Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kulisy wyrzucenia Rasia i Zalewskiego

Obaj wykluczeni zareagowali na decyzję zarządu zdziwieniem, podkreślając, iż nie znają jej przyczyn. Zalewski napisał na Twitterze, że o wykluczeniu dowiedział się już po fakcie od sekretarza generalnego partii Marcina Kierwińskiego. – Nikt ze mną nie rozmawiał, nie wiedziałem o wniosku, nie miałem możliwości się bronić, nie znam zarzutów. Jak nazwać taką procedurę, taki sąd? Czy takie są standardy PO? Czy o to nam chodziło? – pytał Zalewski.

po - już na złom :) 

----------------------------------------------------

W tym roku Ambasada Królestwa Danii koordynuje prace nad otwartym listem poparcia dla społeczności LGBT+ w Polsce, kontynuując tradycję jego publikacji od 2012 r. - poinformowała Urszula Eriksen z duńskiej ambasady. – List ten zostanie upubliczniony w poniedziałek rano – dodała.

i w poniedziałek już powinna się pakować na swoją wysepkę - ale nasz rząd nie odważy się  

Opublikowano

@galan99 jednak miałeś rację z tymi ubocznymi skutkami szczepień...

kurna, jak mnie ząb napierdziela! :S

Opublikowano
10 godzin temu, pafnucy napisał:

a Ty zrozum że to w sumie poświęcenie się dla takich jak Ty. znaczy dla tych bojących się nieznanego.

tyle  że  to  ty  się  boisz   wirusa  i  lecisz  się  szczepić  jak  stado  "baranów"    a  nie   ja  czy   inni    którzy  nie  chcą  się  szczepić  ;)

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

i  lecisz  się  szczepić  jak  stado  "baranów"    a  nie   ja  czy   inni    którzy  nie  chcą  się  szczepić 

I to stado kieruje ku zgubie ich własny światły rząd, namawiając do szczepienia a nawet oferując darmową szczepionkę.😂 Potem wyłapią tych nie szczepionych i poddadzą resocjalizacji.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Denwer nie wierzę, że jesteś w mniejszości. Przybijam sztamę, nie damy się wyszczepić jak zwierzęta👍

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

f8c1801b0ded89f7c3c620f9df246541.jpg

A królowa Elżbieta?

Wczoraj ksiądz zaproponował mojemu dziecku służenie do mszy.........mowę mi odjęło, myślałam, że padnę... To zaraz się speszył, że nic na siłę....niech się zastanowi, bo by się nadawał, ma niby predyspozycję i jest inteligentny..😂

Opublikowano
19 minut temu, Ywa napisał:

ma niby predyspozycję

umie  kase od mamy wyciągać ?   ;)              a tak na poważnie to wczoraj na onecie tytuł ksiądz dał fakture za komunnie , ludzie się skarża na wysokie ceny , wchodze czytam i k**wa nie ma nic na temat tytułowy tylko faktura za wystroj koscioła i takie pierdołki składka 45 zł od dziecka i 80 zł  na inne popierdołki , przecież nikt za darmo koscioła nie przystroi  , a komunnia to musi być ładnie , 

Opublikowano

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/kosciol-ma-ponad-70-mln-ha-ziemi-ale-ktos-ma-jeszcze-wiecej/

Wyliczenia News Statesman jasno wskazują, kto posiada największe zasoby ziemi na globie. Tutaj nieprzerwanie od zarania wieków króluje brytyjskie imperium. Szacuje się, że urzędujące królowa Elżbieta II włada terenami ziemnymi o powierzchni 2,56 mld miliarda ha ziemi, czyli jednej szóstej wszystkich gruntów na świecie.

Przyjmuje się, że to głowa Kościoła włada całym majątkiem Kościoła katolickiego, więc tym samym ziemią, którą Kościół zajmuje. Zatem możne śmiało stwierdzić, że papież Franciszek posiada drugi co do wielkości zasób ziemi na świecie.

Opublikowano (edytowane)

Witejus no raczej nie, przeraziłam się....ale dziecko jako indywiduum ma własną wolę.

Mój katolicyzm wynika jedynie z racji urodzenia na tej ziemi i tradycji, którą trzeba bezwzględnie poznać, tak jak całe otoczenie, aby wiedziało się z czym ma się do czynienia. Miałam kiedyś m.in. chłopaka hindusa, nie ma dla mnie znaczenia religia.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Kościół w Polsce jeszcze nie odebrał wszystkich ziem co posiadał ale na spokojnie odbiera .

Niebawem odbiorą właściciele ziemscy dawni tez swoje Majątki nic nie przepadnie .

Co do preparatu co szczepią dopóki producent nie weźmie odpowiedzialności za swój wyrób nie zaszczepię się .

Po drugie teraz jest testowany ten preparat na ludziach sami nie wiedzą jak długo działa i jakie  będzie oddziaływał na organizm człowieka w dalszych kilku latach .

Obserwują dopiero wiec niech każdy sam decyduje o tym eksperymencie medycznym czy się ma zaszczepić czy nie .

Opublikowano

tiaaa. ale do komuni trza posłać, bo co somsiady powiedzą? 

ale na forum Pani Fifarafa.:D

7 minut temu, Ywa napisał:

nie ma dla mnie znaczenia religia.

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Po drugie teraz jest testowany ten preparat na ludziach sami nie wiedzą jak długo działa i jakie  będzie oddziaływał na organizm człowieka w dalszych kilku latach .

Bo to nie od szczepionki zależy, tylko od samej choroby, szansy na powtórne zarażenie i opanowania rozprzestrzeniania się jej. Szczepionka to tylko element układanki.

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

tiaaa. ale do komuni trza posłać, bo co somsiady powiedzą? 

ale na forum Pani Fifarafa.:D

Słuchaj pafnucy sąsiadom przedstawiam się jako poganka a z księdzem rozmawiam o różnych religiach. Również przyjęłam zaproszenie od Jehowych i powiem, że podobała mi się ich forma uroczystości.

Opublikowano (edytowane)

po prostu lubisz udawać inną niż wszyscy. starasz się wyróżnić, ale jak co do czego, to jednak podążasz za tym, jak to sama określasz, stadem baranów.

no nic . trza się szykować na nielegalne zgromadzenie.

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v