Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Denwer napisał:

od  kiedy   kawałek klocka  betonowego  to  willa  ???

Rozumiem  że  ty  mieszkasz  w starej  chacie  z przed  wojny  z  glinianych  ścian   że  klocek  betonowy  to  willa  🤣😂😂

Jak się kuźwa nic z chałupą nie robi, bo jak było za ojca niech będzie za syna, to z czasem z willi robi się klocek.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

od  kiedy   kawałek klocka  betonowego  to  willa  ???

Rozumiem  że  ty  mieszkasz  w starej  chacie  z przed  wojny  z  glinianych  ścian   że  klocek  betonowy  to  willa  🤣😂😂

Odwracanie kota ogonem, zamiast zwrócenia uwagi na to co napisałem, to jak zwykle czepiasz się najmniej istotnej sprawy. W latach PRL-u, gdy Rajmund Kaczyński dostawał ten budynek, to wielu z Polaków mieszkało jeszcze w drewnianych chatkach.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mirro napisał:

No dobra drogo. Ale kiedy kupuję nasiona, płacę w Euro i na zachodzie dostaje to z większym rabatem niż przedstawiciel firmy na Polskę, czyli jednostka nasion wychodzi mi 100 pln taniej niż w Polsce to dalej mam drogo? 

jak mają na Polske oficjalnego dystrybutora czy filie w polsce to sprzedadzą  wiedząc żę towar jedzie do polski ?              A i  w lokalnej biedronce ludzie porzucali  pełne koszyki w kolejce do kasy , brak pracowników czas oczekiwania ponad godzine przy kasie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

W jakich latach Polska wieś się odbudowała ano nie którzy będą pamiętać to były lata za Gierka.

Wtedy chociaż coś budowano za te kredyty ... A teraz socjal przepija i przepala ...

Po Gierku było chociaż co sprzedawać, po PiS zostaniemy gołodupcami z kredytami.

• Like 2
Opublikowano
Dnia 18.03.2021 o 14:47, Mariusz2903 napisał:

przemysł zwinęły poprzednie rządy jaki był że nie rentowny o tym wiemy ale był a konsumpcja daje impulsy gospodarcze czy to złe ?

deficyt jak na wydatki covidowe jest i tak mały 

Antarktyda temat tabu niby dlaczego ? po co niby latają i badają Marsa jak tam nie ma tlenu a na Antarktydę nie można prywatnie polecieć i zobaczyć 

W oceanach też nie ma tlenu a badają głębiny.

Pokaż mi prawo które zakazuje wstępu na Antarktyde? Ja tam widzę że nawet biura podrózy to oferują Antarktyda - Logos Travel (wyprawy.pl)   Rejsy polarne na Antarktydę i Arktykę - niezwykła wyprawa (polartravel.pl)

Czy jesteś w stanie udowodnić że płynąc 75 tys km brzegiem Antarktydy okrążysz świat i znajdziesz się w punkcie startu? 

Opublikowano
53 minuty temu, jarecki napisał:

jak mają na Polske oficjalnego dystrybutora czy filie w polsce to sprzedadzą  wiedząc żę towar jedzie do polski ?   

Sprzedadzą i to z wielką radością. Gwarantem tego jest zdjęcie z misji😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Czy jesteś w stanie udowodnić że płynąc 75 tys km brzegiem Antarktydy okrążysz świat i znajdziesz się w punkcie startu? 

noo
odpowie Ci że równik ma 40tys co dowodzi że jest o prawie połowę krótszy co by dowodziło że ta mapa/animacja może mieć sens ;)
chociaż w/g Wikipedii linia brzegowa (a przecież nie jest prosta) Antarktydy ma 17 968 km
no ale Wikipedia to manipulacja że nawet nie "bede' linkwał tego badziewa
szczuropedia to jest filar Wiedzy
:P

Dnia 16.03.2021 o 14:08, Mariusz2903 napisał:

znasz przecież angielski 

embed

3 godziny temu, pafnucy napisał:

znaczy prezes w klocku mieszka? 🤔

... sie mi skojarzyło z muchami; takimi z niebiesko-zielonym pobłyskiem. "cudzożywne" stworzenia :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Z logicznego punktu widzenia nie powinno się wdawać z takim osobnikiem w dyskusje. Z drugiej strony pokusa poznania logiki i argumentacji przedstawianej dla uzasadnienia nielogicznych poglądów jest tak silna, że drążę tematy. 😆

Opublikowano (edytowane)

dobrze dobrze
bez tej dyskusji kto by na tym forum o szczuropedii się dowiedział? xD

ja tam bajki lubię czasem
z resztą skąd popularność "Władcy Pierścieni" "Gwiezdnych Wojen" etc
wszyscy wiemy że to bzdury (no może nie wszyscy ;) ) ale wszyscy to obejrzeli/przeczytali -śmy

aż se zaraz do snu co puszczę z tych bajek... o! może "Avatar-a"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie dowiedział byś się też że są ludzie którzy sa w stanie uwierzyć w te rewelacje twierdząc że to światowy sPISek. Szkoda że nie wiedza czemu to ma służyć i po co ktoś miałby to robić. 🤪

Opublikowano
Dnia 18.03.2021 o 08:38, Ywa napisał:

A na dziś media podały mi świeży materiał sprzed 2 godzin,  waleczny człowiek ciekawe jak na tym wyjdzie:

oddawana już walczy , daje rady .. zaskakujesz mnie ty ..  taki materiał i ty ...🙂

Dnia 18.03.2021 o 08:38, Ywa napisał:

Pan Trump- niezwykła osobowość,  działał z rozmachem, więc przytępiono mu lwie pazury. Teraz Polska i Izrael pewnie tęsknią za nim; szczególnie Pan premier Binjamin z pewnością czuję się osamotniony, ale jest odważny. 

też powinnaś jako rolniczka tęsknić paliwo ... widać kto lubi Putina .. nord strem nowemu się podoba ... putin pewnie szampana już mu posłał 

Dnia 17.03.2021 o 19:55, Ulman napisał:

Trump był i jest głupkiem i tego nic nie zmieni. Czemu niby Biden grozi Putinowi który wedle sPISkowców różnej maści uczynił go prezydentem USA? Nie wydaje ci się to dziwne?

dziwne to ze dogadał się z opkiem ceny paliwa up nord strem ... wychodzi na to ze jesteś większym bd teraz orał koniem ?? 

Opublikowano (edytowane)

zawsze jesienią i na wiosnę nasilały się różne wirusowe infekcje
niezależnie czy jakieś rządy robiły z kraju obóz koncentracyjny czy nie robiły nic.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Nie dowiedział byś się też że są ludzie którzy sa w stanie uwierzyć w te rewelacje twierdząc że to światowy sPISek. Szkoda że nie wiedza czemu to ma służyć i po co ktoś miałby to robić. 🤪

Bo to jest spisek miedzy narodowy Chiny już są wolne od wirusa a Europa jeszcze ze 2 lata będzie walczyć bo taki jest plan działania .

Kukiz już się dogadał z Jarkiem wiec większość jest i będzie i taki Gowin nie podskoczy czy Ziobro .

Będą sondy pokoju i dostanie to tak robi się politykę .

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Od dawna  twierdzę że ten wzrost zachorowań jest z tego powodu że bardzo dużo wzrosła liczba testów... 

To musisz jeszce poczekać aż rząd połączy te dwa fakty. A to może im zająć nawet resztę kadencji.:lol:

3 minuty temu, galan99 napisał:

Będą sondy pokoju i dostanie to tak robi się politykę .

Ty tematem przecież zajmuje się pierwsza prawniczka RP, prywatnie prezydencka córa.:lol:

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie czym więcej testów tym więcej pozytywnych i oto chodziło taki był plan działania potrzymają do końca kwietnia i spadnie od razu do 10 tyś pozytywnych .

Ty tematem przecież zajmuje się pierwsza prawniczka RP, prywatnie prezydencka córa.

Ale to Kukiz o tym marzył i to dostanie i będzie u władzy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

ja tam bajki lubię czasem
wszyscy wiemy że to bzdury (no może nie wszyscy ;) ) ale wszyscy to obejrzeli/przeczytali -śmy

jeszcze Napisz że sw. Mikołaj nie istnieje  :(

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, mirro napisał:

Jak się kuźwa nic z chałupą nie robi, bo jak było za ojca niech będzie za syna, to z czasem z willi robi się klocek.

tylko  dla  "hadziajstwa"   liczy  się  wygląd  zewnętrzny który  nie  ma  większego  znaczenia   liczy  się  co  jest  w środku;)  Betonowa  piętrówka  nawet w PRL  willą  nie  była  ;)

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Odwracanie kota ogonem, zamiast zwrócenia uwagi na to co napisałem, to jak zwykle czepiasz się najmniej istotnej sprawy. W latach PRL-u, gdy Rajmund Kaczyński dostawał ten budynek, to wielu z Polaków mieszkało jeszcze w drewnianych chatkach.

obudź  się  żyjemy  w  2021  roku;).   Klocek  betonowy  nawet  w PRL  nie był  willą  tylko  zwykłym  domem.  Ale  jak się   mieszka  w starej  chałupie  z gliny  to  i  zwykła  piętrówka  wydaje  się  być  willą  ;)

162443730_162265059054527_45822591905793

9 godzin temu, dysydent napisał:

Nie  pisz  bzdur  że  wszyscy oglądali  te  bajki   dla  "proletariatu";)😎 

1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Od dawna  twierdzę że ten wzrost zachorowań jest z tego powodu że bardzo dużo wzrosła liczba testów... 

A dlaczego  jest  robione  więcej testów  ??? 

Bo  jest  więcej podejrzeń   zachorowań,  na  testy  kierują  lekarze  nie   ministrowie    ale  ciemny  lud   będzie miał  wmawiane  że   to  sztucznie sterowane

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

tylko  dla  "hadziajstwa"   liczy  się  wygląd  zewnętrzny który  nie  ma  większego  znaczenia   liczy  się  co  jest  w środku;)  Betonowa  piętrówka  nawet w PRL  willą  nie  była  ;)

Pewnie myślisz że tam w środku to luksusy? :lol:

W PRL betonowa piętrówka była marzeniem. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

myślisz że tam w środku to luksusy

Nie  interesuje  mnie  to  ;)😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v