Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Mi nikt nie mosi czegoś nakladac do głowy..tak jak tobie.....

To  sam  te  kłamstwa  wymyślasz;). Tylko   poco    siejesz  takie  fake  newsy ???🤔🤔

To powiedz jaka jest przyczyną wzrost zachorowań????? 

Ja  nie jestem  epidemiologiem  więc  skąd  mam to wiedzieć  :D  :D  :D

Mnie  zbytnio  to  nie  interesuje   ile  tam jest  zachorować  bo  co  mi po tym, poco  sobie  tym  głowę  zaprzątać   

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Skąd wiesz ze są to kłamstwa?

Ty  sie  dobrze  czujesz  z głową  wszystko  w porządku ???

Twierdziłeś  że  nie  podają  ilość  zrobionych  testów   tak jak  kiedyś   podawali. 

Wrzuciłem  ci  tweety   Ministerstwa  zdrowia   w których  podają  wszystko  codziennie i  ty  jeszcze  dyskutujesz 

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Nie  pisz  bzdur  że  wszyscy oglądali  te  bajki   dla  "proletariatu";)😎 

A dlaczego  jest  robione  więcej testów  ??? 

Bo  jest  więcej podejrzeń   zachorowań,  na  testy  kierują  lekarze  nie   ministrowie    ale  ciemny  lud   będzie miał  wmawiane  że   to  sztucznie sterowane

Muszę przyznać, że nie oglądałem wszystkich odcinków ani Pancernych ani Klossa, Star Treki też mnie nie interesują.

A co do lekarzy.

https://dziennikzachodni.pl/lekarz-w-slupskim-szpitalu-wypier-za-szklane-drzwi-z-tym-malym-skur-z-mutacja-matka-dziecka-wstrzasnieta/ar/c1-15497040

jacy  ludzie  takie  i  marzenia 

162227472_500418627627281_67629378237072

To zdjęcie można idealnie wykorzystać do tego aby pokazać jak Tusk walczył o kopalnie. Wygląda jak górnik po szychcie.

162194593_279861910174005_74584207135188

Tu jeden pokazywał swoje gardło ale nie wiem w ramach czego :ph34r:.

162478395_262327155360613_58754862823648

Trochę dziwne to zamieszanie wokół syna pani premier.

Opublikowano

Zabronisz mi dyskutować???? 

1 minutę temu, Denwer napisał:

Ty  sie  dobrze  czujesz  z głową  wszystko  w porządku ???

Twierdziłeś  że  nie  podają  ilość  zrobionych  testów   tak jak  kiedyś   podawali. 

Wrzuciłem  ci  tweety   Ministerstwa  zdrowia   w których  podają  wszystko  codziennie i  ty  jeszcze  dyskutujesz 

Z głową to się tobie coś dzieję 

Odpowiadać tylko na wygodne pytania

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Studiowałem w Wawie więc realia znam. Żoliborz i Mokotów były tradycyjnie najlepszymi i najbardziej prestiżowymi dzielnicami. Na Woli był przemysł, Ochota handelek a na Pradze bieda i złodziejstwo. Kto ma pojęcie o Warszawie ten doskonale wie że tatuś bliźniaków musiał gorliwie i z pełnym zaangazowaniem uslugiwac władzy ludowej i nie ma żadnego innego wytłumaczenia.  Nic nie zmieni taż faktu że chałupa w której mieszka Jarek była w czasach gdy tam zamieszkało willa i wielkim luksusem w prestiżowej dzielnicy stolicy. Mieli na to błogosławieństwo komuchow i z nimi współpracowali. Nie ma innej mozliwosci

a to sporo sie zmieniło  mokotów to już biznes a i praga troche bogatsza i nocką  da rade przejśc przynajmiej ul . targową i radzymińską chyba ze na śmulki pujdziesz ale i tam spokojniej jak kiedyś .

Opublikowano

Zabronisz mi dyskutować???? 

Z głową to się tobie coś dzieję 

Odpowiadać tylko na wygodne pytania

Nieźle  obłąkany  jesteś    ten  koronawirus  widać  niektórym  rzucił  się  na głowy 

Ja nie przeżywam  koronawirusa  czy  szczepień  "jak mrówka  okres"   jak  tutaj niektórzy    w tym  jak widać  i  ty.  :D  :D  :D  :D   

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ursus kilka lat temu już doszedł do logistyki w miare rozwinietej ,  wiec możę i Izera dała by rade , tym bardziej żę coraz wiecej firm serwisowych i dilerskich stawia na kilka   marek w jednym punkcie .

Jest to jakiś pomysł. Oby im się udało. Z drugiej strony to jest wlaśnie. to. W Polsce rozdaje się forsę z dotacji firmom powiązanym z Szumowskim czy Obajtkiem. I państwo nie ma z tego nic. Zamiast wydawać na takie firmy i innowację kasę rozdaje się swoim.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Artur Łącki z Koalicji Obywatelskiej uchodzi za najbogatszego parlamentarzystę

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/oswiadczenia-majatkowe-2020-artur-lacki-najbogatszy-posel/drhnmdr

obajtkowi jeszcze trochę brakuje do takiego  majątku jaki ma poseł PO nawiasem mówiąc po co ludzie głosują na takich bogaczy 

kiedyś zadałem takie pytanie znajomej to odpowiedziała mi że bogaty nie będzie kradł bo już ma a biedny odwrotnie 

Czy poseł po czy Obajtek może mieć duży majątek to nic złego. Problem w tym jak się tego dorobił. Jeśli Obajtek daje bratu leśnikowi pustą działkę a po kilku latach brat leśnik oddaje mu tę działkę z nieruchomością wartą 5 milionów to śmierdzi na kilometr wałkiem. Skąd leśnik zarobił w ciągu kilku lat 5 milionów? Jeśli Obajtek kupuje mieszkanie za połowę wartości a dziwnym przypadkiem kierowany przez niego Orlen zostaje sponsorem tej samej szkółki i czwarto ligowej drużyny którą sponsoruje deweloper. To wiadomo kto dopłacił resztę wartości. Można być bogatym tylko jak posiadany majątek nie pokrywa się z oświadczeniami majątkowymi i jest wart o wiele więcej niż człowiek jest w stanie zarobić to już śmierdzi.

53 minuty temu, Denwer napisał:

162478395_262327155360613_58754862823648

Adamowicz kupił te mieszkania za połowę ceny jak Obajtek? Jak był prezydentem miasta to musiał wydawać zgody na budowę. Jak miał oszczędności to co miał nowe mieszkanie w innym mieście kupować. Bo w swoim od żadnego dewelopera nie może bo wydał mu zgodę?

Obajtek kupił mieszkanie za połowę lub co najmniej 2/3 wartości. Są informacje ile kosztowały mieszkania w tym budynku. Orlen dziwnym trafem stał się sponsorem tej samej drużyny 4 ligowej i szkółki co deweloper, który mu to mieszkanie sprzedał. To chyba normalne, kto dopłacił resztę ceny. Idź do dewelopera w Warszawie i powiedz by ci sprzedali mieszkanie za 2/3 ceny. To cię śmiechem zabiją.

Ujawniono gdzie pracuje syn Szydło bo ta firma dostał od rządu 30 milionów dotacji nie wiadomo na co i współwłaścicielem jest Obajtek. Szydło mówiła, że wystarczy nie kraść a teraz co robią. A co robili z synem Tuska? To wtedy dobrze było?

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ursus kilka lat temu już doszedł do logistyki w miare rozwinietej ,  wiec możę i Izera dała by rade

Taaaaa juz widziałem paru takich co części se szukali do Ursusów np w Korbankach. Bo serwis ich tam wysłał po tryby do skrzyni biegów.:lol:Ponoć nawet mówili od jakiego Masseya pasują. A części do przednich mostów to ludzie na własną rękę próbowali z Pakistamu ciągnąć.

Opublikowano
18 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ty co innego przeżywasz... Znowu omijasz pytanie

Tylko wywodzisz swoje twierdzenia

Jakie  pytanie   ogarnij  się  człowieku 

ty  tutaj  zmyślasz  jakie  kłamstwa    że  nie  są  publikowane  dane  dotyczące  ilości  testów  i niechcesz  odpowiedzieć  na pytanie kto  ci tych  bajek  do głowy  nakład  :D 

Opublikowano

Co do willi Kaczyńskiego to jak najbardziej można ją nazwać willą zwłaszcza gdy dostawał ją Kaczyński za współpracę z komuną. Teraz to może nie pozorny kanciak czy klocek. Ale w powojennej Warszawie gdzie ludziom dokwaterowywano nie znane rodziny bo nie było gdzie mieszkać to śmiało można było nazwać luksusową willą. Tak więc @Denwer nie kompromituj się.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Ulman napisał:

Studiowałem w Wawie więc realia znam. Żoliborz i Mokotów były tradycyjnie najlepszymi i najbardziej prestiżowymi dzielnicami. Na Woli był przemysł, Ochota handelek a na Pradze bieda i złodziejstwo. Kto ma pojęcie o Warszawie ten doskonale wie że tatuś bliźniaków musiał gorliwie i z pełnym zaangazowaniem uslugiwac władzy ludowej i nie ma żadnego innego wytłumaczenia.  Nic nie zmieni taż faktu że chałupa w której mieszka Jarek była w czasach gdy tam zamieszkało willa i wielkim luksusem w prestiżowej dzielnicy stolicy. Mieli na to błogosławieństwo komuchow i z nimi współpracowali. Nie ma innej mozliwosci

jeżeli jako szczyl trafia się do filmu robionego przecież przez komunistyczny aparat i z jego błogosławieństwem w 1962r to na pewno jest to kolejny argument dla tej tezy z cytatu

no ale do głosu gówniarzy nie dopuścili bo w/g Wikipedii - "Odtwórcy głównych ról byli postsynchronizowani w filmie przez Danutę Mancewicz i Marię Janecką"

tyle że ja tego nie przedstawiam aby jakoś zdyskredytować tylko jakie może mieć prawo którekolwiek z Kaczyńskich do potępianmia innych za to że radzili sobie w tamtych czasach ...itd?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

obajtkowi jeszcze trochę brakuje do takiego  majątku jaki ma poseł PO nawiasem mówiąc po co ludzie głosują na takich bogaczy 

kiedyś zadałem takie pytanie znajomej to odpowiedziała mi że bogaty nie będzie kradł bo już ma a biedny odwrotnie 

To jest właśnie przekaz wczorajszych Wiadomości TVP Info. Pokazali w kontrze do Obajtka kilku z opozycji i zapytali czemu ich majątkiem nikt sie nie interesuje?:lol:

2 minuty temu, dysydent napisał:

no ale do głosu gówniarzy nie dopuścili bo w/g Wikipedii - "Odtwórcy głównych ról byli postsynchronizowani w filmie przez Danutę Mancewicz i Marię Janecką"

No i wziął jeden i zniewieściał od tego.:lol:

• Like 2
Opublikowano

Hahahaha.... 

3 minuty temu, Denwer napisał:

Jakie  pytanie   ogarnij  się  człowieku 

ty  tutaj  zmyślasz  jakie  kłamstwa    że  nie  są  publikowane  dane  dotyczące  ilości  testów  i niechcesz  odpowiedzieć  na pytanie kto  ci tych  bajek  do głowy  nakład  :D 

Hahahaha...ubaw po pachy... Chyba masz problemu ze wzrokiem... Lub nie wiesz co ten (?) oznacza...... 

Opublikowano

@mirro bo tvp to mistrz manipulacji. Próbują wmówić, że problemem jest wartość majątku a nie to jak go zdobyto i to, że Obajtek teoretycznie na tych stanowiskach nie mógł tyle zarobić. Tak jak jego brat leśnik

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ty co innego przeżywasz... Znowu omijasz pytanie

Tylko wywodzisz swoje twierdzenia

Uważaj bo Marecek ma broń i jak siem rozjuszy to ciem zaszczeli i nie bendziesz fikał

29 minut temu, jarecki napisał:

a to sporo sie zmieniło  mokotów to już biznes a i praga troche bogatsza i nocką  da rade przejśc przynajmiej ul . targową i radzymińską chyba ze na śmulki pujdziesz ale i tam spokojniej jak kiedyś .

Oczywiście że teraz jest zupełnie inaczej ale jak piszę o realiach jakie panowały w latach  50 tych  gdy Kaczyńscy  zamieszkali na Żoliborzu. Dostali od PRLu wspaniała jak na tamte czasy wille . Wystarczy porównać wille Jaruzelskiego, Kiszczaka i Kaczyńskich by zobaczyć że tu nic się nie udało i nie było żadnego przypadku a po prostu musieli usługiwać komuchom i to aktywnie.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Co do willi Kaczyńskiego to jak najbardziej można ją nazwać willą zwłaszcza gdy dostawał ją Kaczyński za współpracę z komuną. Teraz to może nie pozorny kanciak czy klocek. Ale w powojennej Warszawie gdzie ludziom dokwaterowywano nie znane rodziny bo nie było gdzie mieszkać to śmiało można było nazwać luksusową willą. Tak więc @Denwer nie kompromituj się.

To  pod koniec  lat  90 tych   komuna  rozdawała  domy  ????   🤣😂

Kurde  dobre  naprawdę  dobre   :D  :D  :D  

Ten bliźniak  na mickiewicza  to  wiesz w ogóle  w którym  roku  był  wybudowany  ???

Chyba masz problemu ze wzrokiem

ty chyba  masz  bo  nie potrafisz  odpowiedzieć  kto  ci  nakłąd  tych bzdur  do  głowy   ja ci  odpowiedziałem  że  nie jestem  epidemiologiem  skąd  mam wiedzieć  dlaczego  jest  więcej zachorowań.

Opublikowano

Obejrzycie sobie serial Dom by zobaczyć jakie warunki panowały w powojennej Warszawie. To nie jest zmyślone. Dokwaterunek był powszechny. A Kaczyński dostał luksusową jak na tamte czasy willę w dobrej dzielnicy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Odp. Ze nikt mi nie nakłada nic do głowy.... Jednak masz problemy jak tego nie doczytałeś.....? 

5 minut temu, Denwer napisał:

🤣😂

ty chyba  masz  bo  nie potrafisz  odpowiedzieć  kto  ci  nakłąd  tych bzdur  do  głowy   ja ci  odpowiedziałem  że  nie jestem  epidemiologiem  skąd  mam wiedzieć  dlaczego  jest  więcej zachorowań.

No i sprawa załatwiona. 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Dokwaterunek był powszechny. A Kaczyński dostał luksusową jak na tamte czasy willę w dobrej dzielnicy.

Masz  coś  z głową  w domu  na mickiewicza  mieszkają  od końca  lat  90 tych  więc  jak po wojnie  mieli im tam kogoś  dokwaterować  jak  tam nie mieszkali  :D  :D  :D  

1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Jednak masz problemy jak tego nie doczytałeś.....?

doczytałem  i zapytałem kto  ci  tych  bzdur  naopowiadał  czy  sam  to wymyśliłeś  ??

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Dom na mickiewicza jest wart 1,5 mln zł. Więc nie taki zwykły klocek. A to co dostali po wojnie to i tak był luksus. Stary Kaczyński musiał dobrze z komuną działać. AKowcy siedzieli po więzieniach a on domy dostawał czy tam mieszkania.

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Obejrzycie sobie serial Dom by zobaczyć jakie warunki panowały w powojennej Warszawie. To nie jest zmyślone. Dokwaterunek był powszechny. A Kaczyński dostał luksusową jak na tamte czasy willę w dobrej dzielnicy.

Marecek będzie to umniejszał bo mimo że stary Kaczyński był komuchem tak jak i jego synowie to on bardzo chce być prawicowcem . Ba , nawet jest przekonany że nim jest a jego guru zbawi Polskę bo pluje na komunę którą de facto promuje. Zasadniczo taka schizofrenia dotyczy całej sekty PIS. Poglady lewicowe rodem z komuny a komuny sie brzydzą i na nia plują. Czy można był wiekszym głupkiem?

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

To jest właśnie przekaz wczorajszych Wiadomości TVP Info. Pokazali w kontrze do Obajtka kilku z opozycji i zapytali czemu ich majątkiem nikt sie nie interesuje?:lol:

dokładnie taki był przekaz w tvp ale posłowie PO to polscy oligarchowie to partia bogaczy krętaczy przedsiębiorców którzy nawet minimalnej nie chcą podnosić poglądy liberalne czyli wszystko okraść sprzedać sprywatyzować znam ich jak własną kieszeń przyglądam się im od powstania KLD pod przywództwem Tuska jeśli oni rządzą zawsze jest kryzys stagnacja znikomy wzrost PKB część elit która jest przy korytach  im ufa podejrzewam że dla mnie tacy ludzie są gorsi od lewicy chociaż są demokratami szkoda jednak że po 2000 roku nie powstała silna konserwatywna formacja jakim miał być PO PIS na wzór niemieckiej chadecji czy amerykańskich republikanów pewnie rządy w kraju by wyglądały lepiej obywatel by miał wybór a nie tak jak teraz partyjny kogel mogel 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

dokładnie taki był przekaz w tvp ale posłowie PO to polscy oligarchowie to partia bogaczy krętaczy przedsiębiorców którzy nawet minimalnej nie chcą podnosić

No to zabrać wszystko wszystkim i podzielić potem po równo. A co?:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v