Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Ywa napisał:

Deutsche Welle: Panie ministrze, obserwujemy właśnie napięcia między Waszyngtonem, a Moskwą. O jakim poziomie eskalacji możemy mówić, gdy urzędujący prezydent USA Joe Biden nazywa rosyjskiego prezydenta Władimira Putina „mordercą”, a Moskwa odwołuje swojego ambasadora z USA?

Heiko Maas: Komentowanie wypowiedzi amerykańskiego prezydenta nie jest moim zadaniem. Obecnie nasze stosunki z Rosją są niestety w punkcie krytycznym. Nie chcemy tego dalej eskalować....Nasze stanowisko co do Nord Stream 2 jest znane. Jeżeli uczestniczące w tej inwestycji firmy wstrzymałyby działania, wcale nie musi mieć to konkretnego wpływu na sprawę Nawalnego. Nie uważamy, by izolowanie gospodarcze Rosji było słuszne. Z geostrategicznego punktu widzenia doprowadziłoby to do tego, że Rosja i Chiny coraz bardziej zbliżałyby się do siebie. A to nie leży w naszym interesie strategicznym. Wówczas byłoby jeszcze trudniej w ogóle rozmawiać z Rosją na takie tematy.  https://www.dw.com/pl/maas-relacje-z-rosją-w-punkcie-krytycznym-wywiad/a-56933975

oto mi chodziło a czemu za niego się wypowiadają ?? NAWET W twoim Heiko Maas krytykuje w wywiadzie dla DW próby ingerowania przez Rosję w demokratyczne wybory

Minister obrony USA Lloyd Austin oświadczył, że sojusznicy i partnerzy Stanów Zjednoczonych

Opublikowano
11 godzin temu, pafnucy napisał:

żeby tylko dowcipne, to fajnie by było. czasami jednak bardzo wredne i oszczercze.

skoro  nie  przeszkadzają  ci  memy   "wredne i  oszczercze"  na  PiS   to  i  nie  powinny  te   prześmiewcze  na  PO  ;)

byłeś na rekolekcjach?

Nie  byłem

jutro zrobisz dzień bez wklejki?

zastanowię  się   jeśli  ma  cie  to   uszczęśliwić  to   mogę;) 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Od zawsze twierdze że większość jest głupia

sugerujesz żę te 60 % co nie poparła PIS-u w wyborach jest głupia ?  ok . nie bede się kłucił zgadzam się 🤣

• Thanks 1
Opublikowano

ten Ulmana podział jest deko durny. no bo jak większość wybierze PO to wtedy po której stronie głupi będą ?? 🤔

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, jarecki napisał:

na AIR FORCE 1 ?

A jadłeś chociaż hot doga na orlenie ?   już dawno pisałem że parówki na orlenie są jednymi z lepszych na rynku .

inne wcześniejsze wpadki

11 minut temu, pafnucy napisał:

no bo jak większość wybierze PO to wtedy po której stronie głupi będą ?? 🤔

Myśląc tak doskonale ukazujesz małpie wytresowanie społeczeństwa bez alternatywy wyjścia z tego układu  Po=pis; naprawdę żałosne.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

możesz wyjaśnić co masz na myśli? bo mam wrażenie że przekazu nie zrozumiałaś.

Opublikowano
12 minut temu, pafnucy napisał:

ten Ulmana podział jest deko durny. no bo jak większość wybierze PO to wtedy po której stronie głupi będą ?? 🤔

po stronie większości,a idąc dalej ,gdzie będą głupi jak teoretycznie wybiorą konfederację?

Opublikowano
15 minut temu, pafnucy napisał:

możesz wyjaśnić co masz na myśli? bo mam wrażenie że przekazu nie zrozumiałaś.

nieco rozwinęłam;

A słyszałeś o efekcie Pawłowa, podobnie jak z małpami i częstotliwości pokazywania im obrazów na ekranie;

Eksperymenty nad warunkowaniem przeprowadził jako pierwszy Iwan Pawłow. Stwierdził on, że podanie psu pokarmu do pyska wywołuje u niego wydzielanie śliny. Reakcję tę Pawłow nazwał odruchem lub reakcją bezwarunkową, ponieważ występuje ona bez uczenia się, w sposób niezmienny, utrwalony dziedzicznie; pokarm zaś jest bezwarunkowym bodźcem dla tej reakcji. Dzięki warunkowaniu klasycznemu można uzyskać reakcję wydzielania śliny na dowolny sygnał obojętny, wystarczy tylko regularnie go powtarzać w towarzystwie bodźca bezwarunkowego

Opublikowano

dobra, tylko co chcesz mi uświadomić? to nie moja teza z tą większością. :D

Opublikowano
21 minut temu, Ywa napisał:

nieco rozwinęłam;

A słyszałeś o efekcie Pawłowa, podobnie jak z małpami i częstotliwości pokazywania im obrazów na ekranie;

Eksperymenty nad warunkowaniem przeprowadził jako pierwszy Iwan Pawłow. Stwierdził on, że podanie psu pokarmu do pyska wywołuje u niego wydzielanie śliny. Reakcję tę Pawłow nazwał odruchem lub reakcją bezwarunkową, ponieważ występuje ona bez uczenia się, w sposób niezmienny, utrwalony dziedzicznie; pokarm zaś jest bezwarunkowym bodźcem dla tej reakcji. Dzięki warunkowaniu klasycznemu można uzyskać reakcję wydzielania śliny na dowolny sygnał obojętny, wystarczy tylko regularnie go powtarzać w towarzystwie bodźca bezwarunkowego

Tom coś podobnego do tego .

https://www.facebook.com/photo?fbid=862640764284819&set=a.332639957284905

Opublikowano
13 godzin temu, jarecki napisał:

ok . a jaki jest koszt najmu tego budynku a jaki był koszt najmu poprzedniego budynku ?  jest afera ceny najmu nie są tajemnicą a jakoś zaden z dziennikarzy nie podał kosztu , czy wraz z przeniesieniem cena wzrosła czy spadła .  w moim powiecie też przeniesli  budynek nowa lokalizacja jest bardzo ............  .

Tak tak cena spadła. Dziwnym przypadkiem trafiło to do znajomych Obajtka. Dlaczego przetargu na lokal nie zrobili? Krzyczeli kiedyś, że za po i psl to było tylko dla swoich. A tu co to jest? A może ktoś w Myślenicach też miał podobny budynek i chciał by go wynająć? Może jeszcze taniej by było?

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

No raczej odwrotnie bez tego '' Nie''

nie wydurniaj się ,jakby 60% wyborców poparło PiS to w Sejmie nie było by ogona w pod nazwą PSL,SLD ,Konfabulacji,Wiosny

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

po stronie większości,a idąc dalej ,gdzie będą głupi jak teoretycznie wybiorą konfederację?

aż  tylu " głupich"  w Polsce  nie  ma

Opublikowano

nie wydurniaj się ,jakby 60% wyborców poparło PiS to w Sejmie nie było by ogona w pod nazwą PSL,SLD ,Konfabulacji,Wiosny

Mylisz się. Zostaje 40 % Jeśli te partie zdobyły by ponad 5 % to mają miejsce w sejmie. Choć z małą liczbą posłów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

aż  tylu " głupich"  w Polsce  nie  ma

Nie?🤨

To jakim cudem PISuar wygrał wybory?😩

dlatego napisałem teoretycznie

Teoria ma to do siebie że zostanie teorią a rzeczywistość weryfikuje wszelkie teorie. 😎

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Nie?🤨

No nie ma tylu   "głupich"  co by  się na cudaków z  "konfabulacji"   nabrali  

Czego  "konfabulacja"  się  nie dotknie  obraca się  to w  POrażkę  :D  :D 

Wiesz  może  czemu   posłowie  "konfabulacji"  chodzą  w  maseczkach  bo  coś  mi  się  zdaje  że  byli  na  nie  a teraz  co  się  stało  ?? :D  :D  :D  

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Wiesz  może  czemu   posłowie  "konfabulacji"  chodzą  w  maseczkach  bo  coś  mi  się  zdaje  że  byli  na  nie  a teraz  co  się  stało  ?? :D  :D  :D  

Bo uwierzyli Premierowi że wirus pokonany, ale coś im nie pasowało szczególnie jak każdego dnia duży pasażerski samolot luda idzie do piachu. Skojarzyli fakty, nie trwali w uporze. Życzyć tego politykom PIS.😂

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Skojarzyli fakty, nie trwali w uporze.

Czyli  ich  przekonania  i  zapewnienia   są  tyle  warte    ile  liście  na  wietrze   polecą  tam  gdzie  wiatr  zawieje ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v