Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał:

Twierdzisz że obiektywna publiczna telewizja narodowa nie jest rzetelna?! Oj czekaj niech sie jutro Marecek ze Staskiem pojawi to im doniosę !

Oglądam na TVP 2 coś o Donbasie. Co to za swołocz ci UPAińcy. Ruscy wiedzą co robia bo tym draństwem nie idzie inaczej zarządzać. Nasi pradziadowie wiedzieli jak z nimi postępować i teraz trzeba to tylko powielać. 

Daj spokój ja sam im powiem.😄

Tak poważnie to jestem człowiekiem o wyrobionych poglądach.  Szanuję  nawet szwagra 👍Niemcy na Ukrainę wracają czy tak czy inaczej.Historja zatacza kołem.

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano (edytowane)

Chiny same wcale nie twierdzą że są demokratyczne
Tam tylko starają się stworzyć najbardziej wolnorynkową gospodarkę na ile to jest możliwe w autorytarnie rządzonym kraju.
Jak na razie to Im lepiej wychodziło niż w "demokratycznej "Europie a czy dalej tak będzie? nie ma nic wiecznego ale istnieje pogląd że tylko demokratyzacja Chin jest receptą na ich upadek

Paradoksem jest że w niczyim interesie jest teraz upadek Chin
"trzymał Kozak Tatarzyna..."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 godzin temu, jarecki napisał:

jesli chodzi o katolików to nikt nie przebije słow ojca rydzyka ,  Nikt nie zabierze w wieczność ze sobą czegoś innego, niż zasługi za dobre czyny – tak do przekazania 1 procent podatku na Fundację Nasza Przyszłość zachęca ojciec Rydzyk, twórca imperium medialnego Radia Maryja. 
Więcej: https://biznes.radiozet.pl/News/Rydzyk-prosi-o-1-procent-podatku-Zasluga-na-Sadzie-Ostatecznym

Warto  wspierać  Ojca  Dyrektora  dużo  dobrego  zrobił  w Toruniu   bardzo  dużo.  Pieniądze  na  pewno  nie  idą  na  marne.

10 godzin temu, mirro napisał:

Historia z Husky sztuk dwa. 

5 wizyt dzielnicowego. 1500 pln mandatów., przyniesione dwa duże kaczory, jedna gęś, 8 kur i dwa małe kundelki oczywiście już bez życia. 

Słyszałeś  że  od  wielu  lat  ludzie   ogradzają  swoje  posesje   polecam  warto  żaden  pies  nie ucieknie  ani  nie wjedzie.  Miałem  husky  10 lat  i  ani  razu  nie  uciekł  nikomu  strat  nie  wyrządził.   A codziennie  był  z boksu   wypuszczany  na noc 

7 godzin temu, Ulman napisał:

Oglądam na TVP 2 coś o Donbasie. Co to za swołocz ci UPAińcy.

Nie dość  że  płacisz  na  propagandę  PiSu  to  jeszcze   oglądasz   hańba  hańba

Pewnie jak by   tak  poszukać   to  macie  wspólnych  przodków  z  tymi  UPAińcami  😎

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Słyszałeś  że  od  wielu  lat  ludzie   ogradzają  swoje  posesje   polecam  warto  żaden  pies  nie ucieknie  ani  nie wjedzie.  Miałem  husky  10 lat  i  ani  razu  nie  uciekł  nikomu  strat  nie  wyrządził.   A codziennie  był  z boksu   wypuszczany  na noc 

A myślisz że ogrodzenie z siatki  bylo dla nich przeszkodą? One szły na polowanie i już. Kojec owszem, zatrzymywał. siatka nigdy.

• Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, Denwer napisał:

Ja  nie  za to  ty  pewnie  tak   😂🤣 skoro  martwi  cie  tak  podwyżka  ceny  za  szczochy 

Ty to musisz mieć przykre życie. Tak bronisz tu tego podatku od cukru wprowadzonego przez pis. Napoje słodzone to jedno. Ale czy nie kupisz sobie batonika, nie kupisz dziecku, latem nie zjesz loda? Kawałek ciasta na święta czy choćby czasami ta kola? Co tylko woda i chleb i gorzka herbata lub kawa? Smutne. Ale ja podejrzewam, że ty kupujesz te wszystkie rzeczy na które wejdzie podatek od cukru tylko na tym forum grasz zaprzańca co to każdego głupstwa co je pis zrobi będzie bronił.

1 minutę temu, mirro napisał:

A myślisz że ogrodzenie z siatki  bylo dla nich przeszkodą? One szły na polowanie i już. Kojec owszem, zatrzymywał. siatka nigdy.

Ale @Denwer się ogrodził drutem kolczastym jak w obozie koncentracyjnym. A tak na poważnie każdy głupi wie, ze jakiś tam płotek to żadna przeszkoda dla psa np jak się suka cieka i pies ma motywację. A stawiać płoty po dwa metry to głupota. On jest w swoim mniemaniu zawsze najmądrzejszy ale potem widać na forum jaka ta "mądrość" z niego wyłazi.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Nie dość  że  płacisz  na  propagandę  PiSu  to  jeszcze   oglądasz   hańba  hańba

To jeszcze ktoś płaci ten abonament na szczujnie? Chyba tylko ty?

• Like 1
Opublikowano

No i się zaczęło.Tak oto wygląda działanie miłościwie panujących.

https://www.money.pl/gospodarka/kara-dla-fryzjera-za-prace-w-czasie-lockdownu-uchylona-inni-tez-otworza-swoje-biznesy-6593961344645920a.html

"Sąd uchylił decyzję sanepidu, umorzył postępowanie administracyjne w całości, a ponadto zasądził od opolskiego sanepidu zwrot kosztów postępowania sądowego w kwocie 697 zł. Wyrok nie jest prawomocny.

- Sąd stwierdził, że w treści rozporządzenia można ustalać tylko pewne kwestie techniczne, a wszelkie ograniczanie możliwości prowadzenia działalności gospodarczej czy swobód obywatelskich, wynikających z konstytucji powinno być wprowadzane w drodze ustawy, jeśli nie mamy wprowadzonego stanu klęski żywiołowej - tłumaczy w rozmowie z money.pl Piotr Walczak, adwokat z kancelarii Walczak Wasielewska Adwokaci.

Opublikowano (edytowane)

To są konsekwencje nie kompetencji niedojd z pisu. Te wszystkie zakazy i ograniczenia wydano nie zgodnie z prawem oraz przy pomocy nie odpowiedniego typu aktów prawnych. Nie które bez podstawnie np bez wprowadzenia stanu wyjątkowego. Teraz ludzie pójdą do sądwó z tymi karami i sądy będą to uchylać a my podatnicy dołożymy do interesu na te wszystkie koszty sądowe odszkodowania i zwroty kar wraz z odsetkami.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
36 minut temu, mirro napisał:

No i się zaczęło.Tak oto wygląda działanie miłościwie panujących.

https://www.money.pl/gospodarka/kara-dla-fryzjera-za-prace-w-czasie-lockdownu-uchylona-inni-tez-otworza-swoje-biznesy-6593961344645920a.html

"Sąd uchylił decyzję sanepidu, umorzył postępowanie administracyjne w całości, a ponadto zasądził od opolskiego sanepidu zwrot kosztów postępowania sądowego w kwocie 697 zł. Wyrok nie jest prawomocny.

- Sąd stwierdził, że w treści rozporządzenia można ustalać tylko pewne kwestie techniczne, a wszelkie ograniczanie możliwości prowadzenia działalności gospodarczej czy swobód obywatelskich, wynikających z konstytucji powinno być wprowadzane w drodze ustawy, jeśli nie mamy wprowadzonego stanu klęski żywiołowej - tłumaczy w rozmowie z money.pl Piotr Walczak, adwokat z kancelarii Walczak Wasielewska Adwokaci.

No i niech otwieraja

Zrobi się naturalna selekcja

Ci mądrzy co się stosowali do ograniczeń zostaną, ci narwańcy pójdą do piachu i będzie fajnie.

• Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Denwer napisał:

135720097_3667935699895503_3026487780316

Dr nauk. med. Jolanta Gonta z sochaczewa. Poczytaj sobie ;)https://tusochaczew.pl/pl/11_wiadomosci/55962_starosta-jolanta-gonta-wyjasnia-dlaczego-otrzymala-szczepionke-video.html Takie samo dziadostwa, ale o tym w TVP nie usłyszysz. Uchroniła szczepionkę przed zmarnowaniem ;) A w lutym mówiła że COVID to jakas tam grypka ;) Niby ozdrowieniec a tak bardzo się boi ;) Co @Denwer, jak artyści się szczepili to zle, ale jak pani starosta z pisu to już dobrze?? 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Warto  wspierać  Ojca  Dyrektora  dużo  dobrego  zrobił  w Toruniu   bardzo  dużo.  Pieniądze  na  pewno  nie  idą  na  marne.

Miałem ujowy poranek ale po przeczytaniu tego to odrazu chumor mi się poprawił. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Opublikowano
16 minut temu, pafnucy napisał:

no nie panują nad niczym te pisy.

NA całe  szczęście  mamy TVN  który  panuje  nad wszystkim  i  wyszczepił  swoje  elty  cichaczem  w  ramach  promowania  szczepień  🤣

Opublikowano (edytowane)

skoro pis im dał, to chyba zasłużyli.

wygląda na to że szczepienia sukcesem nie ogłoszą.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Denwer napisał:

NA całe  szczęście  mamy TVN  który  panuje  nad wszystkim  i  wyszczepił  swoje  elty  cichaczem  w  ramach  promowania  szczepień  🤣

@Denwer, PiS też szczepi swoje elity, ale o tym w TVP nie usłyszysz. https://tusochaczew.pl/pl/11_wiadomosci/55962_starosta-jolanta-gonta-wyjasnia-dlaczego-otrzymala-szczepionke-video.html

Opublikowano
18 minut temu, pafnucy napisał:

no nie panują nad niczym te pisy.

A kiedykolwiek panowali nad czymś?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Dr nauk. med. Jolanta Gonta z sochaczewa. Poczytaj sobie ;)https://tusochaczew.pl/pl/11_wiadomosci/55962_starosta-jolanta-gonta-wyjasnia-dlaczego-otrzymala-szczepionke-video.html Takie samo dziadostwa, ale o tym w TVP nie usłyszysz. Uchroniła szczepionkę przed zmarnowaniem ;) A w lutym mówiła że COVID to jakas tam grypka ;) Niby ozdrowieniec a tak bardzo się boi ;)

@Denwer daj już spokój z propagandą robioną przez głupków dla głupków. Takie rzeczy dzieją się i dziać się będą w całej Polsce. Przykład wyżej. Pis czy po czy inni będą się szczepić poza kolejką. I nic tego nie zmieni.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja na szarym końcu, chy ba ze dadzą 5000+ bony na darmowe jedzenie do emerytury.

No ja ciebie Rysiek teraz nie rozumiem 🤨 wszystko co darmowe dawali to brałeś a szczepionki darmowej nie chcesz?🤔

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

skoro pis im dał, to chyba zasłużyli.

A no  dał  dla  lekarzy   a  oni  elyty  wyszczepili    nie da  się  wszędzie   postawić   policjanta  aby pilnował.

W TVN  przecie  sami  założeni   dla  propagandy  ,,gebelsowskiej,,

1 minutę temu, hubertuss napisał:

propagandą robioną przez głupków dla głupków

NA twoje  kolegę  podziałała ta propaganda  TVN  😂🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Denwer napisał:

A no  dał  dla  lekarzy   a  oni  elyty  wyszczepili    nie da  się  wszędzie   postawić   policjanta 

Swoich też szczepia, przykład wkleiłem ci wyżej, pani starosta należy do PiS, szczepienie się jej nie należało ;) Ale ty tego nie widzisz jakoś :)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v