Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

dałeś się nabrać żydowi którego w oczy kole imperium o.rydzyka 

nie jest żydem ani jakobinem media prywatne go rąbią a on i tak sobie radzi 

Żyd nie żyd ważne, że konkrety mówi. Przypomnę tylko, że o Rydzyku i jego radiu mówił, że to ruska agentura sam Kaczyński w latach 90 tych/ To co Kaczyński też żyd?

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Żyd nie żyd ważne, że konkrety mówi. Przypomnę tylko, że o Rydzyku i jego radiu mówił, że to ruska agentura sam Kaczyński w latach 90 tych/ To co Kaczyński też żyd?

co ci z tych konkretów żydzi cię omotają nagrali filmy ze zbiórek  najłatwiej to jest dokopać kościołowi  bo to łatwe 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Roman176 napisał:

co chcesz tym materiałem nam przestawić ??  dobrze ze się sprzedaje ?  szkoda ze nie sprywatyzowała tego platforma czy co ?? 

słyszę organizacja obywatele co k**wa jeszcze nie wymyśli platforma ... kasa chyba tam płynie szerokim strumienie za granicy 

https://lasyiobywatele.pl/o-nas

https://www.lasy.gov.pl/pl/kontakt/komunikaty/Sprostowanie-do--artykulu-Panstwowe-Gospodarstwo-Lesne-Lasy-Panstwowe-jako-skrajny-przyklad-Polski-sektorowej

Tyle chce  przedstawić co ty swoim postem? 

Opublikowano
42 minuty temu, Roman176 napisał:

dino jest polski ! 

No i co z tego skoro sprzedaje w wiekszości zagraniczne produkty. Masz dane ile płaci podatku i czy na pewno w Polsce? 

7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

co ci z tych konkretów żydzi cię omotają nagrali filmy ze zbiórek  najłatwiej to jest dokopać kościołowi  bo to łatwe 

Kościół to największa na świecie korporacja która żyje od wieków z prostego ludu. 

Fajny artykuł. Widać jak rząd i propaganda napycha pod beret prostemu ludowi jaki to wielki sukces  kontrakt na ropę z USA. Całość to jedynie 2,6% całości zapotrzebowania . Z Arabii Saudyjskiej kupujemy ponad 5 razy więcej a od murzynów z Nigerii dwukrotnie wiecej niż od naszych najlepszych przyjaciół z USA.

Orlen szuka nowych źródeł ropy, ale rosyjski Ural to podstawa. Inaczej paliwa byłyby droższe - Money.pl

Opublikowano

całkowita  rezygnacja z gazu czy ropy z rosji nigdy nie nastąpi  i nie powinna można  jedynie część sprowadzić z innych rynków . To tak jak z nawozami rolniczymi i ich importem jest dobry bo  firmy krajowe nie mają monopolu choć to  rynki światowe dyktują ceny to jednak import tych nawozów ma troche wpływu na cene na krajowym podwórku .

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

dałeś się nabrać żydowi którego w oczy kole imperium o.rydzyka 

nie jest żydem ani jakobinem media prywatne go rąbią a on i tak sobie radzi 

wszystko się zgadza jak w przypadku pedofili w kościele

jakie to prywatne medium to jest wyżebrane często z ostatniego wdowiego grosza

doskonale każdy wie że jak nie miał podłączonej anteny w radio smaochodowym to nic mogło nie odbierać radio mario zawsze było odbierane

Opublikowano
43 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Tyle chce  przedstawić co ty swoim postem? 

aż tyle zależy o co ci chodzi polemiki z miastowym nie mam ochoty 

32 minuty temu, Ulman napisał:

No i co z tego skoro sprzedaje w wiekszości zagraniczne produkty. Masz dane ile płaci podatku i czy na pewno w Polsce? 

produkty mają tańsze PL niż w innych makietach co to znaczy większość ? 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jarecki napisał:

całkowita  rezygnacja z gazu czy ropy z rosji nigdy nie nastąpi  i nie powinna można  jedynie część sprowadzić z innych rynków . To tak jak z nawozami rolniczymi i ich importem jest dobry bo  firmy krajowe nie mają monopolu choć to  rynki światowe dyktują ceny to jednak import tych nawozów ma troche wpływu na cene na krajowym podwórku .

Tylko co to za sukces skoro pieją z zachwytu że mamy kontrakt z USA gdy on pokrywa zaledwie 1/40 zapotrzebowania i 1/13 surowca importowanego?

To propaganda dla ciemnych mas i tyle. 

Roman - ty z matematki nigdy mocny nie byłeś ale teraz to mnie załamałeś . Wiekszość to znaczy ponad 50% czyli w twoim rozumowaniu to taka wieksza połowa.😁

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

wszystko się zgadza jak w przypadku pedofili w kościele

jakie to prywatne medium to jest wyżebrane często z ostatniego wdowiego grosza

doskonale każdy wie że jak nie miał podłączonej anteny w radio smaochodowym to nic mogło nie odbierać radio mario zawsze było odbierane

chodziłem na religię od małego i całe moje otoczenie żadnej pedofilii nie było widać  patrzę na te sprawy z takiej perspektywy ty doświadczyłeś rozumiem molestowania lub twoi bliscy skoro o tym piszesz a jeśli nie to żydowscy dziennikarze i media żydowskie tobą manipulują 

Opublikowano

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

chodziłem na religię od małego i całe moje otoczenie żadnej pedofilii nie było widać  patrzę na te sprawy z takiej perspektywy ty doświadczyłeś rozumiem molestowania lub twoi bliscy skoro o tym piszesz a jeśli nie to żydowscy dziennikarze i media żydowskie

i papież też się pomylił 🤣

chyba za mało chodziłeś na tą religię albo spałeś na niej 😂

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

chodziłem na religię od małego i całe moje otoczenie żadnej pedofilii nie było widać  patrzę na te sprawy z takiej perspektywy ty doświadczyłeś rozumiem molestowania lub twoi bliscy skoro o tym piszesz a jeśli nie to żydowscy dziennikarze i media żydowskie tobą manipulują 

Czyli jak nie widać to nie ma? Może atomów i komórek też nie ma? 

Opublikowano

widać co on z tej religii wyniósł 😂 trzeba było lepiej doły kopać i byki doić a nie marnowac tam czas 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Żyd czy ksiądz konkret to konkret. Nawet Kaczyński się poznał na Rydzyku w latach 90 tych. Rydzyk to też nie kościół. Niestety tacy jak on czyli goniący za forsą z sb cką przeszłością. Plus pedofile, plus chroniący tych pedofili i inni zwyrodniali księża Konkretnie ludzi od tego kościo9ła odpychają. Na tym tracą uczciwi, szczerzy księża., których w kościele coraz mniej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

jak myslicie co byloby lepsze ze wojne wygral dziadek morozowskiego w ludowym wojsku polskim czy tam armii czerwonej czy dziadek romana we wermachcie ???????

2 godziny temu, Roman176 napisał:

jakoś w oko cię nie kuło mld rozdawane przez króla eu na lgbt 

ile kiedy i komu te miliardy dal ?? pare linkow prosze..gdybys ie byl polglowkiem to bys wiedzial ze krol panuje a nie rzadzi tym bardziej kasa 😛

18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

jakos komisje koscielne maja inne zdanie.. slyszales o zeslaniu dwoch kryjacych pedofilow ? czy w kurwizji nie pokazali..

do dino chodze raz w roku przez tydzien i wole niz biedronke,taniej i lepszy towar , samych zagranicznych towarow nie ma ,  zreszta na wschodzie to chyba duzo ich  ie ma ?

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

Roman - ty z matematki nigdy mocny nie byłeś ale teraz to mnie załamałeś . Wiekszość to znaczy ponad 50% czyli w twoim rozumowaniu to taka wieksza połowa.

pokaż mi te 50% zagranicznych produktów wymień gałęziami bo chyba ktoś inny załamuje ... ale inteligencją 😆 

8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

O nic mi nie chodzi...... Raczej to tobie o coś biega?

chyba bez przyczyny głupiego tekstu nie wkleiłeś ....   podaj 😅 przyczynę  

Opublikowano (edytowane)

Napoje pewnie z połowa zagraniczna, alkohole obtawiam że 90% zagraniczna, kawy, herbaty, słodycze w większości zagranica. Mięso co nie raz pisaliście - też niemieckie lub duńskie. Owoce w dużej części zagranica, warzywa w zależności od sezonu może byś przewaga naszych lub importu. Ciuchy, agd z Chin, ketchupy, majonezy, musztardy  przyprawy pewnie pół na pół. Mrożonki przewaga z  zagranicy bo Hortex, Bonduelle to z pewnością nasze nie są. Gdzie ty widzisz tą większość naszych produktów?  Nawet jak masz sok Tymbark co  ma w składzie pomarańcz kiwi i banana to jakie to jest nasze? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
46 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ja też. i zapewne starszy jestem od Ciebie. i np od zawsze była gadka że w sąsiedniej parafii proboszcz ma skłonności. tyle że bardziej ludzie śmiali się z tego i nikt reportaży o tym nie robił

Opublikowano
54 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A potem okazało się że świat jest większy, Twoja perspektywa wąska i jednak takie rzeczy zdarzały się. Oczywiście można to negować, tylko co to daje?

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

ja też. i zapewne starszy jestem od Ciebie. i np od zawsze była gadka że w sąsiedniej parafii proboszcz ma skłonności. tyle że bardziej ludzie śmiali się z tego i nikt reportaży o tym nie robił

no widzisz było jak było a teraz za pieniądze molestowanych się namnożyło nie żebym krył księży o takich skłonnościach ale to problem obyczajowy i niszowy nie wart uwagi dla normalnych ludzi tylko lewactwo się tym żywi 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

no widzisz było jak było a teraz za pieniądze molestowanych się namnożyło nie żebym krył księży o takich skłonnościach ale to problem obyczajowy i niszowy nie wart uwagi dla normalnych ludzi tylko lewactwo się tym żywi 

Nie żebym księży krył ale to nie ważny problem 🤣 Mega zaprzaniec z ciebie😆

Prawactwo za to sie żywi jakimś procentem LGBT a przecież dla normalnych ludzi to problem obyczajowy i nie wary uwagi😂

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A potem okazało się że świat jest większy, Twoja perspektywa wąska i jednak takie rzeczy zdarzały się. Oczywiście można to negować, tylko co to daje?

w każdej grupie społecznej są pedofile to trzeba by kręcić filmy o pedofilii wśród np. lekarzy wojskowych sędziów posłów urzędników leśników itd. i wtedy się odnosić do tego problemu pedofilia w kościele  lenin wiecznie żywy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v