Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Więc  nie rejestrują sie żeby nie  przekroczyć kryterium dochodowego i móc ubiegać się o wszelkie MOPSy. I tak spada nam bezrobocie👍

Szkoda  dyskusji z tobą  bo  nie  czytasz  nawet  tego  co  wklejasz   jesteś  widać  ograniczony  umysłowo  i  to  bardzo  zaawansowane  stadium.   Nie  masz  pojęcia  kompletnie  o  niczym.   Żyj  sobie  w tym przekonaniu   rób  dalej  z siebie  "idiotę".   :D  :D  :D    i  żyj  w  tej  patologii  masowego  bezrobocia  :D  :D  :D   

Opublikowano (edytowane)

Zawsze mozesz mi udowodnić że jestem w błędzie ale jakoś nigdy tego nie robisz bo cie realia zaskoczyły i świat jest inny niż w TVPis ci pokazują. Musi to być bolesne ale jak na sektę przystało wyprzesz te fakty z pamieci a potem jak zwykle Jarosław Polskę zbaw !😁

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Zawsze mozesz mi udowodnić że jestem w błędzie ale jakoś nigdy tego nie robisz

udowodniłem  tylko  że ty czytać  nie potrafisz.  Wklejasz  informacje  o  zasiłkach  o których  nie masz pojęcia  komu  i na jakich zasadach  są  przyznawane  i  robisz  z siebie  "idiotę".

Nikt  nie daje  w MOPS  socjalu  na  piękne  oczy  tylko  na podstawie  dokumentów  i  spełnionych  kryteriów 

A tu  jedno z twoich  zasiłków z linków  i  dla  kogo  te  700zł

"Polskie przepisy prawne w sposób jasny i przejrzysty określają, kto może liczyć na przyznanie zasiłku stałego. Najważniejszym warunkiem wypłaty świadczenia jest spełnienie obu kryteriów – zarówno podmiotowego, jak i dochodowego.

Odrębne przepisy dotyczą osób samotnie gospodarujących, a jeszcze inne – wnioskodawców pozostających w rodzinie. Osoby z tej pierwszej grupy mogą liczyć na wypłacenie zasiłku, jeśli osiągną stan niezdolności do pracy z powodu swego wieku.

Za osobę niezdolną do pracy z racji wieku uznaję się między innymi mężczyzn powyżej 65 roku życia oraz kobiety powyżej 60 roku życia. Co istotne jednak, osoby te nie mogą pobierać emerytury ani renty."

Opublikowano

a tu kolejny

"Zasiłek okresowy przyznawany jest przede wszystkim tym, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji życiowej. Jako przykładowe przesłanki ustawodawca wskazał niepełnosprawność, bezrobotność czy fakt zmagania się z długotrwałą i ciężką w swych skutkach chorobą. "

Nawet  nie wiesz  co  wklejasz  

Opublikowano
23 minuty temu, Denwer napisał:

a tu kolejny

"Zasiłek okresowy przyznawany jest przede wszystkim tym, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji życiowej. Jako przykładowe przesłanki ustawodawca wskazał niepełnosprawność, bezrobotność czy fakt zmagania się z długotrwałą i ciężką w swych skutkach chorobą. "

Nawet  nie wiesz  co  wklejasz  

To nie TVPis gdzie masz tylko fragment prawdy. Dodaj że jest jeszcze kryterium dochodowe po którego przekroczeniu nie dostaniesz nic. Dlatego w części przypadków nie chcą brać zasiłku dla bezrobotnych bo im dochód na osobe zawyża i z MOPSu nic nie pociagną.  

Opublikowano

Przeciez nowych podatków nie ma . Są tylko opłaty i daniny a jak juz sie trafi podatek cukrowy czy bankowy to przecież obywatel tych podatków nie płaci tylko złe banki i pepsi albo inny Red bull.  Państwo zabiera wszystkim tylko nie obywatelowi😆

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Następna danina wymierzona w złych bimnesmenów! Nich płacą! Dobrze im tak!  Ceny piwa pójdą w górę! Rząd wprowadza nowy podatek (msn.com)

"Rząd po cichu przepchnął projekt ustawy opracowany przez Ministerstwo Klimatu. Dokument zakłada wprowadzenie dodatkowej opłaty za opakowania oraz styropianowe i plastikowe kubki na napoje. Za piwo, kawę lub lody w kubeczku zapłacimy około złotówki więcej"

To jest pojebany kraj. Kiedy gościu sprzedaje nam pudełka kartonowe na mrożonkę płaci daninę za wprowadzenie tego do obrotu na terenie RP. Kiedy my sprzedajemy towar w tych pudełkach znowu płacimy tę samą daninę. Jeżeli nasz odbiorca sprzedałby w Polsce towar w tych pudełkach zapłaciłby trzeci raz za to samo pudełko. 

Opublikowano (edytowane)

"Gdyby to był Prima aprilis... Ale nie jest. Panie Prezesie PAN, skąd Pan bierze te rewelacje? I dlaczego w ogóle chodzi Panu po głowie myśl o likwidacji PAN? Czyżby rzeczywiście były jakieś powody? Ja ich nie znam."
napisał Czarnek na twitterze w odpowiedzi na pogłoski jakoby Państwowa Akademia Nauk miał być do likwidacji
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-akademia-nauk-do-likwidacji-przemyslaw-czarnek-zaprzecza/0dqjvw0

no to ja odpowiem jakie są powody a właściwie jeden bardzo wiarygodny - jesteś nim Ty sam wyznaniowcu fundamentalisto bo dopóki jesteś ministrem to absurdem o wiele większym były by pogłoski o likwidacji KUL-u

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

To jeszcze Panowie  pomyślcie  ilu nowych urzędników, przepisów i regulacji musi powstać za pieniądze podatnika.  Ilu krewnych bedzie mozna obsadzić na nikomu nie potrzebnych stanowiskach? Proletariackie masy to oczywiście będą popierać  Czyż to nie piękne?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

no to ja odpowiem jakie są powody a właściwie jeden bardzo wiarygodny - jesteś nim Ty sam wyznaniowcu fundamentalisto bo dopóki jesteś ministrem to absurdem o wiele większym były by pogłoski o likwidacji KUL-u

Im dłużej jest ministrem, tym częściej zastanawiam się czy jednak KUL nie powinien zostać zlikwidowany. Przecież to niemożliwe że wyhodować takiego oszołoma bez jakiegoś celu.😂

Opublikowano

Sekta i tak będzie "Murem za Czarnkiem💪" a jak go wyrzucą to będzie murem za kolejnym. To co minister robi i jaki jest nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Lud poprze każdego kogo namaści partia 

Opublikowano (edytowane)

ale jak zmusza kogoś żeby wykazywała zysku w Niemczech czy USA a nie w Holandii? Żeby skasować raje podatkowe to powinien podatki obniżyć i by płacili w USA.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jarecki napisał:

samo USA pewnie też dało by rade ale w tym przypadku i francja i niemcy sie dołączą 

kiedy już "wszyscy proletariusze się połączą" to najlepszym ... w sumie - jedynym sensownym regionem dla korporacji pozostaną... Chiny? o.O

a i jeszcze Putin w miarę rozgarnięty ale tu działa odium historyczne ... no ale kto wie?

pytanie Ulmana ma bardzo głęboki sens tylko właściwie Go zrozumieć

13 minut temu, Ulman napisał:

A jak on zamierza zmusić firmy by w danym państwie wypracowały zysk?

co @Ulman sądzisz o Ameryce Łacińskiej?
Ona też może mieć w końcu swój złoty wiek
ww takiej - weźmy - Brazylii też dużo jest emigracji żydowskiej a ta nacja jak mało kto rozumie zalety korporacjonizmu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

chiny za kilka lat zostaną odrzucone i uznane  zródło zła , chyba LG rezygnuje z produkcji smartfonów przez chinczyków , w niemczech firma motoryzacyjna z chin otwiera salony [ MG MOTORS firma angielska wykupiona przez chinczyków i produkująca w chinach ]  takżę chińska ekspansja pewnie zostanie stłamszona za kilka lat 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

chiny za kilka lat zostaną odrzucone i uznane  zródło zła , chyba LG rezygnuje z produkcji smartfonów przez chinczyków , w niemczech firma motoryzacyjna z chin otwiera salony [ MG MOTORS firma angielska wykupiona przez chinczyków i produkująca w chinach ]  takżę chińska ekspansja pewnie zostanie stłamszona za kilka lat 

czym stłamszona? socjalistycznymi metodami które zawsze "tłamsiły" pierwej wdrażających.
 też wymaga zrozumienia z kontekstu dziejów bo nie chce mi się dużo tłumaczyć

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v