Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Denwer napisał:

Nie  pisz  bzdur  że  wszyscy oglądali  te  bajki   dla  "proletariatu";)😎

np @galan99 oglądał i zobacz z jakim pożytkiem ... jak uniwersalne i ponadczasowe wnioski...

12 minut temu, galan99 napisał:

To nie są bzdury to prawdziwa prawda władza chciwość , żądza władania nad innymi czy w władca pierścieni tego niema jest a rzeczywistość w życiu jest inna nie .

do dzisiaj niektórzy niemiecki nazywają "językiem Mordoru"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

W PRL betonowa piętrówka była marzeniem. 

Raczej  budowanym  standardem  ;)

161509614_495365014829164_12047242525502

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

marzeniem wielu.

jacy  ludzie  takie  i  marzenia 

162227472_500418627627281_67629378237072

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

pokaże na czyim ryju ona jest.

a co  ślepy jesteś  :D  :D   nie widzisz  kogo  to  "ryj"

Opublikowano

mi sugestie nie potrzebne. wystarczy skojarzyć fakty.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, mirro napisał:

@DenwerWidzę że od rana przenosisz na grunt AF wczorajsze wydanie "Wiadomości " na TVP Info.:lol:

o
nie pierwszy raz.
Kto ogląda tvp info ten nie musi czytać @Denwer-a
ja nie oglądam...ale i też nie czytam, przewijam. no chyba że mnie zacytuje bo to było by z mojej strony nazbyt niegrzeczne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Denwer napisał:

obudź  się  żyjemy  w  2021  roku;).   Klocek  betonowy  nawet  w PRL  nie był  willą  tylko  zwykłym  domem.  Ale  jak się   mieszka  w starej  chałupie  z gliny  to  i  zwykła  piętrówka  wydaje  się  być  willą  ;)

Nie mieszka się w starej chałupie z gliny to po pierwsze. A po drugie, w tamtych czasach, gdy Rajmund dostawał ten "betonowy klocek" to taki dom był marzeniem 95% mieszkańców tego kraju. Ale jak jest się współpracownikiem służb PRL to taki domek się dostaje, tak samo jak magicznie jego synowie wystąpili w filmie, patrz, takie szczęście, że akurat ich wybrali. Gdy innych internowali w stanie wojennym, to Kaczyński sobie spokojnie poszedł, jak gdyby nigdy nic w niedzielę do Kościoła, czyli albo był nic nie znaczącym pionkiem, albo ...  ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Kto ogląda tvp info ten nie musi czytać @Denwer-a

Wczoraj obejrzałem właśnie wiadomości, dlatego mi się skojarzyło.

Powiem tyle. Po tym co zobaczyłem jestem pewien że Pani Waserman nie dostanie nigdy odpowiedzi na dręczące ją pytania .

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gdy innych internowali w stanie wojennym, to Kaczyński sobie spokojnie poszedł, jak gdyby nigdy nic w niedzielę do Kościoła, czyli albo był nic nie znaczącym pionkiem, albo ...  ;) 

W ramach czynności służbowych poszedł posłuchać czy ksiądz nie najeżdża zbytnio na władzę, która właśnie wyłączyła Teleranek.:lol:

Opublikowano (edytowane)

a  to ta od komisji po ambergold?
no Jej płacą z dniówki a gdy odpowiedzi uzyska Jej etat wygasa tak że trudno zgadnąć; czy tych odpowiedzi nie potrafi uzyskać czy nie chce?

a tak szczerze to w tym przypadku nie wiem o co chodzi bo ... no nie oglądałem ....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a no tak
frankowicze, klienci ambergold czy ... albo tych pominę bo nietaktownie by wyszło

to jest jedna i ta sama klasa ludzi którzy własne błędy poczytują za poczciwość i każą innym je refinansować
no w przypadku tych niewymienionych to raczej błąd ostateczny i nienaprawialny

jeżeli Trump w necie hashtagowal się jako "idiot" to jak powinien Biden?
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/po-bezprecedensowej-awanturze-putin-proponuje-bidenowi-rozmowe-bialy-dom-reaguje/721eqj0

wizerunkowo Putin okazał się już bardziej cywilizowany w reakcjach i co z tego że Krymu nie odda?

Obawaiam się że Biden zechce naśladować Reagana tylko nie da się dwa razy umyć w tej samej wodzie w rzece i ...
komuś kto zaczyna wojnę z Chinami jeszcze wróg Rosja nie jest dobrym pomysłem

stawiam na to że Biden nie podejmie wyzwania z tego samego powodu dlaczego PiS boi się Tuska
kto czyta forum wie o co mi chodzi

(to tak w ramach lojalki ;) )

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

masz juz informacje ile z geth-backu dostana ???

a rolnicy z bielmleku ile doplaca do fantazji bylego vice-ministra rolnictwa ?? z jakiej partii nie musze pisac..

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał:

no nie jest zle z tym amber gold , każdy dostanie kase ...........               10 % tego co wpłacił .

To już blisko tego co sami  kiedyś obiecywali xD

Amber Gold - Afery Finansowe

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

tak się patrzę .. i ten gostek... poważne ryzyko zarabiać w branży reklamowej swoją facjatą :D

dobrze że teraz maseczki bo by na ulicę nie wyszedł xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

;)😎

A dlaczego  jest  robione  więcej testów  ??? 

Bo  jest  więcej podejrzeń   zachorowań,  na  testy  kierują  lekarze  nie   ministrowie    ale  ciemny  lud   będzie miał  wmawiane  że   to  sztucznie sterowane

Żeby ludzi ud***ć i pozamykać na święta........ 

Żeby zwalyc, że wszystko zaczęło się od impry na kropowkach. 

Żeby otumanić pisowkich ulubieńców i im wsiskac ciemnotę..... 

Powiedz mi dlaczego nie ma informacji ile jest robionych testów.....????? 

Tak jak było zawsze pełna informacje ilość testów zrobionych

Ilość zachorowań i zgonów....... 

Teraz ilość testów nie jest podawana no powiec dlaczego?????????? 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v