Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 6.03.2021 o 08:07, mirro napisał:

Boję się zapytać , w kwestii tej moralności i kultury osobistej, to chyba nie tędy droga? 

no nie 

Dnia 6.03.2021 o 08:07, mirro napisał:

Widzisz Roman, kiedy wskakuje się w politykę trzeba pamiętać co robiło się przed tą chwilą i mocno zastanowić się , czy wskakiwać bo w końcu nikt kryształowy nie jest.. No i być przygotowanym na takie akcje. Sprawa nie została wyjaśniona, umorzona i teraz wypłynęła obrośnięta w domysły. A to że Obajtek będzie bronił sie rękami Orlenu, to już mistrzostwo świata.

nic nowego , miałem prezesa co rękami i nogami sie trzymał i z pomocami rządzących mimo ze 30 tysięczna załoga  i chciało jego zwolnienia 

Dnia 6.03.2021 o 18:10, dsbh napisał:

Jestem ciekaw właśnie dlaczego twarzą strajku kobiet nie została pani Hartwich, tylko Lempart. Przecież była by bardziej wiarygodna.

bo ma czystą kartę i szykuje się ludzi znawców w każdej dziedzinie 

Dnia 6.03.2021 o 19:12, jarecki napisał:

chyba według oficjalnych danych światowych polska ma najmiejszy  % prostytutek coś około 0,5 % kobiet tym się trudniło

Dnia 6.03.2021 o 19:15, Ulman napisał:

Zależy co uważasz za prostytucje. 

Poza tym przeciez u nas jest wspaniały katolicki, porządny kraj wiec sie nie przyznaja tylko grzmocą pokątnie.

hmm  co to znaczy się grzmocenia po kontach ? to jest tak jak ja biore pomagiera płace mu do ręki i amen ... gdyby prostytutki płaciły podatek to by wszyscy wiedzieli 

Dnia 6.03.2021 o 19:06, Ulman napisał:

PISiaki drą morde że Tusk okradł OFE a gdy Morawetzky robi to samo to twierdzą ze to dla ich dobra. Zidiocenie społeczeństwa jest potworne. Zaprzańcy z sekty mogą nawet stwierdzić że PIS ich okrada dla ich dobra😂

a ile zostało offe ? 

Opublikowano

Od maybacha wolę pospolitą ese. Maybach to już ciężarówka. Pamiętam jak wsiadając do Pheatona zawiodłem się na Bentleyu Conti.. No, ale Bentley jest a Phaetona niema. Różnica jest taka, że Bentley czy Maybach to już kanapy z funkcją spania... W każdym razie dla jednego będzie luksusowym Lexus LS dla drugiego Rolls bo tu też jest podział na zwykły luksus i ekskluzywny sznyt. Ludzie to mylą. Gdyby Rydzyk wysiadł z Nissana GT-R w limicie jakim jest Maybach u Mercedesa to tylko kilku ludzi zwróciłoby uwagę na pewien szczegół...

Roman - zostało akurat tyle, że jest interesujące dla Rządu no i do opodatkowania. Lekceważący ton tego nie zmieni.

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Roman - zostało akurat tyle, że jest interesujące dla Rządu no i do opodatkowania. Lekceważący ton tego nie zmieni.

ok tylko jak ktoś miał parę tyś za zostało mu parę złotych to wiesz ... 

Opublikowano (edytowane)

na g -klase to by musieli podatki podnieść , to jest chyba najdroższy samochód z mercedesa .       ford ranger też nie jest zły , lepszy od honkera , zresztą od honkera wszystko jest lepsze  . hiluxa mogli kupić zamiast forda , no ale ford amerykański pewno                                                                                                            popieram  pewnie bedą wpisy o kolejnym podniesieniu podatku https://biznes.interia.pl/finanse/news-mandat-5-tys-zl-podwyzka-kar-dla-kierowcow-zajmie-sie-rzad,nId,5092383

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jarecki - w wykonaniu surowym nie jest tak drogi. Pomysł na biznes: kupno z demobilu greckiego i wyposażanie na cywila. Musi być z Grecji bo to strasznie gnije. To niestety stara konstrukcja i zmiana przedniego zawieszenia na niezależne mało pomaga bo jest po prostu mały a w szczególności wąski. Do wożenia SOPu? Czemu nie. To ma robić za spychacz.

Hilux też ma wady, nawet w stosunku do Rangera. Czy by kupili Japońca czy to co teraz to chciałem zauważyć, że: a) ważne jak się to będzie używać a w tym chciałem zauważyć, iż to tylko pojazd a nie nagroda dla kierowcy, b) ważne jak się to dostosowuje po zakupie;

Opublikowano
12 godzin temu, racyl napisał:

Ev3W0yTWYAE8Izm?format=jpg&name=medium

Obajtek świetnie to wykombinował. Kupił dworek. Najpierw wydzierżawiła go jedna fundacja. Dostała z naszych pieniędzy od Glińskiego 800 tys. Po dwóch latach stwierdziła, ze już nie bezie się zajmować dziećmi i się wyniosłą. Ale dach wyremontowała Obajtkowi za nasze. Teraz wydzierżawiła pałacyk druga fundacja pewnie zaraz też dostanie gruby chajs na remont i za parę lat tez się wyniesie. Jeszcze parę takich fundacji i jako obywatel wyremontujemy Obajtkowi ten pałacyk. A Duda i tak skompromitowany jeszcze złodziej firmuje.

W sumie mają racje cel jest ponadczasowy. Obajtek będzie miał wyremontowany pałacyk.

Opublikowano

Nie mogę dojść- hiszpański sąd?

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Hiszpanski-sad-zdecyduje-czy-wyda-poszukiwanego-w-Polsce-Zbigniewa-Stonoge-8069610.html

---------------------------------------------------

U nas niesamowitą furorę robi maluch; znajomy kupił przypadkowo/okazyjnie i stwierdził, że swoją kredytową furę sprzedaje, bo nie robi takiego wrażenia jak maluch; normalnie hit na drogach: tatusiom łezka w oczach się kręci a i jagódki się oglądają i machają, zagadują na przejściach. A on do nich macha i mówi " To właśnie dla Was kochani, jak Wy się cieszycie to ja jeszcze bardziej😀".

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

na g -klase to by musieli podatki podnieść , to jest chyba najdroższy samochód z mercedesa . 

Eeeeee tam, wystarczyłoby nie kraść.

Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

Nie mogę dojść- hiszpański sąd?

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Hiszpanski-sad-zdecyduje-czy-wyda-poszukiwanego-w-Polsce-Zbigniewa-Stonoge-8069610.html

---------------------------------------------------

U nas niesamowitą furorę robi maluch; znajomy kupił przypadkowo/okazyjnie i stwierdził, że swoją kredytową furę sprzedaje, bo nie robi takiego wrażenia jak maluch; normalnie hit na drogach: tatusiom łezka w oczach się kręci a i jagódki się oglądają i machają, zagadują na przejściach. A on do nich macha i mówi " To właśnie dla Was kochani, jak Wy się cieszycie to ja jeszcze bardziej😀".

mam dziwne skojarzenia z tymi ,,jagódkami '' ;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jarecki tak napisała siostra mi, jak pierwszy raz/parę dni temu  pojechała ze swoim partnerem maluchem, cytuję: "ale to bardziej te starsze jagódki".

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Jarecki jak był ba saksach to do późna niemiecką telewizję oglądał - teraz ma skojarzenia. Ktoś wie czemu w Polsce śmieci się nie spala skoro nie można składować tych powyżej 6 MJ?

• Haha 1
Opublikowano

Raczej o zdziecinnienie.😂

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ktoś wie czemu w Polsce śmieci się nie spala skoro nie można składować tych powyżej 6 MJ?

Ja wiem, ja wiem. Bo to kolejne zadanie dla Obajtka.😂

Opublikowano (edytowane)

cementownie miały spalać ale za drogo chciały za spalanie  czy jokoś tak .  i tu znowu przez lata nikt nie myslał żęby dostosować np .elektrociepłownie do współspalania  smieci , a teraz to wszystkie plany budowy to mieszkańcy  protestują z okolic . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Niektórzy zwą go Pinokio ;) 

Widać  żeś  D****

20 godzin temu, soltys48 napisał:

@Denwerktóż  to? Chyba jego ojciec inaczej sie zachowywał co?

Jakiś  funkcjonariusz  SOP  nie  mam  pojęcia  jak  jego  ojciec  się  zachowywał  ;)

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v