Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

Zwalniamy i niech sobie radzą sami a co nas to obchodzi ?

Tak , zwalniamy i niech sobie radzą. 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

@mirro - coś w lesie zdechło bo instrukcje do grota rozdają.

Jakby Ci to powiedzieć. Kilka ciepłych słów od liniowców potrafi zdziałać cuda w niektórych umysłach. Taki język w stylu Obajtka z naciskiem na "więcej k**wa Panowie" w środowisku wojskowym jest bardziej komunikatywny niż kwiecisty elaborat. 

A prawda jest taka że próbowano wszystko zwalić na "niekumatego użytkownika który nie czyta instrukcji", tylko argument upadł kiedy się okazało że instrukcja jest nieosiągalna. Do tego doszło jeszcze to nieszczęsne odpinanie magazynka, gdzie zatrzask albo nie puszczał, albo nie trzymał a które postanowiono naprawić bezkosztowo czyli powiedzieć że "nie umicie", tylko nikt nie potrafił określić jak ta czynność powinna instrukcyjnie wyglądać. 😂

55 minut temu, dysydent napisał:

Zakopane bez takiego sąsiedztwa było by co najwyżej krainą nomadów z baranami jako jedynym źródłem przeżycia bo utrzymaniem tego trudno nazwać.

Poznałem paru górali i to byli dobrzy żołnierze ( szacunek w stopniu najwyższym) ale góralszczyna jako taka, to mnie tylko wk***ia.😂

Opublikowano

A gdzie Mount Blanc... Elbrus. Z nagazynkiem jest: "nieumicie" i "nie czymie się za magazynek tyko za te ujową rączkę". Moja odpowiedź: w dupe se wsadź taki pistolet. I trzymam jak mnie pasuje.

Opublikowano
56 minut temu, DTaras napisał:

A gdzie Mount Blanc... Elbrus. Z nagazynkiem jest: "nieumicie" i "nie czymie się za magazynek tyko za te ujową rączkę". Moja odpowiedź: w dupe se wsadź taki pistolet. I trzymam jak mnie pasuje.

Kiedyś w ramach walki wręcz były uczone ciosy karabinkiem. Grota to ja bym się bał trzymać inaczej niż mówi instrukcja, a co mówić aby nim piznąć kogo w baniak. 😂

Opublikowano
41 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A Pani Romaszewska zdziwiona że od jakiegoś czasu pewne zasady i na mszach obowiązują. Normalnie przez ostatnie miesiące pewnie była hibernowana i dopiero ją wyjęli z zamrażarki, dlatego nic nie czai. 😂

Bardzo dobre działanie Księdza. Jakby nieboszczyk miał pogrzeb państwowy ( skoro taki zasłużony), to coś do gadania w sprawie uczestnictwa miałaby Kancelaria Prezydenta, albo Premiera. A tak to spadać na drzewo i bez wrzasków że " nam się miejsce należy".🤣

11 minut temu, Ulman napisał:

Im dłużej żyje tym bardziej się w tym upewniam😟

A widzisz? To mądrość życiowa tak przez Ciebie przemawia. 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Denwer napisał:

159533741_157314356216264_66767137923650

No prawda, z tego co mi wiadomo, to większosc kręgowcow ma macice :) Niby dwa kierunki studiów, a nie wie że nie tylko ludzie mają macice :)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@pafnucyDoprecyzuję dla czepialskich, brakuje tam słowa samic :)

za późno.

Opublikowano

a co tam mnie to.

jednak się zastanawiam. dlaczego stref wolnych od lgbt nie wypada mieć, a strefy z nimi już tak?

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

jednak się zastanawiam. dlaczego stref wolnych od lgbt nie wypada mieć, a strefy z nimi już tak?

Nad tym problemem długo zastanawiało się dwu greckich filozofów. Jednym był Tales z Miletu a drugim Sedes z Bakelitu. :lol:Wyszło im to jednak średnio i teraz Polacy wrócili do rozkminienia tego problemu. Choć po drodze jest w ciul ważniejszych problemów.:lol:

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

a co tam mnie to.

w czasie pokoju ludzie nie mają co robić i bawią się w LGBT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v