Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Romuś jak to się stało, że dość nagle błędy przestałeś robić? 🤔

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Ulman napisał:

Napoje pewnie z połowa zagraniczna, alkohole obtawiam że 90%

produkowanych w Polsce nawet pesi jest 

alkohole obtawiam że 90% zagraniczna

90 produkowanych w pl ale gdyby nie Tusk to była by 90% polskiej  tylko tusk mógł sprzedać elitarne wódki jak wyborowa 

Mięso co nie raz pisaliście - też niemieckie lub duńskie

mocne uderzenie w głowę ? całość pochodzi z agros Wrońscy  od chowu po stuł mają taki program jak spółdzielnia Witkowo 

Owoce w dużej części zagranica, warzywa w zależności od sezonu może byś przewaga naszych lub importu.

raczej banana polskiego nie zjemy , ziemniaki warzywa itp polskie 

ketchupy, majonezy, musztardy  przyprawy pewnie pół na pół.

kielecki tortex komis i inne to PL  kucharek prymat wiec ?? 

Gdzie ty widzisz tą większość naszych produktów?

widzisz twoje myślenie dało o sobie znać 

Nawet jak masz sok Tymbark co  ma w składzie pomarańcz kiwi i banana to jakie to jest nasze? 

poczytaj zawartość potem stwierdź ile tego jest a ile naszego jak jest 3% kiwki a 97% nasze to co jest ?? 

3 godziny temu, racyl napisał:

Mariuszek a jaką religię wyznajesz jak nie żydowską 😂

to on był o wiele lat do przodu od 100% rządzących ?    platforma psl i lewica dopiero w 2019 zaczyna lgbt     od jest jak Kopernik 

4 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

O nic mi nie chodzi...... Raczej to tobie o coś biega? Zemnie taki miastowy jaki myślę że z ciebie jest....... 

czyli co wklejasz coś bez celu ? 

4 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

O nic mi nie chodzi...... Raczej to tobie o coś biega? Zemnie taki miastowy jaki myślę że z ciebie jest....... 

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

w każdej grupie społecznej są pedofile to trzeba by kręcić filmy o pedofilii wśród np. lekarzy wojskowych sędziów posłów urzędników leśników itd. i wtedy się odnosić do tego problemu pedofilia w kościele  lenin wiecznie żywy 

https://natemat.pl/85477,kim-sa-polscy-pedofile-okazuje-sie-ze-nie-ksiezmi-ani-nauczycielami

Najciekawsze dane dotyczą jednak tego, kim są skazani pedofile. Aż 900 osób z 1468 osadzonych nie ma żadnego wyuczonego zawodu. Prawie 70 z nich było murarzami, 40 pracowało dorywczo, 30 wykonywało zawód ślusarza, 30 to rolnicy, a 25 mechanicy samochodowi. Jedynie "pojedyncze osoby" wykonywały zawody takie jak inżynier, lekarz, nauczyciel, pedagog, wychowawca czy duchowny kościoła katolickiego. jak widać księży są na ostatnim miejscu 

prostactwo już przestaje pisać głupoty bo jest nawet rolnik większej grupie niż duchowny amen 

ze lewica to bractwo i prostactwo to od dawna wiem ze głupota jest modna wystarczy powielać 

znasz jakiegoś łowcy pedofilów księży albo gupików ?? 

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

w każdej grupie społecznej są pedofile to trzeba by kręcić filmy o pedofilii wśród np. lekarzy wojskowych sędziów posłów urzędników leśników itd. i wtedy się odnosić do tego problemu pedofilia w kościele  lenin wiecznie żywy 

https://natemat.pl/85477,kim-sa-polscy-pedofile-okazuje-sie-ze-nie-ksiezmi-ani-nauczycielami

ze lewica to bractwo i prostactwo to od dawna wiem ze głupota jest modna wystarczy powielać 

znasz jakiegoś łowcy pedofilów księży albo gupików ?? 

19 minut temu, pafnucy napisał:

Romuś jak to się stało, że dość nagle błędy przestałeś robić? 🤔

moje dzieciaki dorastają 😇

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Co jest 97% naszego? Woda?🤣

To że coś jest produkowane w Polsce to znaczy że polskie? Przerabialiśmy to już setki razy i bredzisz dalej. Jak pasuje narracja głupków z PIS to Pepsi nie dobre bo zagraniczne ale jak jest potrzeba to jak produkowane w Polsce to dobre bo właściwie nasze.🤣

Ketchupy , słodycze, napoje, alkohole to wszystko zagranica. Warzywa - też byś sie zdziwił ile marchwi, ziemniaka, czy brokuła idzie z zewnątrz. Kupują tam gdzie jest najlepsza relacja ceny do jakości i ciągła dostępność. 

Agros Wrońscy? Jak zwykle ci się pojebało - to jest firma handlująca maszynami rolniczymi Agros-Wrońscy (agros-wronscy.pl)

Także reasumując Romanek - oprócz mięsa które przynajmniej w teorii jest polskie to reszta w wiekszości zagraniczna i żadne Dino na to nic nie poradzi.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Co jest 97% naszego? Woda?🤣

cukier dodatki chemia 😂

4 minuty temu, Ulman napisał:

Agros Wrońscy? Jak zwykle ci się pojebało - to jest firma handlująca maszynami rolniczymi Agros-Wrońscy (agros-wronscy.pl)

agro rydzyna od nich spółka 

5 minut temu, Ulman napisał:

To że coś jest produkowane w Polsce to znaczy że polskie? Przerabialiśmy to już setki razy i bredzisz dalej. Jak pasuje narracja głupków z PIS to Pepsi nie dobre bo zagraniczne ale jak jest potrzeba to jak produkowane w Polsce to dobre bo właściwie nasze.🤣

mam rozumieć ze wodę przywożą zagranicy ?? 

Opublikowano

Agro Rydzyna jest własnością Dino. Jak zwykle nie masz pojecia w to co piszesz.

Rozumiem że jak lejemy do napojów i piwa naszą wodę to od razu są to produkty polskie?

Weźmy taką Pepsi - koncentrat zagraniczny woda nasza , rozlewane w Polsce. To produkt nasz czy zagraniczny?

Opublikowano

Nie wiedziałeś że Agro rydzyna jest własnościa Dino a teras coś o niemcach bredzisz. No chyba ze poniższy cytat ma jakieś sekretne znaczenie 

12 minut temu, Roman176 napisał:

a dino niemcy brawo !! 

Opublikowano

udajesz głupka piszemy ze w dino jest polskie tak ? a ty piszesz o zagranicznych towarach skoro sam udowadniasz ze jest polskie 

https://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/dino-inwestuje-w-zaklad-miesny-agro-rydzyna,169524.html

nie pal więcej głupa 

100% mięsa pochodzi od polskich producentów amen 

Agro-Rydzyna nie stosuje w swoich wyrobach mięsa oddzielanego mechanicznie (MOM) oraz oleju palmowego. 

Opublikowano

Nawet  jesli tak to biedra wiecej tyle że to bzdura. 

Niestety tymi wyliczeniami udowodniłeś jaki głąb z ciebie. Podatek wyliczany jest od dochodu i dlatego nazywa się podatkiem dochodowym. Ty jako analfabeta matematyczno ekonomiczny wyliczyłeś od przychodu.  O czym z tobą mozna na poważnie dyskutować skoro podstawowych pojęć nie rozumiesz?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał:

Cel był taki, żeby roszyc twoje myślenie i "" żebyś się czepił jak rzep psiego ogona""😄😄😄😄

Ciekaw jest jaki cel miał twój link? 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

roman - w statystyce skazanych zawsze będzie bardzo ważne słowo "skazanych". Zgodnie z maksymą: "najlepiej inwestować nieswoje" wartość Dino wynika z dynamiki rozwoju. Ponieważ jestem z terenów najstarszych Dino mogę jasno powiedzieć, że Biedronka buduje swoje sklepy naprzeciw Dinowskich a Dino obok sieci Jeronimo. To właśnie JMD wystartowało ze sklepem na 7 tys. mieszkańców a Dino weszło w ten pomysł. Biernacki doskonale wie, że musi rozwijać centra dystrybucyjne bo nie ogarnie obszaru a to wymusi zmianę struktury akcjonariatu. Właściwie to może w tym momencie działać w kierunku ugrania jakiegoś miliardzika dla siebie. Jak będzie? Zobaczymy.

Aale Romek! Przecież pisałeś że cukier jest niemiecki!

Tymczasem na giełdzie COVIDowej... rozpoczęły się spadki.

Opublikowano (edytowane)

z tym miesem z flagą biało czerwoną to lipa ,  to możę być dunski prosiak tylko utuczony  w polsce i ubity , iść tak  dalej to dojdziemy do absurdu żę to co jemy w jakimś stopniu jest powiązane z zagranicznym rolnictwem , zaczynając od nasion . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

ulman -byles w zyciu w sklepie dino?? gdzie masz najblizszy w lublinie ?

10 godzin temu, Roman176 napisał:

lepszy dziadek wermachcie niż żyd w Auschwitz na warcie 

sprawdź co za czasów zrobił w imię wolności itp i równośc

nie wiem na jakie pytania odpowiadzasz ale na pewno nie na moje.

Opublikowano (edytowane)

Dług publiczny rośnie na potęgę. Grubo ponad bilion złotych. Każdy obywatel ma do spłaty 35 tys. 

Ja nic nie mam do spłaty z tego długu można było już przeczytać w necie ze Polska może stracić  1 milion hektarów na ten właśnie dług wiec żaden obywatel nic nie będzie spłacał tylko pomału w ten sposób sprzedadzą Polskę .

Na ziemiach uzyskanych od 3 rzeszy ile będzie to ha jak coś zabraknie do dobiorą ze starej Polski i głóg będzie spłacony .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

bezrobocie najniższe w polsce 3,1 % według eurostatu i to jest wiadomość  i dobra i zła . jak skonczy sie lokdawn bedzie musiał nastąpić wzrost pensji a co za tym idzie wzrost cen , już teraz jest brak pracownika przed wzrostem sezonowym .

Opublikowano
49 minut temu, galan99 napisał:

Na ziemiach uzyskanych od 3 rzeszy ile będzie to ha jak coś zabraknie do dobiorą ze starej Polski i głóg będzie spłacony .

Aaaaaa to już rozumiem czemu wczoraj w TV Republika Pan Kaczyński podkreślał że Polska musi się zbroić.😂

3 minuty temu, jarecki napisał:

bezrobocie najniższe w polsce 3,1 % według eurostatu i to jest wiadomość  i dobra i zła . jak skonczy sie lokdawn bedzie musiał nastąpić wzrost pensji a co za tym idzie wzrost cen , już teraz jest brak pracownika przed wzrostem sezonowym .

No pewnie, przecież pensje w tym kraju podnosi się dekretem a nie dochodowością biznesu.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v