Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, mzk napisał:

Gdyby prokuratura zbadała sprawę "Czajki" to trzeba by tego gościa z Wawelu wykopać - on planował i on podjął decyzję o budowie jednej oczyszczalni i przeprowadzeniu rury . 

jaki zwiążek ma plan kaczyńskiego co do inwestycji z awarią rury ?

2 godziny temu, dysydent napisał:

nawet nie ma nadziei na przełom w medycynie analogu na wirusy do antybiotyków bo ich różnorodność wyklucza możliwość uniwersalnych metod na wszystkie

chyba i bakterie niedługo bedą wygrywać z medycyną  przynajmiej tak straszą naukowcy 

Opublikowano

@DTarasA przekaż wyrazy najwyższego szacunku, Toż to proste i genialne zarazem. :lol:Takiego czegoś zawsze mi brakowało w zestawach medycznych na poligonach. Choć medycy nigdy nie żałowali skrzyń na spiryt do odkażania.:lol:

Opublikowano

Opisując historię "Czajki", trzeba wspomnieć o sprawie,  początkowo ścieki z lewej strony Wisły miały płynąć na Białołękę dwiema rurami umieszczonymi w różnych tunelach. Finalnie zdecydowano się jednak na umieszczenie dwóch rur w jednym tunelu, co może mieć związek z awariami. Decyzja w tej kwestii została podjęta w 2006 roku, gdy funkcję prezydenta miasta sprawował następca Kaczyńskiego z ramienia PiS – Mirosław Kochalski

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, mzk napisał:

Opisując historię "Czajki", trzeba wspomnieć o sprawie,  początkowo ścieki z lewej strony Wisły miały płynąć na Białołękę dwiema rurami umieszczonymi w różnych tunelach. Finalnie zdecydowano się jednak na umieszczenie dwóch rur w jednym tunelu,

Drugi tunel PiS zostawił sobie jako ewakuacyjny.:lol:

Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

dlaczego udajesz że wierzysz w płaską ziemię?

nie udaje tylko chcę powiedzieć że za ogromne pieniądze naukowcy wmawiają nam różne teorie a zwykły śmiertelnik ma w to wierzyć 

• Haha 2
Opublikowano

problem był materiał jaki użyto do budowy tuneli a nie same tunele , nawet pewnie tunele nowe powstaną , materiał który był w planach przedstawiony został zmieniony na inny 

Opublikowano

Eeeeee tam politycy robią to za dużo większe pieniądze. I ludzie wierzą, czyli to tylko kwestia pieniędzy. Choc Denwer robi to podobno za darmo, ale i faktycznie efekt mizerny.:lol:

2 minuty temu, jarecki napisał:

problem był materiał jaki użyto do budowy tuneli a nie same tunele ,

No to w takim razie problemem był gośc co podjął taką decyzję a nie materiał.

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie udaje tylko chcę powiedzieć że za ogromne pieniądze naukowcy wmawiają nam różne teorie a zwykły śmiertelnik ma w to wierzyć 

Po pierwsze - po co mieli by to robic?

Po drugie - czemu nie obalisz tych teorii? Zrób projekt by opłynąć świat  wzdłuz Antarktydy i łatwo udowodnisz swoje racje. .......aaaa zapomniałem - nie da sie opłynąć świata🙄 A możesz wyjaśnić dlaczego?

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

znaczy Ty jesteś niezwykłym?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

Po drugie - czemu nie obalisz tych teorii? Zrób projekt by opłynąć świat  wzdłuz Antarktydy

Wystarczy napisać że to Narodowy Projekt Opłynięcia Antarktydy, zaznaczyć że ma to na celu rozsławienie imienia polskiego stoczniowca i kasa murowana.:lol:

Aaaaa właśnie, przeciez my nawet gdzieś tam mamy jakiś jacht co to pływał i rozsławiał chwałę RP na morzach i oceanach.:lol:

Okrętów podwodnych do tej wyprawy nie polecam, bo mamy jeden a w dodatku lubi się palić.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Aaaaa właśnie, przeciez my nawet gdzieś tam mamy jakiś jacht co to pływał i rozsławiał chwałę RP na morzach i oceanach.

nawet wczoraj chyba wypłynął , ale z duńskimi studentami chyba 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, mzk napisał:

A Kaczyński asystował w ratuszu ????

Był  w Pałacu  Prezydenckim  od  2005  roku  :P 

To  Tusk  z Hanką  szczycili  się  tą  budową  jak  to  pięknie  zrobili   przecież   a nie  Kaczyński  :P 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
36 minut temu, agromatik napisał:

@Denwer z tych dwóch fakultetów wspominanych  jeden to chyba historia bo cały czas w niej trwasz

o i widzisz  i dlatego budka borys chce skasować historie    Teraz lider PO wpadł na kolejny pomysł. Borys Budka chce usunąć z uniwersytetów dwa konkretne wydziały.  Teologiczne i historyczne.     https://wpolityce.pl/polityka/543866-tylko-u-nas-naukowcy-o-pomysle-budki-to-lewacka-agenda

Opublikowano (edytowane)

Polska spólka doprowadzona do upadku przez PIS

https://biznes.interia.pl/podatki/news-wyludzenia-nie-bylo-ale-gieldowej-spolki-tez-juz-nie-ma,nId,5124679

Kto będzie inwestował w kraju obajtków ,ziobrów,kaczyńskich???

A tu Łamanie prawa przez PIS-gdzie jest zioberek

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wybory-korespondencyjne-sad-decyzja-ministra-ws-poczty-polskiej-bezprawna/csn2dqd,79cfc278

Edytowane przez mzk
Opublikowano
2 godziny temu, mzk napisał:

Opisując historię "Czajki", trzeba wspomnieć o sprawie,  początkowo ścieki z lewej strony Wisły miały płynąć na Białołękę dwiema rurami umieszczonymi w różnych tunelach. Finalnie zdecydowano się jednak na umieszczenie dwóch rur w jednym tunelu, co może mieć związek z awariami. Decyzja w tej kwestii została podjęta w 2006 roku, gdy funkcję prezydenta miasta sprawował następca Kaczyńskiego z ramienia PiS – Mirosław Kochalski

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Był  w Pałacu  Prezydenckim  od  2005  roku  :P 

To  Tusk  z Hanką  szczycili  się  tą  budową  jak  to  pięknie  zrobili   przecież   a nie  Kaczyński  :P 

Masz napisane jasno. Decyzje co i jak ma być zrobione podejmowali gdy w ratuszu rządził pis. Najśmieszniejsze jest to, że pis próbuje wszystko zrzucić na opozycję a potem i tak wychodzi, że to oni zawalili. Tak jak z tą elektrownią w Ostrołęce.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mzk napisał:

PIS to komuniści tak jak ich wyborcy dla których prywaciarz to wróg. Z zasady jest podejrzany bo śmiał zrobic biznes i pewnie wyzyskiwał uciemiężony lud. Koledzy zaraz dowiodą że upadek takiej firmy nie ma znaczenia bo pewnie i tak cos kręcili a tak w ogóle jesli te decyzje były złe to wydali je ludzie Tuska którzy jeszcze jakimś cudem nie zostali wymienieni na swoich, dobrych - PISowskich. :D

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

a kto tobie wmówił że Ziemia jest płaska?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v