Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, pafnucy napisał:

a kogo? Planety Małp sie naoglądałeś?

Rozumu się powinno słuchać a nie proletariackich  mas. W Chinach nie słuchaja ludzi, w USA do pewnego momentu nie słuchali tak samo jak i w Niemczech.  U nas w pewnym momencie dano głos i zaczęto słuchać zubozałej i ciemnej szlachty i skończyło sie zaborami. Lud wybierze do rzadzenia takich jak oni sami a to nie wróży dobrze. 

Nawet nie wiedziałem że jest tak za***iście Sasin: Gdyby nie działania rządu wzrost cen prądu byłby lawinowy (msn.com)

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Czyli jak prąd drożeje skokowo to jest zajebiście? Po tych bankructwach firmy powstałyby na nowo. Natomiast banki, będące wierzycielami firm sp. z o. o. oraz właścicielami floty rozmaitych samochodów miałyby problem a tak nie mają.

Opublikowano (edytowane)

Co to, nie skomentujecie jak to Dunek oddał śledztwo Rosjanom?   :P  najlepiej strusia udawać teraz.       xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

A  to jest  jakiś nowy fakt? Przeciez to wiadomo od 11 lat

Jaki to ma wpływ na " zmiescisz sie - śmiało", "będziemy próbowac do skutku" i uparte schodzenie przy "pull up, pull up" "terrain ahead"? 

Opublikowano (edytowane)

Dobrze się czujesz? zginął prezydent kraju, obojętnie jaki by nie był, ale prezydent, a premier nie robi nic, a wręcz działa na szkodę kraju,

Teraz to ja zaczynam mieć duże wątpliwości jak było naprawdę, zwłaszcza po serii  niby samobójstw ludzi, którzy mieli coś do powiedzenia w tej sprawie i takim postępowaniu ówczesnego rządu.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

a Tobie Szonuś co? Antka będziesz udawał? nie idź tą drogą. B|

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jesli tak to czemu PIS i cała ta szczujnia nie potrafi tego udowodnic i go oskarzyĆ? Aż takie z nich niedojdy czy może to tylko igrzyska dla pospólstwa.

Dobre pytanie, nie potrafi czy nie chce? na razie czy w ogóle?

4 minuty temu, pafnucy napisał:

a Tobie Szonuś co? Antka będziesz udawał? nie idź tą drogą. B|

Tu nie chodzi o Antka, a o śledztwa dziennikarskie niekoniecznie związane z PiSem..

Opublikowano (edytowane)

Ok, załóżmy że tak, wytłumacz mi dlaczego giną ludzie mający coś do powiedzenia w tej sprawie, bo to nie są wymysły, to się powtarza w różnych filmach różnych autorów, skandaliczne zachowanie rządu i premiera, widać to w ujawnionych tajnych taśmach, uważasz to za normalny tryb działań? bo ja nie?

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

nie wnikałem, ale myślę że naciągane tak jak i całe śledztwo durnego antka. jednak z tym ze zj***li oddając wszystko ruskim, zgadzam się w zupełności.

Opublikowano (edytowane)

O tuż to, teraz pytanie dlaczego oddali? wychodzi że russcy aż nie nalegali na taki tryb sprawy, no ale jak nie było sprzeciwu to po co ma im się ktoś kręcić pod nogami.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)

Jakby nie oddali to i tak PIS by zakwestionował wyniki. Mielibysmy narracje ze PO źle przeprowadziła śledztwo, ukryła dowody bo współpracuje z Putinem a tak naprawdę to oni sami ten zamach przeprowadzili i mataczą bo maja nieczyste sumienie. Tylko PIS i sam prezes jest godzien by sledztwo przeprowadzić i wnioski wyciagnąć.  

Czemu ruskim nie zalezało na śledztwie skoro to oni zamach przeprowadzili? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ok, ale nie robili nic, wręcz działali na szkodę kraju, to co tu gdybać co by było jakby nie oddali.

Opublikowano

Na tym że rząd jest od tego żeby wszystko zrobić by naród poznał prawdę, jaka by ona nie była, a poznał niby prawdę według jednej strony, bo nasza świadomie, bądź nieświadomie olała sprawę, jak zaczniemy tak podchodzić , że w sumie to nic się nie stało, tamten rząd już nie rządzi, no to słabiutkim jesteśmy narodem, można z nami robić wszystko.

Opublikowano (edytowane)

A jakiej prawdy ty bys chciał? "Pull up, pull up , terrain ahead , zmieścisz sie , śmiało, bedziemy próbować do skutku" i wszystko w temacie. 

PIS jest przy władzy 5 lat i miał od razu odzyskac wrak bo PO niby nie chciało i co ? Ano nic i jakoś lud sie nie burzy bo ma inną dobrą bajke opowiedzianą.

A tak na powaznie to w ty filmie twierdzili że był wybuch jak samolot juz stracił skrzydło i leciał do góry nogami. Wczesniej mówili że wybuch był najpierw a potem utrata skrzydła sterowności i pierdut.  Ciekawe co wymyslą na potrzeby kolejnego filmu

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Ale jaka to prawda jak naszych nie było przy otwieraniu czarnych skrzynek. Ja nie dociekam co było przyczyną katastrofy, tylko co to za prawda z jednej strony, zwłaszcza jak ta strona nie jest wiarygodna.

25 minut temu, Ulman napisał:

Czemu na szkode kraju skoro ruscy nie chcieli tego brać? Na czym ta szkoda polega?

Czyli uważasz że ówczesny rząd postąpił prawidłowo nie robiąc nic?

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

To chciałbyś inna prawdę niz faktyczne przyczyny katastrofy? A le jak to?O.o

Tak jak pisałem - PIS tak samo zakwestionowałby wyniki gdyby śledztwo było u nas.. Tak samo bys mówił  " co to za prawda z jednej strony, zwłaszcza jak ta strona nie jest wiarygodna."

Opublikowano (edytowane)

Nie nie kolego, dalej sprytnie próbujesz się wyłgać z faktów dalece innych i z uporem maniaka wracasz jak bumerang, dociera do ciebie że śledztwa nie było jakiegokolwiek? zostaw co by mówili gdyby było, a zacznij mówić dlaczego nie było skoro powinno być. I na jakiej teraz podstawie śmiesz twierdzić o faktycznych przyczynach katastrofy?

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Bo to gamonie ale i tak nie zmienia to faktu że sprawa jest banalnie prosta i zginęli bo uparli sie że muszą wyladować. Nie ma sensu robić z nich bohaterów i tworzyć mitu z męczeństwem i patriotyzmem w tle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v