to..., naród który... yyy... No to tyle🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v