Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, galan99 napisał:

Związki zawodowe kopalń dogadali się z Rządem po 7 miesiącach negocjacji o zamykaniu kopalń .

Czyli koniec węgla w Polsce już jest bliski .

No ale jak to? Toż to PIS miał być gwarantem utrzymania kopalń i górnictwa a teraz zamyka tak jak poprzednicy? Pewnie POPSL likwidowało kopalnie podstępnie i zdradziecko a PIS robi to samo tyle że patriotycznie i narodowo😂

Tak samo jest z wiekiem emerytalnym Rząd chce zniechęcić do przechodzenia na emeryturę. Money.pl dotarł do Krajowego Planu Odbudowy - Money.pl   

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

coś tam zaczynają gadke o obowiązkowych szczepieniach w Wałbrzychu juz są przymiarki

Za mało koncernom tego siuwaksu schodzi czy co.

szczepionki znaczy

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, akooo napisał:

coś tam zaczynają gadke o obowiązkowych szczepieniach w Wałbrzychu juz są przymiarki

szczepionki znaczy

Taki h*j mogą być obowiązkowe ale cóż już chcą szczepić 12 latków i nawet 6 miesięczne  dzieci .

Szczepienia na COVID-19 będą OBOWIĄZKOWE! Ta informacja nie pozostawia ZŁUDZEŃ .

Na temat szczepień na całym świecie jest teraz bardzo głośno. Czy to oznacza, że szczepienia na COVID-19 będą obowiązkowe? Ta informacja nie pozostawia złudzeń!

Od jakiegoś czasu obywatele na całym świecie szczepią się przeciwko COVID-19. Mimo to w wielu państwach epidemia koronawirusa wciąż trwa. Jak się okazuje również szczepienia na COVID-19 będą obowiązkowe. Gdzie dokładnie i o co chodzi?

Jak widać szczepienia na COVID-19 będą obowiązkowe w Wałbrzychu. Taką decyzję podjęli radni tego miasta. Obowiązkowo zaszczepić będą się musiały osoby zamieszkujące na terenie miasta oraz pracujące w Wałbrzychu. 22 radnych było za uchwałą, z kolei 3 było przeciwnych.

Chcemy tą uchwałą doprowadzić do tego, że więcej wałbrzyszan, Polaków będzie myślało o tym, że warto się zaszczepić, żeby być zdrowym, żeby nie sprawiać zagrożenia dla bliskich

-powiedział  Roman Szełemej, prezydent Wałbrzycha.

To jednak nie wszystko.

Gotowość do zaszczepienia się w Polsce, według danych, którymi dysponujemy sprzed dwóch dni, gotowość do zaszczepienia się wynosi poniżej pięćdziesięciu procent. To oznacza, że jeżeli ta tendencja się utrzyma czeka nas jesienią kolejna, czwarta fala. Zamknięcie gospodarki, kin, szkół, przedszkoli 

-dodał.

Zaznaczył, że jeżeli nie zaszczepimy się do końca roku wielu Polaków może umrzeć.

Spodziewaliście się takiej decyzji radnych?

CZŁOWIEK ZOSTAŁ POZBAWIONY PRAW PRZEZ KILKU OSZOŁOMÓW k**wa WYBIJA LUDZI W h*j .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
43 minuty temu, galan99 napisał:

CZŁOWIEK ZOSTAŁ POZBAWIONY PRAW PRZEZ KILKU OSZOŁOMÓW k**wa WYBIJA LUDZI W h*j .

A ja się dzisiaj zaszczepiłem . I co mi zrobisz?😂

• Sad 1
Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

A ja się dzisiaj zaszczepiłem . I co mi zrobisz?😂

brawa dla odważnych. reszta niech dalej beczy.

Opublikowano

PiS chce na okrętkę podnieść wiek emerytalny. Eksperci wskazują, że zrozumiał swój wcześniejszy błąd .

Premier Mateusz Morawiecki chce, by Polacy dłużej pracowali. W tym celu rząd ma wprowadzić pewne nowości w systemie emerytalnym. Zmiany mają wejść w życie przy okazji uruchamiania popandemicznego Krajowego Plany Odbudowy. Nowe pomysły to przede wszystkim pakiet zachęt, który ma sprawić, że Polacy chętniej będą chcieli zostać dłużej na rynku pracy. Eksperci mówią otwarcie: rząd żałuje obniżki wieku emerytalnego.

Rządowe pomysły zakładają szereg zachęt, które mają przekonać Polaków do dłużej aktywności zawodowej

Eksperci uważają, że to wprowadzanie tylnymi drzwiami podwyżki wieku emerytalnego .

BĘDZIE SIĘ za***rdalać DO 70 LAT .

Opublikowano

jeszcze ze dwie-trzy epidemie i podnoszenie wieku nie bedzie potrzebne,emerytury juz rosna ,srednia dlugosc zycia w 2020 spadla o 1,5 roku wiec emeryci dostana pare % wiecej...

32 minuty temu, DTaras napisał:

Ja mam bana bo 90 dni nie minęło ale kombinuję towar Johnsona...

a po co ?? logicznie myslac przeciez masz przeciwciala zakutalizowane niedawno a nie te sprzed pol roku ?? ja mam dwie mutacje wiec po w-uja mam sie szczepic na jedna i to nieaktualna ??

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, akooo napisał:

szczepionki znaczy

Słyszałem, kur..y je...e. ponad połowa ludzi nie chce się szczepić tym preparatem, to będą szantażować🤬 

3 minuty temu, racyl napisał:

no taki nie jaki Jarek Kaczyński dożył 😂

Bo to menda jest i pasożyt a te długo żyją 🙆‍♂️

A gdzie on się napracował?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

przez pare lat utrzymywala go fundacja dal opozycjonistow zasilana przez cia i bnd[wywiad niemiecki] do tego pol roku pracowla dla cebos-u- .  badanie opiniii publicznje, wczesniej cos wykladal w bialymstoku. 

a wiecie jaka jest srednia wieku w polsce ???? wiec nie piszcie glupot. kobiety w wilanowie to pod 90 ciagna...

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

PiS chce na okrętkę podnieść wiek emerytalny. Eksperci wskazują, że zrozumiał swój wcześniejszy błąd .

Premier Mateusz Morawiecki chce, by Polacy dłużej pracowali. W tym celu rząd ma wprowadzić pewne nowości w systemie emerytalnym. Zmiany mają wejść w życie przy okazji uruchamiania popandemicznego Krajowego Plany Odbudowy. Nowe pomysły to przede wszystkim pakiet zachęt, który ma sprawić, że Polacy chętniej będą chcieli zostać dłużej na rynku pracy. Eksperci mówią otwarcie: rząd żałuje obniżki wieku emerytalnego.

Rządowe pomysły zakładają szereg zachęt, które mają przekonać Polaków do dłużej aktywności zawodowej

Eksperci uważają, że to wprowadzanie tylnymi drzwiami podwyżki wieku emerytalnego .

BĘDZIE SIĘ za***rdalać DO 70 LAT .

Czyli  PIS i PO niczym się nie rózni tak jak zawsze pisałem. 

Fajnie jest mieć rację💪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v