Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, mirro napisał:

Przecież rozmawialiśmy o kredytach dla przedsiębiorców. Weź się zdecyduj.

A gdzie  napisałeś  że  dla  przedsiębiorców  bo  nie  zauważyłem  tego  słowa  ???.

26 minut temu, hubertuss napisał:

@Denwer a co mnie obchodzi zdanie prezesa jednego banku który był konkurencją dla innego banku? CO myślisz, ze facet skrytykuje działania rządu by pis zajął się jego bankiem. To, że jest to afera to świadczą nagrania. Ale zaprzaniec i tak tego nie zrozumie.

@mirro on się nie zdecyduje. Będzie skakał po tematach aby zamęt tylko był, ze niby każdemu coś tam odpisze.

Tak  tak  bo  zachodnie  banki  boją  się  PiSowskiego  rządu   ty naprawdę  łykasz  propagandę  jak  ten  twój  kolega 

@marulekk ale  o  czym   pierwsze słyszysz 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Łooo matko! 20 osób zaszczepionych a w magazynach 300 tys dawek leży bezużytecznie bo barany nie potrafią się zorganizować. No ale paliwo dla ciemnoty jest doskonale jak widać. Już chyba 4 dzień o tym trąbisz na okraglo i jako bezwolny, bezmyślny osobnik będziesz to robił dalej i za propagandą powtarzał. 

Te 20 osób przypomina mi liczbę ofiar stanu wojennego. Bodajże 40 osób zginęło a ciemnota mianem zbrodni to określa. Tyle osób to czasem ginie w 1 weekend w wypadkach samochodowych ale jak coś TVPis kretynom wmówi to będą powtarzać bo taka ich rola. 

w sumie ponad 100 z tego pare watpliwych-typu pijany ksiadz umarl albo dla pieneidzy go zabili, 

40 to juz dawno nie ginie...

7 godzin temu, Denwer napisał:

Zacytuj  mój  post  w którym  tak  napisałem 

Skoro  niema  w  Polsce  nic  lepszego  to  trza  kupić  Niemieckie 

6 godzin temu, Denwer napisał:

Jak  coś  jest  dobre  to  kupuje   nie patrzę   skąd  pochodzi. A  Krem  czekoladowy  Milka   jak  i  czekolady  i  ciastka  Milka  są  najlepsze  😎

Nie wszyscy  niemcy  są  źli 

Najgorsi  to  są  ci   folksdojcze   co  ich  do  wermachtu  czy  kriegsmarine brali 

nie zapominaj o romanie-jego dziadek byl w luftwaffe... a towj gdzie bo nigdy sie nie chwaliles ??

kurna-milka tak jak tvn to AMERYKANSKA firma .......ma w polsce kilka fabryk

https://www.mondelezinternational.com/

6 godzin temu, mirro napisał:

Albo zaczęli się interesować na co faktycznie im obywatele umierają.:lol:

6 godzin temu, Agrest napisał:

No na jedno wychodzi. Nasi wszystkich na covida uśmiercają.

tak wam sie tylko wydaje- badania robia zewnetrzne firmy diagnostyczne, przy zgonie chorego jest tyle biurokracji i bierze udzial tyle osob ze trudno byloby falszowac.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

towj gdzie bo nigdy sie nie chwaliles ??

Mój  dziadek  służył  w  Armii  Krajowej  do  końca  wojny.

A Pradziadka  przed  rozstrzelaniem  uratował  jeden z sąsiadów  Niemiec

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

sluzyl w ak ?? tylko nie wiem czy ci powiedzial ze to bylo africa korps 🤣

nie znam historii twojej rodziny wiec mozi i naprawde-to taki zart popularny na ziemiach wcielonych III rzeszy.

moi nie mogli sluzyc w  ak bo u nas tylko al dzialala, zreszta z ta sluzba to rozne dziwne rzeczy starzy ludzie przy darciu pierza opowiadali........to bardzo klocilo sie z oficjalna wersja historii.

jedna uwaga nie mogl sluzyc w a k do konca wojny bo ta zostala rozwiazana w II a wojna skonczyla sie w V , 

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał:

sluzyl w ak ?? tylko nie wiem czy ci powiedzial ze to bylo africa korps 🤣

nie znam historii twojej rodziny wiec mozi i naprawde-to taki zart popularny na ziemiach wcielonych III rzeszy.

moi nie mogli sluzyc w  ak bo u nas tylko al dzialala, zreszta z ta sluzba to rozne dziwne rzeczy starzy ludzie przy darciu pierza opowiadali........to bardzo klocilo sie z oficjalna wersja historii.

jedna uwaga nie mogl sluzyc w a k do konca wojny bo ta zostala rozwiazana w II a wojna skonczyla sie w V , 

No  w  AK  do  czasu  aż  przyszedł  rozkaz  o  rozwiązaniu  AK  i  żeby  siedzieć  cicho  wtedy jedni  posłuchali  inni  pochowali  się  w lasach  i  myśleli  że  świat  zwojują  a jeszcze  inni  chwalili  się tym na prawo  i  lewo  i  do  paki  trafili a w gorszym wypadku  do  piachu

@marulekk  No   tak  jest  jednym  z  kryteriów  dającym  pkt  przy  przetargu  są  zwierzęta.  Jak  wygrasz  przetarg  bo  zwierzęta ci  dały pkt    to  kiła  mogiła  zwierzęta  musisz  trzymać  jak  nie  to  ziemia  do  zwrotu.  Znam  nie jednego  który  teraz  musi  świnie   trzymać  bo  ziemie  wziął  z KOWR. 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
48 minut temu, Denwer napisał:

A gdzie  napisałeś  że  dla  przedsiębiorców  bo  nie  zauważyłem  tego  słowa  ???.

Tak  tak  bo  zachodnie  banki  boją  się  PiSowskiego  rządu   ty naprawdę  łykasz  propagandę  jak  ten  twój  kolega 

@marulekk ale  o  czym   pierwsze słyszysz 

Boją się nie boją. Nikt nie chce w swojej firmie gorliwej obserwacji instytucji rządowych. Ty tego nie rozumiesz. Ale jak byś porozmawiał z prezesami różnych firm to byś wiedział jak to jest.

Dam ci przykład w pewnej dużej firmie kradli paliwo. Szefostwo to wykryło. Człowiek nie zorientowany jak ty zadzwonił by na policję. Ale oni sami załatwili sprawę zwalniając pracowników za porozumieniem stron. Nawe tnie skorzystali z prawa do dyscyplinarki i wilczego biletu. I nie myśl sobie, ze firma prowadzi jakąś nie legalną działalność i się boi. Po prostu nie chce węszenia prokuratury i policji. Niestety @Denwer tobie brakuje wiedzy w bardzo wielu dziedzinach i to po prostu w takich twoich tekstach jak wyżej wyłazi. Ty nie rozumiesz jak działa świat. Ty tylko rozumiesz pisowską propagandę.

Opublikowano

Nie ukrywam ze moje studia mnie deprymuja chciałbym wiedzieć jak będzie wyglądać moja przyszłość.

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Rydzyk też korzysta z publicznych pieniędzy i to sporo. 240mln złotych od 2015r to przecież grosze i nie warto się tym interesować. Przecież to tylko około 3 razy by Sasinalia zorganizował ;) 

na muzea kościół reklamy radiowe itp ... ciekawe ile dostaje każdy kościół z pastwa na utrzymanie ? 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Weź zacytuj.

co ?? 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, hubertuss napisał:

Boją się nie boją. Nikt nie chce w swojej firmie gorliwej obserwacji instytucji rządowych. Ty tego nie rozumiesz. Ale jak byś porozmawiał z prezesami różnych firm to byś wiedział jak to jest.

Dam ci przykład w pewnej dużej firmie kradli paliwo. Szefostwo to wykryło. Człowiek nie zorientowany jak ty zadzwonił by na policję. Ale oni sami załatwili sprawę zwalniając pracowników za porozumieniem stron. Nawe tnie skorzystali z prawa do dyscyplinarki i wilczego biletu. I nie myśl sobie, ze firma prowadzi jakąś nie legalną działalność i się boi. Po prostu nie chce węszenia prokuratury i policji. Niestety @Denwer tobie brakuje wiedzy w bardzo wielu dziedzinach i to po prostu w takich twoich tekstach jak wyżej wyłazi. Ty nie rozumiesz jak działa świat. Ty tylko rozumiesz pisowską propagandę.

Ty naprawdę  jesteś  taki  głupi   czy  tylko  takiego  udajesz???

Gdybyś  miał   rację  to  by   niczego  co  robi  rząd  bali  się  skrytykować  bo rządowe instytucje  nagle  będą  ich obserwować.  🤣😂

Zobaczymy  czy  UE   też  dostrzeże  aferę  czy  też  będzie bała  się  Polskiego  rządu  i  podległych  im  instytucji  😂😂

Tobie  brakuje  wiedzy  i   żyjesz   propagandą  TVN 

Twój  poziom głupoty  jest  level expert  🤣🤣 Czego  oczekiwać  od  człowieka  który  obraca  się w śród  ludzi którzy  podejmują  decyzje  o  szczepieniu  na podstawie  zachowań celebrytów   w tej kwestii.

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

nie przejmuj się @Denwer      tego żyda  @jacus  jego dziadek kapował żydów a gdy żyda zabrali odkopywał ich groby bo tam były ukryte mająt5ki złoto itp ... tata ważny pzprowiec w PGRze a on sam nie umie się odnaleźć w rzeczywistości bez układów 

Edytowane przez Roman176
  • Confused 1
Opublikowano

nawet polglowke pis-owski powinien wiedziec ze zadnych kroli nie bylo, a gdyby nawet byli jacys medrcy ze wschodu-nie daj bog uchodzcy- to przyniesli trzy dary co nie oznacza ze tylu ich bylo... do tego k+m+b wcale nie oznacza kacpra i kolegow.

35 minut temu, Roman176 napisał:

nie przejmuj się @Denwer      tego żyda  @jacus  jego dziadek kapował żydów a gdy żyda zabrali odkopywał ich groby bo tam były ukryte mająt5ki złoto itp ... tata ważny pzprowiec w PGRze a on sam nie umie się odnaleźć w rzeczywistości bez układów 

romus- folksdojczu u nas zadnych zydow nie bylo, a ojcie mleko wozil do zlewnii, nie mielismy dziadka w wermahcie i nie dal rady do vaterlandu wyjechac jak cala twoja rodzina, wiecej ich rfn niz w slaskim "wachocku"

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

romus- folksdojczu u nas zadnych zydow nie bylo, a ojcie mleko wozil do zlewnii, nie mielismy dziadka w wermahcie i nie dal rady do vaterlandu wyjechac jak cala twoja rodzina, wiecej ich rfn niz w slaskim "wachocku"

wszystkich żydów spaliliście kapowaniem ?  a ile u ciebie pomników upamiętniających  2 wojnę licho tam u cia jak u żyda  u nas jeden przy kościele tysiąc zmarłych mieszkańców co stawili opór wojsku dobrze jak na 8 tys mieszkańców 2 pomnik upamiętniający mieszkańców co próbowali odbijać marsze śmierci ...  3 upamiętniający ufundowany przez amerykanów za obronę mieszkańców  rozbitego bombowca amerykańskiego 

a jak u ciebie żydowej wsi ? 

40 minut temu, jacus napisał:

nawet polglowke pis-owski powinien wiedziec ze zadnych kroli nie bylo, a gdyby nawet byli jacys medrcy ze wschodu-nie daj bog uchodzcy- to przyniesli trzy dary co nie oznacza ze tylu ich bylo... do tego k+m+b wcale nie oznacza kacpra i kolegow.

czego ty się znowu naczytałeś ? jesteś tak głupi jak kobiety ze strajku zabijać abrcjować pluć eeee a na koniec ja bym chciała zaśpiewać kolędę w kościele 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

romus-pisma swietego sie naczytalem😂, nie wiem czy miales kiedys w rekach 😛.

u nas juz nie ma zadnych pomnikow- ipn niedawno dwa  kazal usunac bo niemcow w lesie zabili niewlasciwi partyzanci. u nas nie bylo wielkich walk bo granica III rzeszy blisko wiec wojsk bylo pelno i do tego 40 tys garnizon wermahtu w krakowie.

nas to amerykanscy i angielscy lotnicy bombardowali..

wracajac do prawdziwej polityki

prawicowych oszolomow nie brak nigdzie

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/usa-kongres-zatwierdza-wyniki-wyborow-doszlo-do-przepychanek/yv6d0f1,79cfc278

Edytowane przez jacus
Opublikowano
21 minut temu, pafnucy napisał:

Tak przy świecie Trzech króli. 😁

facebook_1609924436837_6752512505126232866.jpg

Opublikowano
28 minut temu, pafnucy napisał:

Nie wiem     ale  dzięki  że  przypominasz  niech  spoczywa  w pokoju  amen.  Wczoraj  dostałem 2x 0,5l  Okovity  z ziemniaka  ponoć  w  smaku jak za starych dobrych  gierkowych  czasów.

A mam do  ciebie  pytanie  panie  @pafnucy  

Jak to  skomentujesz 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja. Mam ofertę 190netto/szt. Z importu 

57 minut temu, soltys48 napisał:

Tomek to weź kilkanście więcej bez biżuterii to sie dogadamy

55 minut temu, 6465 napisał:

2-3 to max co idzie ukrecic z kierowcami.

Coś koło lutego będę brał. 

Twoi  koledzy   rozmawiają  o  imporcie  trzody  chlewnej.  Bodajże  ty   pisałeś  że  złe  rzeźnie   importują  towar  z  zagranicy   to  jak  nazwiesz  twojego  kolegę  @6465 który  chce  także  importować  trzodę  i  @soltys48 który  jak widać  też  jest  zainteresowany  zakupem  importowanych  świń  i  to ,, bez  biżuterii,:ph34r:

Proszę  o  twój  komentarz  na  zaistniałą  sprawę  panie  @pafnucy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v