Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jedno "ale" Francja ma inny klimat i musi importować LNG którego to przy ataku zimy brakuje. Drugie "ale" to fakt, że Francja to nie cała Unia. Tamten klimat ma to do siebie, że punkt biwalentny pompy ciepła jest zasadniczo nieosiągalny na większej części terytorium a pozostałe będzie jarało gazem jak do tej pory albo będzie podpinane do energetyki zawodowej. Inny aspekt całości podsumował Dysydent: biomasa czyli i drewno to CO2 w krótkim czasie plus pyły. Gaz, w tym biogaz czysty lub w domieszce zostanie. Oszołomy z portali jak wspomniane lubią takie wrzutki - tyle.

Opublikowano (edytowane)

tam @jarecki jeszcze o Austrii linkował ale to tylko gwoli ścisłości

mniej istotne gdzie a kluczowe że w ogóle zakazem sztywnym się wyjeżdża nie instalowania jakichś rurek w budynku. "Zakaz montażu kotłów gazowych c. o. "

komu to w ogóle przyszło do głowy? przecież wystarczył by zakaz nimi ogrzewania, podpinania do sieci gazowej czy coś podobnego .
jeżeli zechcę sobie np kopciucha zostawić na wszelki wypadek tzn po modernizacji ogrzewania na inne przestanę go używac to kwestią czasu gdy ta filozofia doprowadzi do przymusu usuwania z posesji czy jak? no bo przecież mogę pokątnie się dogrzewać. no to kominy też trzeba nakazać wycofać z budownictwa bo "kozy" sobie można ... pokątnie.. (?) no ale kanały wentylacyjne można na dymowe i ...

Przekroczono granice absurdu, a skoro to zrobiono raz to .... i to jest wręcz przerażające

ta "austriacka mentalność" zabrania np używania prywatnych rejestratorów jazdy na drogach
przecież to jest chore i pokazuje że ta choroba jest tym ... im chyba wrodzona i to dla tego Hitler miał tam lepsze nawet poważanie niż w Niemczech.
Nie wiem czy to domena nacji, miejsca geograficznego czy nie wiem czego jeszcze bo wiele wskazuje że jednak nacji.

kolejny raz zmierza wszystko w absurd a zaczyna się... jak ostatnio

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 godzin temu, Ulman napisał:

Kiedy ich za to rozliczą?

To koalicja POPSL rządziła od 1991roku?

Wiesz już jak to sie dzieje że na jednej części płaskiej ziemi jest dzień a na drugiej noc? A może wszędzie jest dzień tylko to ukrywają?

Pory roku według płaskoziemców

Opublikowano
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Pory roku według płaskoziemców

dlaczego udajesz że w to wierzysz? 

Opublikowano

Proszę o wyjaśnienie dlaczego granat wystrzelony z działa w kierunku północ nie spada w linii prostej od działa... Albo dlaczego po wyciągnięciu korka z wanny pełnej wody w odpływie powstaje wir.

Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

To koalicja POPSL rządziła od 1991roku?

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

@ulman słońce w tym modelu świeci jak latarka czyli też jest naleśnikiem... Jak to się ma do ogniska? No niech wyjaśnia 😁

tu nie ma co wyjaśniać wchodź w szczuropedię i wszystkiego się dowiesz 

Opublikowano
54 minuty temu, DTaras napisał:

Proszę o wyjaśnienie dlaczego granat wystrzelony z działa w kierunku północ nie spada w linii prostej od działa... Albo dlaczego po wyciągnięciu korka z wanny pełnej wody w odpływie powstaje wir.

. Ato że na  półkoli północnej i Południowej kręci się woda w innym kierunku w wanie... Dowud że ziemia jest kula

Opublikowano

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

tu nie ma co wyjaśniać wchodź w szczuropedię i wszystkiego się dowiesz 

I tym oto sposobem okazało się że położna co odbierała poród Denwera, odbierała też inne i zawsze waliła w głowę nie w pupę.( z całym szacunkiem):lol:

• Thanks 1
Opublikowano

Jeszcze Minister Czarnek wpisze w podstawę programową i wtedy będzie cyrk.:lol:

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ja wam nie każe wierzyć w płaskość ziemi ale gołym okiem nie sprawdzimy ani kulistości ani płaskości pozostaje wiara w to co nas uczą w szkole

Nie, no k**wa Ziemia jest sześcianem. I dlatego mapę składa się w kostkę.:lol:

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v