Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Musicie mieć strasznie szpetne baby skoro tak was ona irytuje. 🥴

Ty natomiast, szacunek masz do wszystkich, niczym narodowcowy monarcha🤣

poza tym wskaż przejawy naszej irytacji, uzasadnij, udowodnij(może być również link🤣)

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, witejus napisał:

gdzie ona miała oczy🙆‍♂️

Tam gdzie i twoja. 

Znasz to powodzenie?

"Każda potwora znajdzie swojego amatora " .

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Tylko nikt się nie zastanowi z tych co rękę wyciągają o konsekwencjach tego działania. 🤨

Nie ma nic bardziej degenerującego społeczeństwo jak dawanie czegoś za darmo beż pracy. Problem w tym że lud tego nie rozumie i będzie coraz bardziej pazerny i jeszcze bardziej będzie się degenerował a rządzący tego nie zastopują bo ich tłuszcza nie wybierze i stracą koryto a to też są barany którzy musza dostawać kasę z budzetu bo inaczej nic nie zarobią.

• Like 1
Opublikowano

Nie łudźmy się, kolejne rekordy cen praw do emisji CO2 uderzą w nasze rachunki za energię. Najpóźniej za osiem miesięcy możemy przecierać oczy ze zdumienia i podwyżka z tego roku może nam się wtedy wydać niewielka.

Wzrost cen uprawnień do emisji CO2 w tym roku o połowę odbije się na naszych rachunkach

Policzyliśmy, że rodzina 2+2 zapłacić może o 181 zł miesięcznie więcej, jeśli cena uprawnień pozostanie na obecnym poziomie .

Scenariusze wskazują jednak na dalsze wzrosty. Niektórzy mogą oddać jedno 500 plus .

181 zł miesięcznie drożej dla czteroosobowej rodziny. A może być więcej .

Opublikowano

to ja wezmę i prezesowi dziewczynki zamówię 😂 niech chłopina chociaż raz sobie poużywa

Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

I Ty byś to jadła ? Pani Spurek oczywiście będzie protestować mam nadzieję w tym przypadku.

Wszystkiego należy spróbować w życiu, dlatego skosztowałabym... powiedzmy w postaci mącznej, np. kolorowego, słodkiego ciastka;  te akurat trzeba by było podrasować troszkę: https://www.tvp.info/52323004/czipsy-i-przekaski-z-macznika-mlynarka-naukowcy-pracuja-nad-wykorzystaniem-owadow-jako-alternatywnego-zrodla-zywnosci-i-pasz

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

to ja wezmę i prezesowi dziewczynki zamówię 😂 niech chłopina chociaż raz sobie poużywa

Tylko wcześniej wyślij instrukcję obsługi. Bo jeszcze weźmie i zepsuje.😂

• Haha 1
Opublikowano

Dziś usłyszałem od sprzedawcy że do jesieni planowane są podwyżki cen nawozów o kolejne 40%.

Pszenica po zbiorach pewnie też poniżej tysiąca nie będzie.🤔

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Dziś usłyszałem od sprzedawcy że do jesieni planowane są podwyżki cen nawozów o kolejne 40%.

Pszenica po zbiorach pewnie też poniżej tysiąca nie będzie.🤔

będziesz widział pszenicę w tej cenie co teraz za kolejne 10lat  😂

A kogo to obchodzi że ceny nawozów, środków wzrastają ? do wyborów daleko i wieś żebrakom politycznym śmierdzi po za kampanią

Masz cieszyć się 500+ i buzię zamknąć 😁

Opublikowano

Powiem Ci jesienią.

Ale na logikę powodów do obniżki nie ma.

Emisja co2 w górę, prąd, płace w górę, złoty słaby, euro i dolar w górę, więc i gaz, paliwo, transport...

No i pora ściągać covidowe z rynku.

Niby wiosną kupiłem npk, mocznik i sól na sezon, ale trochę mało, i sam się zastanawiam czy dokupić.

Opublikowano

będzie po 58zł i jeszcze przyjmiesz z pocałowaniem rączki. Nie opowiadaj więcej takich głupot

frajerów golą bez względu czy jest covid czy go nie ma

oni wiedzą że chłop i tak jest głupi i wszystko kupi

Opublikowano
50 minut temu, racyl napisał:

będzie po 58zł i jeszcze przyjmiesz z pocałowaniem rączki. Nie opowiadaj więcej takich głupot

Bierzesz coś?🤔 Mam wrażenie że tracisz kontakt i nie rozróżniasz ironii. 

Za 58 nie sprzedam bo za chudy rok się szykuje.  Wymrożone 4 ha czerwonej, 3ha róży, i 4 ha wiśni. Część czarnej. Właśnie położyłem hektar łutówki. 2,5 dnia, niezły wynik🤣. Frez już zamówiony.

Opublikowano

Spróbuję freza, drożej ale bez roboty..I tak ze 2 lata zboże będzie 

Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

Bierzesz coś?🤔 Mam wrażenie że tracisz kontakt i nie rozróżniasz ironii. 

Za 58 nie sprzedam bo za chudy rok się szykuje.  Wymrożone 4 ha czerwonej, 3ha róży, i 4 ha wiśni. Część czarnej. Właśnie położyłem hektar łutówki. 2,5 dnia, niezły wynik🤣. Frez już zamówiony.

Tym bardziej sprzedasz po tych przemrożeniach

weź się za robotę a nie głupoty wypisuj

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v