Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A pewnie że tak. Bo trza było wcześniej samemu najechać Berlin i pozawieszać swoje flagi w różnych miejscach. :lol:Ale nie, bo się knuło, zamykało swoich i chodziło do wróżki.

a wiecie co ja bym w tedy zrobił  dogadał się z hitlerem może nie było by tyle ofiar i zniszczeń

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

w sumie obrażasz z pół narodu... 🤔

Taki jest stan faktyczny i oby to było tylko pół.  Popatrz jaki jest poziom TVPis . Czy ktoś kto jest normalny szanujący swój intelekt  może to oglądać?  Tak jak Lenin wmówił motłochowi że sa ważni tak samo zrobił Jarosław i też skończy się to nieszczęściem mimo że owe masy są przekonane o swojej racji. 

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

no weź nie wrzucaj dzisiaj ludzi do czasów zrywania sejmów no z jednym wyjątkiem zapomniałem o dzisiejszej targowicy 

Ty umiesz napisać coś więcej jak jedno zdanie? No i żeby jakoś składnie było, to wszyscy się ucieszą.

Opublikowano

no występując i mówiąc że są głupi, to raczej popularności nikt by nie zdobył.

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

a wiecie co ja bym w tedy zrobił  dogadał się z hitlerem

Z Hitlerem nie można było się dogadywać. Ale można było nie dopuścić do zaistnienia Hitlera.  W 1936 zaczęli budować Międzyrzecki rejon Umocniony w obawie przed polskim atakiem. Widać był taki czas.

Opublikowano
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

opozycja po tylu przegranych wyborach jest wypalona na szczeblu krajowym nie ma szans się dogadać 

zmeczona albo bezprogramowa pis też przegrywał od 2008 

5 minut temu, Ulman napisał:

Ty umiesz napisać coś więcej jak jedno zdanie? No i żeby jakoś składnie było, to wszyscy się ucieszą.

nie każdemu płacą za pisownie jak ciebie 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Tak jak Lenin wmówił motłochowi że sa ważni tak samo zrobił Jarosław

Jarosław to najpierw wmówił sam sobie że jest ważny, potem wmówił to bratu, a potem go opłakiwał i winił wszystkich za jego śmierć. 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Taki jest stan faktyczny i oby to było tylko pół.  Popatrz jaki jest poziom TVPis . Czy ktoś kto jest normalny szanujący swój intelekt  może to oglądać?  Tak jak Lenin wmówił motłochowi że sa ważni tak samo zrobił Jarosław i też skończy się to nieszczęściem mimo że owe masy są przekonane o swojej racji. 

pozwól że będę pisał krótko a ty pisz jak ci pasuje

Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

pozwól że będę pisał krótko a ty pisz jak ci pasuje

Ty generalnie masz problem z pisaniem z sensem i argumentacja tak jak w przypadku płaskiej ziemi. Czy nie uważasz że swoje poglądy powinno się uargumentować? No chyba ze to sa poglądy przyswojone bez zastanowienia i nie wiesz czemu akurat takie masz.

Roman, jaką technologią jest odkurzacz? Co Zelmer jeszcze robił oprócz tego?

Opublikowano (edytowane)

A tu opowieści z mchu i paproci że pójdziemy jak burza w kwestii elektrowni atomowych.:lol: No ale żeby aż 6 sztuk przez 20 lat? 

https://wpolityce.pl/gospodarka/543914-kto-zbuduje-w-polsce-elektrownie-atomowe-jest-odpowiedz

Pan Glapiński powiada że:

"W mojej ocenie zielone źródła energii, niestabilne, zmienne, nie dojrzały jeszcze do tego, by w pełni wejść w miejsce węgla. Zastąpić go  może tylko gaz, a on  może pochodzić głównie z  Rosji. Scenariusz nie jest więc dobry: konieczność zastąpienia węgla rosyjskim gazem wysyłanym nam z Niemiec. Uzależnienie. To z każdego punktu widzenia niedobry scenariusz".

Czyli zdaja sobie sprawę że żadnym LNG nie wyrobią na bloki gazowe i jedyną alternatywa będzie NS2 :lol:

Do tego amerykanie wydoją nas na serwisie i paliwie atomówek. Oto do czego doprowadziła nas dyplomacja made by PiS.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

No tak, sprzedali kużwa odkurzacz Niemcowi. Upadek technologii i Polska już w kosmos nie poleci.:lol:

nie no cała fabrykę ...  dziwie się po co ty jeszcze gospodarzysz Niemiec lepszy ... 

9 minut temu, Ulman napisał:

Roman, jaką technologią jest odkurzacz? Co Zelmer jeszcze robił oprócz tego?

wszystko oprócz płyt indykacyjnych 

Opublikowano

A był ostatnio Niemiec i stwierdził że "Polakom to on już żadnej używki z przetwórstwa nie sprzeda, bo ci to jeszcze z jego złomu dochodowy interes potrafią zrobić".:lol:

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Akurat do sondaży jestem sceptyczny.....i tak się wszystko na. Wyborach okazuje.. 

A to jest najważniejszy sondaż poparcia

Chyba że się uda komuś wyciągnąć jakos aferę przed wyboramy.... Typu obajtek.lub jakąś powazniejsza

Nie da się nic wyciągnąć dlatego że PO już nic nie znaczy jest za słabe sami się zagryzą w swych strykturach partyjnych .

Kukiz poparł Jarka jest już spokój .

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

wiesz co. chyba nie stracą. dadzą teraz emerytom i wygrają. zwłaszcza że nie ma innych którzy potrafili by do siebie przekonać.

Weź pod uwagę, że  nie dawno dali. Nie tak dawno Duda podpisał 14 i co? Szału w sondażach nie ma. Ludzie starsi są tym żelaznym elektoratem w większości, który widać w tych sondażach. A za dużo nie nadają bo dawać też trzeba z czego mieć. A coraz więcej ludzi widzi, że to ochłapy przy tym co oni kradną. A te ochłapy coraz mniej starczają na pokrycie podwyżek.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

Nie da się nic wyciągnąć dlatego że PO już nic nie znaczy jest za słabe sami się zagryzą w swych strykturach partyjnych .

Kukiz poparł Jarka jest już spokój .

To fakt PO teraz nie ma przywodcy,godnego ciemnego posloszenistwa...... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tam gdzie diabeł nie może covida rozpalić tam babę pośle...

Pożyczone...

Tam , gdzie owoc papaji miał wirusa , koza miała wirusa a Prezydent oznajmił swojemu narodowi , ze pandemii nie ma zaszły zmiany..

Pan Prezydent Tanzanii zmarł nagle... i od razu wystawili "panią prezydentową" - która jak sami widzicie na zdjęciu od razu "zaprosiła pandemię" do Tanzanii...Jakieś pytania ???

https://www.facebook.com/photo?fbid=3846349785433789&set=pcb.3846349962100438

SRK przedstawiło listę 14 kopalń do likwidacji do 2023 roku .

14 pozycji zawiera lista śląskich kopalń przeznaczonych do likwidacji do 2023 roku. Dokument przesłała do związków zawodowych Spółka Restrukturyzacji Kopalń.

https://www.slaskibiznes.pl/wiadomosci,srk-przedstawilo-liste-14-kopaln-do-likwidacji-do-2023-roku,wia5-1-2401.html?fbclid=IwAR0n_Kz_2N1kKVcMRoCUh7yzcCbn9MuuHESnbhO88mKbvBlBsP6iius8BWI

Co zostanie w Polsce nic .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
hubertuss napisał:

Chyba płyt indukcyjnych.

Romanowi bez różnicy lecz ja posiadam płytkę Zelmer. Był zakład silników elektrycznych co kręcił odkurzacze Profi przy okazji. To była jakaś technologia. Ale Zelmer? W pip robili dla nich chińczycy w tym moją płytkę...

Opublikowano

tak wyglada historia zelmera- to za dojnej zmiany nastapila jego likwidacja.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zelmer

3 godziny temu, Denwer napisał:

Wystarczy   że  cara  zabraknie   i  zaraz  się  tam  pożrą   i  zacznie   się  rosija   sypać   tylko  car  ich łączy  w  kupie    tak jak  PO  łączył  tchórz .  Tchórz  uciekł  do brukseli  PO  zaczęła  się  sypać   i  destrukcja  postępuje  na  szczęście  h*jownia  przyjmuje  rozbitków  i będzie  łatwym  celem  do  zatopienia    

Na  PiS  

jak tak brzydko  o brozce mozesz pisac !!!-ona nie uciekla do brukseli na dojna emeryture- to sam prezes ja odwolal z wyczerpujacej funcji namiestnika i dal wakacje w eu parlamencie zeby babina sobie odpocznela od stresu...za prl-u  dawali ambasade w mongolii 😂

3 godziny temu, mirro napisał:

A to mniej więcej jak teraz. Przejebią każdą kasę na głupoty i nawet nie będą wiedzieli gdzie.:lol:

No jak co? Że Polak Polakowi pańszczyzny nie zniesie. Musi to zrobić zaborca, bo inaczej chłop zdechnie z głodu.:lol:

jeden chlop z naszej wsi walczyl z kosa pod raclawicami, juz nie pamietam czy przezyl czy nie.

u nas w wolnym miescie krakowie pansczyzne zniesli 200 lat temu i to sami polacy ,

polska to nie tylko zabor rosyjski- procz prywislanskiego kraju byla tez galicja i lodomeria a nawet zabor pruski..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v