Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Po co udowadniać rzeczy oczywiste?

Tak  samo oczywiste  jak  to  że  więcej  importujemy  jak eksportujemy  :D  :D  

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Denwer napisał:

Tak  samo oczywiste  jak  to  że  więcej  importujemy  jak eksportujemy  :D  :D  

Zależy w którym roku. Udowodnij lepiej ten zimach. Bo to, że pułk lotnictwa transportowego realizował zadania dla mon i podległych mu jednostek organizacyjnych to już na pewno wiesz. Na pewno też wiesz czym zarządza mon.

@niewrzucasz tu jakiegoś kolejnego nieszczęśnika obłąkanego. Który nie ma żadnych dowodów tylko plecie trzy po trzy. Niestety nie miałem sił by tego słuchać.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

to wybitny autor literatury sajens-fikszyn, od poczatku lat 80 publikowal opowiadania z mchu i paprocii w rezymowej prasie, byl tam nawet dziennikarzem tak go komuna przesladowal ze mu etat dala.. jako czytelnik fantastyki moge powiedziec ze dobry byl-fantazji mu nie brakowalo i do dzisiaj mu to zostalo..

troche ma racji-kto na tym skorzystal ??  prezes,adrian ojciec dyrektor, rezymowa prasa, antek  gorszy sort politykow dojnej prawicy,wazeliniarze, pieczeniarze -beneficjentow zamachu smolenskiego jest wiele.

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

Udowodnij lepiej ten zimach.

"zimach"  to  to  nie  był   :D  :D  

12 minut temu, hubertuss napisał:

Bo to, że pułk lotnictwa transportowego realizował zadania dla mon i podległych mu jednostek organizacyjnych to już na pewno wiesz. Na pewno też wiesz czym zarządza mon.

I to ma być  dowód  na to  że  Samolotami VIP  latali  żołnierze  na misje   :D  :D 

14 minut temu, hubertuss napisał:

wrzucasz tu jakiegoś kolejnego nieszczęśnika obłąkanego. Który nie ma żadnych dowodów tylko plecie trzy po trzy

Trafnie  się  podsumowałeś  trafnie  👏👏

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

"zimach"  to  to  nie  był   :D  :D  

I to ma być  dowód  na to  że  Samolotami VIP  latali  żołnierze  na misje   :D  :D 

Trafnie  się  podsumowałeś  trafnie  👏👏

O proszę ozdrowiałeś. Człowiek z dysortografią literówki znajduje. Przypomnę ci o tym kiedyś gdy się będziesz tym zasłaniał. Przy okazji wydałeś się, że dysortografia jako twoja wymówka  to ściema. Gratuluję i cieszę się że pomogłem ci dojść do prawdy i wyleźć z tego kłamstwa.

Skoro pułk realizował misje dla mon u to co księży wozili. Nie raz było głośno że tu woziły żołnierzy do Afganistanu czy Iraku bo są szybsze i ekonomiczniejsze na dalekich trasach niż casy.

Jak byś nie zrozumiał czytanego tekstu to ja podsumowałem tego pana. Bo @nie raczej mnie nie wrzuca tutaj. Tylko jakiegoś obłąkanego nieszczęśnika.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Pan Ziemkiewicz to ma patent na słuszność? Denwer. Lot nocą na niskiej wysokości przy dobrej przejrzystości ale bez widoczności księżyca i w oddaleniu od lotniska przypomina nurkowanie w smole. Lot we mgle to tak jak wejść w chmury tyle, że w chmurach nie masz ryzyka nagłego pier..lnięcia bo nie prowadzisz lądowania przy okazji. Chmura od środka wygląda zaś jak ruska bania - ktoś Cię może z tyłu zapiąć i nawet portretu pamięciowego nie zrobisz.

Opublikowano
42 minuty temu, Denwer napisał:

Czyli  bredzisz  bo  TU154M  nie  woził  żadnych  żołnierzy.     Jeśli  to  takie  oczywiste  to  nie  powinno ci to sprawić  problemu  udowodnienie  tego.  Ale dobrze  wiesz  że  bredzisz  i  temu    nie potrafisz  tego  zrobić  

Jakbyś cokolwiek jarzył, to pewnie byś wiedział iż Dziennik Rozkazów jest niejawny . Może wyciąg z niego jest już jawny. Pewnie teraz te kwity są w prokuraturze albo w CAW bo pułk transportowy został po katastrofie rozformowany. Nikt nie będzie do Wiki podawał gdzie ten samolot latał. A latał np z kiełbasą wędzoną na Wielkanoc do żołnierzy na misjach i zakonnice nim nie latały.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał:

O proszę ozdrowiałeś. Człowiek z dysortografią literówki znajduje. Przypomnę ci o tym kiedyś gdy się będziesz tym zasłaniał. Przy okazji wydałeś się, że dysortografia jako twoja wymówka  to ściema. Gratuluję i cieszę się że pomogłem ci dojść do prawdy i wyleźć z tego kłamstwa.

A co  w tym dziwnego   że  człowiek z dysortografią  literówki  znajduje. Na tym  to  polega  właśnie ta  przypadłość  że   wiesz  jak  powinieneś  napisać   a robisz  błąd  pisząc  ale  ty jako  "debil"  robisz  z siebie  pośmiewisko   piszą  to co powyżej.  Dzisiaj masz  dzień  "idioty"  czy  co  ???

7 minut temu, hubertuss napisał:

Nie raz było głośno że tu woziły żołnierzy do Afganistanu czy Iraku bo są szybsze i ekonomiczniejsze na dalekich trasach niż casy.

zapodaj  jakiś  link  choć  jeden  na ten  temat   skoro  było   tak  głośno  :P  :P   tu  może  woził  ale  nie TU154M 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
18 minut temu, Denwer napisał:

A co  w tym dziwnego   że  człowiek z dysortografią  literówki  znajduje. Na tym  to  polega  właśnie ta  przypadłość  że   wiesz  jak  powinieneś  napisać   a robisz  błąd  pisząc  ale  ty jako  "debil"  robisz  z siebie  pośmiewisko   piszą  to co powyżej.  Dzisiaj masz  dzień  "idioty"  czy  co  ???

zapodaj  jakiś  link  choć  jeden  na ten  temat   skoro  było   tak  głośno  :P  :P   tu  może  woził  ale  nie TU154M 

O debil? Widzę zabolało to, że obnażyłem twoją ściemę o dysortografii? Naprawdę jeszcze raz napiszę cieszę się, że pomogłem ci wyjść z zakłamania z tą dysortografią. Teraz już się nią nie wyprzesz.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Widzę zabolało to, że obnażyłem twoją ściemę o dysortografii?

Ale  masz urojenia. Widać  żeś  ograniczony umysłowo i  to  poważnie  :D  :D  :D.

To jak gdzie  te  głośne   linki  masz  już  czy jednak  nikt  ich  nie widział  jak  tych  z Dziwiszem  czy  Kaczyńskim  mówiącym że  Rokita  będzie  premierem  :D  :D  :D  

Opublikowano
57 minut temu, hubertuss napisał:

wrzucasz tu jakiegoś kolejnego nieszczęśnika obłąkanego ............ Niestety nie miałem sił by tego słuchać.

po co słuchać, czytać, poznawać, przecież "Prawda już została ustalona, żadne fakty jej nie zmienią". :D

typowe zachowanie wyznawcy sekty, w tym przypadku sekty pancernej brzozy :) (podobno żeby do niej należeć  trzeba przekopać ziemię na głębokość minimum 1 metra)

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał:

typowe zachowanie wyznawcy sekty, w tym przypadku sekty pancernej brzozy :) (podobno żeby do niej należeć  trzeba przekopać ziemię na głębokość minimum 1 metra)

Tylko pod warunkiem że zębami w innych przypadkach do 3m

• Haha 1
Opublikowano

Ratyfikacja Funduszu i przyspieszone wybory w jednym pakiecie

Istnieje jednak inne rozwiązanie, które wygląda korzystniej dla wszystkich. Opozycja musiałaby zawrzeć z Jarosławem Kaczyńskim układ (zdaję sobie sprawę z tego jak nieprawdopodobnie to brzmi) polegający na tym, że najpierw Sejm decyduje o skróceniu kadencji, do czego potrzeba 2/3 głosów (wystarczy PiS i KO nawet bez Ziobry), a następnie opozycja, mając już w ręku decyzję o wcześniejszych wyborach, popiera ratyfikację przepisów dotyczących Funduszu Odbudowy. W tym momencie ryzyko międzynarodowe i gospodarcze związane z brakiem funduszu znika, możemy dzięki temu iść w stronę wyborów spokojniej.

Po drugie proszę zauważyć, że PiS organizując wybory teraz, czyli w 2021 roku uzyska w roku 2025 powtórkę z roku 2005 i z 2015. PiS może więc kalkulować, że nawet jeśli w 2021 przegra, to odda władzę tylko na cztery trudne lata, zachowując jednocześnie kontrolę nad Pałacem Prezydenckim. A w 2025 roku znów mielibyśmy wybory prezydenckie i parlamentarne obok siebie. Takie zbitki wyborcze zawsze jak dotąd były dla PiS zwycięskie i to wbrew sondażom. Pokusa, aby to powtórzyć i wiara w to, że znów się uda mogą być duże. 

Opublikowano
14 minut temu, Dariowola napisał:

Michał Szczerba i Dariusz Jonski. 🙆‍♀️🤣

A to Joński wydał decyzję o konieczności zapłaty czy KAS z Lublina?

9 minut temu, galan99 napisał:

a następnie opozycja, mając już w ręku decyzję o wcześniejszych wyborach, popiera ratyfikację przepisów dotyczących Funduszu Odbudowy. W tym momencie ryzyko międzynarodowe i gospodarcze związane z brakiem funduszu znika, możemy dzięki temu iść w stronę wyborów spokojniej.

Aaaaaa z COVIDem już ustalili że wybory będzie można przeprowadzić wtedy kiedy zechcą. Bo Sasin to pewnie do druku kart cały czas zwarty i gotowy.

11 minut temu, galan99 napisał:

Pokusa, aby to powtórzyć i wiara w to, że znów się uda mogą być duże. 

No jak miałoby się nie udać?

Opublikowano

Jak się namyślą i podejmą decyzję że będą wybory to Covid zniknie szybko i nikt się nie zarazi jak to miało ostatnio przy wyborach jakie były tłumy wiec sami sobie zadać   pytanie gdzie podział się w tedy Covis .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v