Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

o bidenowi nie chce się czekać aż sedziowie powołani przez trampa skonczą swoją prace ?      https://www.tvp.info/53231408/usa-joe-biden-chce-reformy-sadu-najwyzszego-jakie-zmiany-szykuja-sie-w-sadownictwie  .

najciekawsza jest zmiana w ordynacji wyborczej, aby republikanów wystrzelić w kosmos

43 minuty temu, racyl napisał:

nie bądź śmieszny z tymi 2,5tys /ha to jest jak na psa gnot, ktoś kto to wymyślił miał nie równo pod sufitem myśląc że rolnik to jak chińczyk będzie za miskę ryżu

Kto to wie? Europa podobno największym przegranym w tym kryzysie i nie przez covida jak chcą nam wmówić a zadłużenia. https://www.telepolis.pl/tech/prawo-finanse-statystyki/samsung-apple-google-huawei-czy-wszyscy-korzystaja-z-chinskich-obozow-pracy

43 minuty temu, jacus napisał:

ja mam w ogrodku ekologie- niecale 10 arow i cudow ni ma,, z badan gleby to wychodzi II klasa, ph 6,4 a i tak slabe plony. 

pietruszki nie bedzie, pomidory-tylko koktajlowe, inne szlag trafia, ziemniaki marne, plewienie i koszenie w kolo macieju. chrzan to dopiero zalatwilem orka na 30 cm.

nie mam obornika a poplonu nie sieje wiec to tez daje popalic.

ekologia ma sens jedynie w wydaniu dziadkow-tego troche,tego troche, tu laka, tam pastwisko, potem przeorac, pare krowek i swinek.

w takich dyskusjach zawsze przypominam brunona k. ktory w lesie niedaleko mnie trenowal wysadzenie sejmu 3 tonami saletry amonowej.

Ja też taki ogródek mam; mój tata jest maniakiem ekologii. Pomidory rok temu naprawdę się udały bez żadnych oprysków. 

Bobu tyle, że jeszcze w zamrażarce leży, pięknie rósł bez żadnych chorób. A niezrywany długo  faktycznie gdzie nie gdzie jakiś robak się zdarzył, ale tego co nie odcięłam najwyżej zjadłam. W końcu ue promuje teraz robaki w menu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Bobu tyle, że jeszcze w zamrażarce leży, pięknie rósł bez żadnych chorób. A niezrywany długo  faktycznie gdzie nie gdzie jakiś robak się zdarzył, ale tego co nie odcięłam najwyżej zjadłam. W końcu ue promuje teraz robaki w menu.

a ode mnie nie kupili fasoli bo w tonie trzy robaczywe ziarna znaleźli po kilkunastuminutowych poszukiwaniach
dawaj tę unię co promuje robaki bo w razie z siewów tej fasoli zostanie to może jaką dopłatę dadzą jeszcze do robaków
to kretyni i bardzo prawdopodobne że już do jakichś stawonogów jest celowa dopłata :P

niestety; będzie jeszcze gorzej i durniej

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

No jak po co? Żeby zboża zasilić. 

Śmiej się śmiej, Zaraz uprawnienia ADR będziesz musiał robić żeby nawóz na pole wywlec.😂

29 minut temu, dysydent napisał:

ale że co?
nasz Prezydent robił za fotografa?

Nie wiem za kogo robi Pan Prezydent ale dzisiaj walnął przemówienie smoleńskie jak najarany. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Antek działa na zlecenie Jarka więc będzie nadal szukał i nigdy nie znajdzie. Gdyby stwierdzili ze zamach był to lud chciałby wojny z Rosją, głowy Putina i zajęcia Kremla. Jeśli zamachu nie było to znaczy że kłamali albo są głupkami. Sprawa musi być otwarta by każdy mógł wierzyć w co chce 

Opublikowano

nawet prezes juz widzi ze z smolenskiego trotylu chleba nie bedzie.

na niejednym pogrzebie w ostatnim roku byle-ale u nas ludzie maja wiecej rozsadku niz pod lodzia..........nie tyle ludzi bylo jak sie mlody chloppak zabil ale nikt tak sie nie tloczyl.

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

to pewno i do szkoły pod górkę było? ;)

inaczej sie nie dalo, dobrze ze choc z wiatrem i rower mialem dobry.

Opublikowano

Wątpię czy choć 0,5% ludności chciało by wojny.

Niemniej udowodnienie że był to zamach czy nie byłoby jednoznaczne z wypowiedzeniem wojny?

Trzeba tak szukać przyczyny jak gonić zajączka, czyli nie o to chodzi by złapać, a by gonić go.

Opublikowano

A to relacja spod materaca?

Kurna strach na obcą babę nawet spojrzeć,  wszystko wyciągną i opiszą🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v