Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

no zacytuję jednego klechę - "... i tak w końcu przyjdzie do mnie pochować to na cmentarz nie wpuszczę"
na pewno niejeden z czymś takim lub podobnym się spotkał

Dlatego nie trawię pojebów na wszelkich płaszczyznach. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, mirro napisał:

Dlatego nie trawię pojebów na wszelkich płaszczyznach. 

no tutaj nie kryteria intelektu przyrodzonego różnicują a moralne. Bydlakami bywają wybitnie inteligentne osobniki a gdzie chodzi o pieniądze plus władza to i z imienia Boga zrobią narzędzie do przymusu.
Ciekawe co na to sam Bóg?

(tym razem @DTaras mnie ubiegł i nawet krócej Mu wyszło :D  )

dobra - szkoda dnia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 godzin temu, racyl napisał:

„Taśmy Obajtka”. Znajomi i rodzina prezesa Orlenu robią szybkie kariery za rządów PiS

Alfa_Romeo_C41_Premiere_2021-0623-gl.jpg

Jeden z portali opublikował tzw. taśmy Obajtka.

Daniel Obajtek będąc wójtem Pcimia nagrywał sprzętem należącym do gminy swoich wujów.

Chodzi o rozmowy telefoniczne z 2009 roku. Wtedy wójt wydawał polecenia pracownikom spółki TT Plast. Prawo zabrania łączenia stanowiska wójta z inną działalnością związaną z biznesem.

Obajtek nagrał wujów Romana i Józefa Lisów, którzy byli właścicielami firmy Elektroplas.

Roman Lis zaczął podejrzewać Obajtka o udział w wyprowadzeniu pieniędzy z firmy. Śledczy oskarżyli Obajtka o współpracę z oszustami z półświatka. Co ciekawe jak PiS objął władzę nagle akt oskarżenia wycofano z sądu. Potem prokuratura umorzyła sprawę wójta Pcimia.

Razi też fakt, że na tym nagraniu Obajtek kilkaset razy używa wulgarnych słów.

Obecnie Obajtek jest prezesem Orlenu, czyli państwowej spółki.

Powiązania rodziny i znajomych prezesa Orlenu

Rodzina i znajomi Obajtka robią szybkie kariery.

Za rządów PiS brat Daniela Obajtka, Bartłomiej został nadleśniczym w Choczewie. W styczniu 2018 roku awansował na szefa Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Gdańsku.

Kuzyn Grzegorz Obajtek jest jednym z dyrektorów w państwowej spółce Bioeko Tauron oraz w Elektroplaście. Jego żona Bernadet Obajtek pracuje w firmie TT Plast.

Zofia Paryła (która pracowała m.in. w Elektroplaście jako księgowa) od końca 2020 roku została prezesem Lotosu.
Kiedy Obajtek był prezesem Energi, nagle Paryła przez dwa lata została wiceprezesem spółki Energa Centrum Usług Wspólnych.

Pracownica TT Plast Katarzyna Woś w marcu 2017 r. została m.in. prezesem koncernu Energa, a rok później powołano ją na członka zarządu Unipetrolu. To czeski holding rafineryjny należący do polskiego giganta paliwowego.

Elżbieta Bugaj (krewna wspólnika Obajtka w firmie ERG Bieruń-Folie Tomasza Bugaja – współwłaściciela TT Plastu) w czerwcu 2020 r. została wiceprezesem Energa-Obrót. Spółka jest kontrolowana przez Orlen.

https://kronika24.pl/tasmy-obajtka-znajomi-rodzina-prezes-orlen-robia-kariery-rzad-pis/

co w takim razie robi z tym Kaczyński miało nie być kumoterstwa i nepotyzmu 

Opublikowano (edytowane)

INFO dla szczepionych mRNA:
W USA zauważono, że po szczepieniu mRNA następuje obrzmienie węzłów chłonnych imitujące raka. Stan ten jest całkowicie niegroźny, ustępuje po kilku tygodniach, jedyna dolegliwość to ewentualny niepotrzebny stres związany z fałszywym podejrzeniem nowotworu.

Edytowane przez Cebulj
Opublikowano
33 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A to samo co Tusk, na początku eliminowali takich ludzi a potem kolejne przypadki bronili za wszelką cenę i się potem rozpierdoliło tak samo będzie z PIS

Opublikowano
34 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A co taki źdźwiony 😲 ?

Od początku było wiadomo że PISuar to takie samo k🤬 jak PO ale nie bo PIS dobry bo ludziom daje i tak dalej. 😩

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

To jest sekta. Jak guru mówił o nepotyźmie w odniesieniu do innych to miał rację. Jak jest nepotyzm wewnątrz a guru nie mówi nic to też ma rację. :D

wszystko wszystkim ale ja nepotyzmu nigdy nie popierałem pajęczyna PO pajęczyna PSL była ogromna teraz PIS widocznie na szczytach władzy musi tak być PIS zaczyna zaganiać się w kozi róg poprzez walki frakcji z Obajtkami  to sobie poradzi będziemy rozliczać przed wyborami 

Opublikowano

Przecież nie o rozliczenia tu idzie, tylko żeby było lepiej. Co mi da rozliczanie jakiegoś debila, kiedy straty przez niego wyrządzone niepoliczalne?

Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

A co taki źdźwiony 😲 ?

Od początku było wiadomo że PISuar to takie samo k🤬 jak PO ale nie bo PIS dobry bo ludziom daje i tak dalej. 😩

no ludziom to dał samo 500 zł co miesiąc na troje dzieci to rocznie  20 tys. ile musisz w polu robić żeby 20 patoli wziąć  nie będę wymieniał reszty bo tu już było co do socjalu i wzrostu gosp . to nawet nie porównuj 

1 minutę temu, mirro napisał:

Przecież nie o rozliczenia tu idzie, tylko żeby było lepiej. Co mi da rozliczanie jakiegoś debila, kiedy straty przez niego wyrządzone niepoliczalne?

tylko przy urnie masz władzę ten jeden dzień więcej nic nie zrobisz tylko ponarzekać możesz 

Opublikowano (edytowane)

ja z taką dygresją
wszedł polskojęzyczny Amazon no i z ciekawości zajrzałem jak toto działa na przykładzie wyszukania najtańszych telefonów komórkowych z sortowania po cenie w gorę a tam syf śmietnik i bajzel!!!
Pierwsze coś podobne do telefonu wyskoczyło dopiero na ... a z resztą sami zobaczcie której stronie bo zapomniałem
https://www.amazon.pl/s?k=telefon+komórkowy&i=electronics&rh=n%3A20788267031&s=price-asc-rank&page=16&__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&qid=1614703728&ref=sr_pg_16

sorry że nie w temacie i jeszcze z linkiem ale akurat tym razem nie jest to promocja sieci co antypromocja

Może takie techniki wciskania szajsu dzialają na głupkowatych jankesów, angoli czy szkopków
W Polsce raczej to nie zadziała.
Już chińskie Aliexpress ma lepsze trafności kompaktowania wyników po kryteriach

niech mi się które teraz czepi że na AF co nie w temacie to Mu linka na amazona podeślijcie :D
od dziś to szambo piszę z malej litery... no chyba że się poprawią

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

no ludziom to dał samo 500 zł co miesiąc na troje dzieci to rocznie  20 tys. ile musisz w polu robić żeby 20 patoli wziąć  nie będę wymieniał reszty bo tu już było co do socjalu i wzrostu gosp . to nawet nie porównuj 

Co z tego że dał socjal 500+ jak wszystko dla dzieciaków podrożało to znaczy ciuchy przybory szkolne i książki.🤨

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

I przy okazji pełno nowych podatków, przez rządzących nazywanych "daninami".

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

tylko przy urnie masz władzę ten jeden dzień więcej nic nie zrobisz tylko ponarzekać możesz 

W sumie parę pomysłów może by i się znalazło. 

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A skąd na to wzieli?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A skąd na to wzieli?

No przecież PIS im dał. 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v