Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dysydent - tosz ablucje nie leżą w naszym zwyczaju. Szlaufik i kratka w kibelku nie służy bynajmniej do podłączania karchera w krajach muzułmańskich. Woda w tym procesie jest w systemie zamkniętym. Poligonowe lasy są obecnie usiane chusteczkami nawilżanymi - widać takie teraz dają do esek😉

To tak a propos śniegu...

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Poligonowe lasy są obecnie usiane chusteczkami nawilżanymi - widać takie teraz dają do esek😉

No i cały urok zajęć z bytowania poszedł się grzmocić.😂

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, DTaras napisał:

Papier do d? Zasadniczo robiony jest z makulatury a ta to drugie życie kartonu po telewizorze, który jest z drewna - czyli biorąc pod uwagę ostatnie zmiany w prawie budowlanym (WT 21) - z biomasy. Biomasa jest eko...

Biorąc pod uwagę dodatek kleju i farb, których chyba w procesie technologicznym nie usunà to ten papier jest bardziej rako ja eko.

20 minut temu, mirro napisał:

Miałem kiedyś dylemat w lesie , w okolicach Wędrzyna , czym podetrzeć dupsko bo tylko piach i igliwie sosnowe.😂

Toć igliwiem zetrzeć, piaskiem posypać, taka posypka dla dorosłych😆

A może zasypka.?🤔 Dawno to było...

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, mirro napisał:

Kuźwa śnieg pada.

ja tam na dzisiaj mam wymianę instalacji elektr w traktorze tak że ... w stodole to byle nie wiało a rzeczywiście i u mnie zaczęło ale nie wieje to niech sobie pada. Wiosenne susze w tym roku mamy przynajmniej z głowy

co do bedzie jak ochłodzenie klimatu ogłoszą?

jeszcze ciekawostka - w tej instalacji w puszce bezpieczników tylko jeden kabel był na właściwym miejscu i przez to wczoraj nie skończyłem bo musiałem reverse engineering zamiast tylko pospinać i działa... a o schemacie dołączonym zapomnij

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
59 minut temu, jarecki napisał:

będa zachecać dopłatami

weź nie rozśmieszaj,obcięciem 30% dopłat nazywasz zachęcaniem?🤬

16 minut temu, dysydent napisał:

co do bedzie jak ochłodzenie klimatu ogłoszą?

to wzmogą walkę ze zmianami klimatu

Opublikowano

Pustynna burza Cię nie ruszyła to i piasek w d..., znaczy rowku cię uwierał nie będzie😆

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

na pewno coś wymyślą a na pewno dalsze i większe opłaty

I znajda w ciul zwolenników takich opłat.:lol:

Przed chwilą, Agrest napisał:

to i piasek w d..., znaczy rowku cię uwierał nie będzie😆

Tamten już dawno wymyty.:lol:

Opublikowano

Pierniczona ekologia na piece i samochody bo trują a tu coś takiego Wulkan i tez za to będzie podatek .

50-krotne przekroczenie normy

Maksymalna koncentracja nad basenem Morza Śródziemnego, w tym nad południowymi regionami Hiszpanii, Włoch i Grecji, przekracza 200 mg/m2 i jest przeszło 50-krotnie większa niż obecnie notowana nad Polską. Niebawem chmura dwutlenku siarki dotrze nad kraje Bliskiego Wschodu.

Z biegiem dni i tygodni okrąży kulę ziemską gnana prądami powietrznymi. Jeśli wulkan w tym czasie się nie uspokoi, to może wyemitować do atmosfery nawet kilkaset tysięcy ton tego gazu, a są to wartości znaczące, mogące wpłynąć na klimat, ale nie tylko.

Dwutlenek siarki jest krótkotrwałym związkiem chemicznym. Gdy unosi się do stratosfery łączy się z parą wodną i przekształca w aerozole z kwasu siarkowego. Wtedy jego żywotność wzrasta. Może się utrzymywać nie tylko tygodnie i miesiące, ale też całe lata.

To zaraz będzie Syberia .

Opublikowano

Można było na siarczanie magnezu zaoszczędzić.

Na przyszły rok kupiłem akurat 3 auta radkowitu premium. Magnez podam w wapnie, siarka z deszczem spadnie.

Zaraz podatek od nawożenia siarką dowalą😉

Opublikowano

Nie gaśnie unijna awantura po upokorzeniu jakiego doznała w Turcji Ursula von der Leyen

Tydzień po tym jak podczas spotkania w Ankarze z prezydentem Turcji, przewodniczącą Komisji Europejskiej usadzono na sofie przeznaczonej dla niższych urzędników, a prezydent Recep Tayyip Erdoğan i szef Rady Europejskiej Charles Michel usiedli w wytwornych fotelach, napięcie wokół skandalu, nazywanym w stolicy Unii Sofagate, nie słabnie. Sporu (i niesmaku) nie złagodziło poniedziałkowe tête-à-tête Ursuli von der Leyen z Michelem, relacjonują dziennikarze POLITICO.

Kim o na jest ta cała Ursula von der Leyen Turcja jest nie zależna ona nawet nie nadaje się do Haremu bo stara i brzydka wiec tak ją potraktowano mały problem pokazano jej że nic nie znaczy .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

przewodniczącą Komisji Europejskiej usadzono na sofie przeznaczonej dla niższych urzędników,

Dobrze że nie byli w USA, bo tam i prezydent nawet sofy nie dostanie. Trza stać.:lol:

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
19 godzin temu, PRZMAS19821982 napisał:

Właśnie dobrze powiedziane zastanów się nad tym......... 

Jak  podają  liczbę  wykonanych testów  czy  nie  :P  :P  :P  

19 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli nie ma znaczenia że miał dziadka z wermachtu? Nie musi sie wstydzić, przepraszać, żałować? 

Wstydzić  się  powinien 

ale  przepraszać   już  nie  bo to nie  jego  wina  że  jego  przodkowi  kolaborowali  z wrogiem ;)

173435471_4138508476215025_7465117245546

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v