Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Yyyyy mam rozumieć że katolik/Chrześcijanin to wierzący a muzułmanin lub innowierca to już niewierzący?

Wierzący jasne ale to nasza wiara Katolicka jest jedyna i prawdziwa. Wiem wiem zaraz posypią się na mnie gromy że i oni mogli by tak powiedzieć o nas itp itd ale spróbujcie sobie podyskutować z muzułmanami co oni myślą o chrześcijanach i co by z nami zrobili gdyby tylko dać im sposobność. Ich trzeba nawracać słowem a nie opowiadać bajki o ekumeniźmie rozumianym jako jakiejś symbiozie Kościoła Katolickiego i islamu.

Opublikowano
50 minut temu, galan99 napisał:

Co do masek to poczynią bardzo dużo złego bo bardzo dużo ludzi nosi te same maski kilka dni chyba im oto chodzi by tak było .

Im to znaczy komu?

37 minut temu, Denwer napisał:

Normalnie    w wielu kwestiach  nie  zgadzam  się  z tym  co  mówi  PiS  czy  robi 

A co to za różnica czy się zgadzasz czy nie skoro zawsze popierasz

14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie słucham ludzi nie wierzących na temat wiary na inne tematy rozmawiam chętnie

A jak tam twoja wiara w płaską ziemię? Rozwikłałeś już sprawę satelitów i faktu że nie spadają?

Opublikowano

@akooo brałeś ty dzisiaj jakieś zioło bo jedziesz na takim odlocie że mało stratosfery nie zachaczysz. 🤪

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

I na pewno nic wspólnego z leczeniem Covida.😂

Leczy ducha człowieka.

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

@akooo brałeś ty dzisiaj jakieś zioło bo jedziesz na takim odlocie że mało stratosfery nie zachaczysz. 🤪

Nie gustuje w tego typu używkach bo chyba o to ci chodzi. Prawdę piszę,niepopularną dzisiaj a na tym opiera się nasza cała cywilizacja.

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Yyyyy mam rozumieć że katolik/Chrześcijanin to wierzący a muzułmanin lub innowierca to już niewierzący?

z katolika możesz szydzić a muzłumanin  łeb siekierą za takie coś urąbie nie widzisz różnicy 

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

z katolika możesz szydzić a muzłumanin  łeb siekierą za takie coś urąbie nie widzisz różnicy 

Różni spece czy to z masonerii czy innych narzędzi złego wiedzieli już jak zmiękczyć katolików i rozwalić Kościół od środka. Ale na nic i tak to Chrystus mówił że bramy piekielne Kościoła nie przemogą chociażby tylko garstka wierzących pozostała.

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nie zmieniaj tematu. 🤨

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Niektorzy ekstremiści z pewnością tak ale i u nas   niejedna ortodoksyjna PISowska babka by w imię wiary też łeb obcięła. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Różni spece czy to z masonerii czy innych narzędzi złego wiedzieli już jak zmiękczyć katolików i rozwalić Kościół od środka. Ale na nic i tak to Chrystus mówił że bramy piekielne Kościoła nie przemogą chociażby tylko garstka wierzących pozostała.

Jak chcesz szukać prawdziwej wiary to szukaj jej w sercu i u innych ludzi a nie w murach tych świątyń co tylko biznesy kleru nakreca. 

Opublikowano

kukuł - jam gadał z muzułmanami, tymi ze wschodu naszego kraju i niczego mi nie chcieli zrobić. Poza tym wielu muzułman strzela w tym samym kierunku co chrześcijanie.

Opublikowano

Co ty gadasz?😲

Według PISuaru muzułmanie to wykolejeńcy mordercy i Bóg jeden wie co jeszcze. 🤨

Opublikowano
DTaras napisał:

kukuł - jam gadał z muzułmanami, tymi ze wschodu naszego kraju i niczego mi nie chcieli zrobić. Poza tym wielu muzułman strzela w tym samym kierunku co chrześcijanie.

Poczekaj aż ich będzie więcej. Mógłbyś wtedy się zdziwić.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Na przykładzie bogobojnego PISu stwierdzam że moze i ducha leczy ale umysł z pewnością wypacza.

twoja antysystemowość nic nie wnosi jak by nie było forum to twoja frustracja odbijała by ci się czkawką 

Opublikowano

Lepsze to niż lewactwo PISowskie zmieszane z wiarą w płaską ziemię.  Postrzegasz to jako antysystemowość bo masz za ciasno pod beretem zeby umieć choćby zobaczyć że socjalistyczny sytem w którym żyjesz jest patologią.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, akooo napisał:

Leczy ducha człowieka.

36 minut temu, PRIMO napisał:

Zwłaszcza z kasy. 💰💴💵💶💷💸💲😁

jak żyję to jeszcze żadnego ducha przy kasie (znaczy - z kasą) nie widziałem

tak po prawdzie to nawet bez kasy też nie widziałem bo nawet jak raz ... to się okazało że w opieńkach zawieruszyło się coś tylko podobnego do opieńki... no ale Bogu dzięki że nie muchomor 
skapłem się jak kilka dni później w tym samym miejscu w lesie rozpoznałem że tam nie tylko opieńki rosły a bardzo podobne..
no ale przeżycie ekstremalne tylko od tamtego czasu jakoś trafiają mi się tylko same opieńki :P

jeszcze później raz z kolegą w nocy koło cmentarza wystraszyło nas coś białego między grobami w świetle księżyca przemykało i nawet szczęk tłuczonych zniczy jakbyśmy słyszeli. Pewnie do dziś bym... gdybyśmy po kilku minutach sprintu nie zostali zatrzymani przez jednego takiego z rodziną co się pytał czy my gdzie świni nie widzieli co Mu była uciekła :D

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, akooo napisał:

Myślisz że szczepionki Billa G czy innych dadzą więcej społeczeństwu niż prawda która jest w Piśmie Świętym? Można być ateistą czy innym to jest wolna wola każdego człowieka ale gdy państwo jako instytucja stawia na ateizm,laickość czy jak to się teraz nazywa to kończy jak ZSRR i inne ateistyczne i sztuczne twory. ZSRR upadł w 1991 roku ale zło jakie tam się działo odcisnęło piętno na pokolenia,widoczne jest i dzisiaj podobnie jak i rewolucje z zachodu z lat 60. To już nie są społeczeństwa tylko masa lemingów która nie widzi nic poza konsumpcją i własną wygodą gdzie mordowani są starcy i nienarodzone dzieci-istoty które są niewygodne dla konsumpcji bo wiąże się z wyrzeczeniami. Stoimy nad przepaścią,Kościół i prawdy które głosi to nasza ostatnia deska ratunku.

No to połóż na stole Pismo Święte a obok strzykawkę ze szczepionką a zobaczysz co będzie miało większe wzięcie.😂 Prawda? A jaka? Że wszyscy pomrzemy?😂 A to takie trudne do wydumania, szczególnie kiedy szaleje zaraza? Jak społeczeństwo przeżyje to wróci i do kościołów. A jak nie wróci, to trza będzie nawracać, sposób możesz wybrać sam. Podpowiadam że nic tak nie wzmaga ekstazy religijnej jak napalm.

Konsumpcjonizm powiadasz nam się rozszalał? No przecież to podstawa polityki naszego Państwa.😂

A to można powiedzieć manifest z 1993 jakże aktualny nawet dzisiaj. 

19 minut temu, akooo napisał:

Poczekaj aż ich będzie więcej. Mógłbyś wtedy się zdziwić.

To nie czekaj, wybierz się tam gdzie ich dużo i popróbuj działalności misyjnej, 😂

Wiesz dlaczego tak się to wszystko jebie? A to dlatego że jedni próbują nawracać drugich. A część popaprańców uczyniła sobie z tego cel życia.

Opublikowano

Poza tym wiadomo wszem, że najlepiej na świecie w uja Polaka zrobi drugi Polak. To jednak odrębna rzecz albowiem wielu Polaków to Prawosławni i wielu to muzułmanie a łbów sobie nie rwą. Jeśli kojarzysz taką Panią od ubijania masła to choć śpiewała o Słowiankach urodę ma Tatarską... Dosyć wspomnień albowiem z roku na rok coraz odleglejsze. Jeszcze się rozpłaczę 😁

Łaaaał. Ależ kara. Wygnanie z Gdańska...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v