Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 6.01.2021 o 23:09, Ulman napisał:

Bo tak sie zachowują patrioci, prawdziwi prawicowi amerykanie. PISiaki tez taki cyrk by odstawiły gdyby PIS stracił władzę.

trap był wolnorynkowemu niskie podatki itp  przybiłeś już sobie pewną pieczątek ze jesteś pełowiec 

gdyby to był bł by pis srał byś od rana do wieczora ale POwszechna Głupota braku myślenia indywidualnego ci na to pozwala 

Polityka gospodarcza:

3 minuty temu, pafnucy napisał:

Romuś chuchnij!

Kamil Stoch wygrywa trzeci raz z rzędu! Memy po konkursie Pucharu Świata

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Pomysł PiS - mandat musisz przyjąć. Karnista: sprawiedliwość wymierzać będzie szeregowy policjant. Słowo "panie władzo" wróci do znaczenia sprzed 1989 r.

widzę że już znalazłeś

no i mnie ruszyło bo to już przechodzi wszelkie normy tzw społeczeństwa obywatelskiego
Policjant jest (powinien być) tylko najemnym osiłkiem bez obowiązku zbyt dogłębnego myślenia bo jak oni jeszcze zaczną "myśleć" to trzeba będzie jakie egzaminy .. i gdzie tylu durnych się znajdzie co by dość mądrzy byli aby jeszcze kwestie prawne w locie ocenić a jeszcze gotowi ganiać za wszystkimi i po sądach udowadniać że mandat pełnoprawnie wystawili?

bo to wcale nie musi być tak cyt - "odmowa przyjęcia mandatu przez sprawcę niejednokrotnie ma charakter impulsywny i nieprzemyślany," - a co za tym idzie można by wnioskować że w/g pomysłodawców miała by spaść liczba odwołań
No właśnie nie wiem czy się zastanowili owi pomysłodawcy czy przypadkiem nie spowodują jeszcze większej liczby zaskarżeń mandatów bo pozbawienie możliwości odmowy przyjęcia mandatu zmusza do przekonstruowania prawa wykonawczego w kwestii wymagalności mandatu tzn każdy mandat musiałby się uprawomocnić zgodnie z zasadą vacatio legis czyli pewnie jakieś co najmniej 2 tyg bo idąc duchem argumentu to i impulsywnie może być mandat przyjęty a gdy dać czas na rozważenie to liczba zaskarżeń może wzrosnąć niż spaść.
cytat z tego linka
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26671478,pis-chce-odebrac-mozliwosc-nieprzyjecia-mandatu-poklosie-demonstracji.html

a na ile ten pomysł demaskuje pisowsko faszystowską filozofię myślenia to temat na odrębny komentarz

koniecznym jednak jest ustalenie kto pierwszy z czymś takim wyskoczył, personalnie .

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał:

czemu dla nas ? akurat swoją gospodarkę zarzną ...  o co by wojowali ?

To było ironicznie napisane. Pamiętaj że gaz u amerykanów to odpad przy wydobyciu ropy. Zagospodarowywanie polegało na skraplaniu go i sprzedawaniu gdzie się da. Skraplanie jednak to koszty. Jeżeli było to dotowane to firmy przynajmniej nie dokładały do interesu. Znależli nas. napalonych na ich odpad i wręcz błagających o sprzedaż. Teraz będzie drożej, bo znikną tam dopłaty.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Roman176 napisał:

znów cię pana roję ogarniają ?  morze mieliśmy gdyby nie prywatyzacja i unia ? 

Jest zima więc roje też poszły zimować. Na wiosne wylecą.

Taaaa , komunistyczna zacofana gospodarka to było to!

15 minut temu, pafnucy napisał:

Romuś chuchnij!

Grozi samozapłonem.

12 minut temu, Roman176 napisał:

trap był wolnorynkowemu niskie podatki itp  przybiłeś już sobie pewną pieczątek ze jesteś pełowiec 

gdyby to był bł by pis srał byś od rana do wieczora ale POwszechna Głupota braku myślenia indywidualnego ci na to pozwala 

Polityka gospodarcza:

Które z powyzszych punktów wpisuja sie twoim zdaniem w wolnorynkowość Trumpa.  

Opublikowano
31 minut temu, dysydent napisał:

a na ile ten pomysł demaskuje pisowsko faszystowską filozofię myślenia to temat na odrębny komentarz

koniecznym jednak jest ustalenie kto pierwszy z czymś takim wyskoczył, personalnie .

To jest typowy dupochron władzy. Personalnie zaś to chętnie tez poznałbym idiotę, który wpadł na ten pomysł.

Opublikowano (edytowane)

od takich pomysłów kreatury typu Hitlera uzyskują instrumenty uzyskania a bardziej utrzymania władzy

dyskutujemy tutaj o tym kto gorszy; PO czy PiS w kontekście ostatnich rządów i o ile władza dla PO uderzyła do głowy że w/g PiS zaczęli kraść to co zaczyna PiS od oszołomienia władzą?

bo że władza deprawuje każdego to jest już nawet naukowo udowodnione

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Eeee tam marudzicie. Zaraz Marecki i inne Staski was uświadomią że to jest właśnie prawdziwa wolność i demokracja a nie to co było za Tuska. To co PIS proponuje jest zawsze słuszne, dobre i zgodne z prawem wiec sie nie czepiajcie bo zaraz was podpieprzą i dostaniecie po mandacie który prawo nakazuje bezwarunkowo przyjąć. A tak na serio - jak jest mozliwe że jakikolwiek człowiek , będąc w pełni władz umysłowych i mając iloraz inteligencji choćby 80 jest w stanie publicznie wyartykułować  taką głupotę. Jak trzeba być nienormalnym by w ogóle zacząć myśleć w tym kierunku?  

Opublikowano (edytowane)

a gdzie mój i ostatni post salibuga-i ? przecież... wtf? no były po za tematem no ale .. w t f???

a te pomysły z mandatami to jeszcze mają szanse być wprowadzone tak że czy ja jestem wariat czy całe otoczenie?
co się qwa dzieje?

dobra, wyjaśniło się z tym postem bo u mnie tematy "koronawirus" i ten wyświetla jako "koronawirus" ale już ustaliłem dlaczego i wszystko o stronie af jest ok a co po mojej nie tak a co to tego nie powiem :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Zaraz wpadnie taki henio i powie, że niewinny to nie ma się czego bać ;) Wg niego tylko oszusty z PO się mandatów boją ;) Tylko pewnie jeszcze trzeba poczekać bo pewnie w TVP o tym nie mówili i nie wyrobił sobie jeszcze przez to zdania ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Pewnie stwierdzą że to jest niedopuszczalne by ktokolwiek mógł prawej i sprawiedliwej władzy  odmówić racji. Oni się nie mylą i zawsze czynią dobro. Amen!

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

Które z powyzszych punktów wpisuja sie twoim zdaniem w wolnorynkowość Trumpa.  

w trampa nie ... ten co wygrał .. zresztą jak zawsze udajesz głupa przecież za trampa było dotowany przemysł a tam jest wyraźnie napisane ... likwidacja i eco  najgorsze słowo dla ameryki 

sam @mirro  napisał 

2 godziny temu, dysydent napisał:

qwa

uczysz się ode mnie przeklinać ... jeszcze takie śląskie słowo co nie gwiazduje to fhuj 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

@Denwer, TT czy FB to prywatne firmy, i mogą sobie blokować konta jak im się tylko podoba ;) Nikt nie zmusza do korzystania, a i żadne prawo nie mówi, ze komuś nie można zakazać korzystania z tych serwisów ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Jest regulamin korzystania z usługi i klikając "zapoznałem się" w zasadzie ocene pozostawiam nadzorcom. Trzeba też pamiętać że np moje wpisy ( bo w koncu jestem dla świata nikim) nie pociągną do działania innych ludzi, natomiast takiego Trumpa już mogą. Gościu ma taki wpływ na przyrodę że nawet bizona zwabił do Waszyntonu,

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v