Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli co? Już zachód dogonilismy jeśi chodzi o infrastrukturę? Ile masz jeszce ekspresówek do wybudowania? Ile wojewódzkich do poszerzenia, co z zacofaną koleją? Nadal jesteśmy w ciemnej d*pie w porównaniu z europą zachodnią a ty się uparłeś że tyle co jest wystarczy . Może za mało widziałeś? Jak sam przyznajesz nie masz pomysłu więc o czym chcesz dyskutować?  

Ulman ale ty się nie dziw koledze @jarecki bo to co pisze to w TVP-propaganda mówią i tak musi być. 😎

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

znajomi pracują w firmie która wykonuje usługi podwykonawcze na remontowanych torach brakuje kruszywa , szyn i najwazniejsze pracowników . ekspresówki są w budowie i tez brakuje kruszywa

za Gomułki było coś takiego - "...jak byśmy mieli mięso to zrobili byśmy mielonki w puszkach ale niestety - nie mamy blachy"

to już qwa i skał w górach zbrakło na te kruszywa? subwencje unijne na drogi mają dawać w naturze aby takiego tłumaczenia nie było?

tak to jest jak infrastrukturą zarządza urzędas; on na wszystko znajdzie ...wytłumaczenie.

a poważnie to nigdy nie uda się opanować kreatywności ludzkiej i przywrócić czasy dy każda kopia komedianckich wypocin była przypisana do jednego fizycznego nośnika (płyty, kasety przy braku technologii kopiowania) no chyba że zablokuje się internet i już po za granicą absurdu zacznie się ścigać wszystkie sposoby kopiowania danych

na tę chwilę mam kilka pomysłów jak ominąć wszelkie sposoby zabezpieczeń a ani jednego jak na prawdę skutecznie zabezpieczyć zachowując powszechną dostępność komercyjną tak aby ewidencjonować wszystkie odtworzenia

a Netfliksowi co radzę? z dzieł sztuki czy (w większości i u Nich) kiczu może niech przejdą na handel rzeźbami czy jakimi obrazami na płótnie? :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

@dysydent mogą wejść w dewocjonalia. za***isty rynek.:lol:

nie wszędzie nie wszędzie
rozpoznaję u Ciebie prowincjonalne uprzedzenia ... biznesowe

Natfliks globalny i musieli by działy... a to jakie półksiężyce dla jednych a to... nawet krzyże inne dla prawosławnych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Natfliks globalny i musieli by działy... a to jakie półksiężyce dla jednych a to...

Przecie jak globalny to ja im nie bronię różnorakości oferowanego towaru. :lol:

Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

Ale przecież dla ogłupiałego elektoratu PIS jest to święta prawda. Lud się cieszy że państwo jest bogate i zarabia na nich samych. Toż to dziś Marecek wklejał że chętnie zapłaci więcej za paliwo tylko po to by Polska Zjednoczona Prawica Robotnicza wykupiła wroga ludu pracującego miast i wsi i oponenta jedynie słusznej partii. Wyborca PISu ze wszystkim się zgodzi i wszystko poprze i jest to niewątpliwy sukces propagandy .

Opublikowano

Nic nie jest wykluczone. Jakby PIS wprowadził kolejny podatek dla dobra państwa to myslisz że ich elektorat by się wzburzył? Płącili by bez jakichkolwiek oporów bo to wszak dla dobra wspólnego i aby ojczyzna rosłą w siłę😁

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

czy jest możliwy taki precedens? - bogaty kraj biednych ludzi?

A jesteś pewien że chcesz to zobaczyć?:lol:

Dlatego nie oglądam Netflixa - boję się.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v