Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, henio2 napisał:

Włącz sobie trwam tam prawdę mówią kto chce zniszczyć polskie rolnictwo 😎

aż włączyłem. no właśnie o 5 kaczyńskiego mówią. w marcu innymi drzwiami wprowadzać będą .

Opublikowano
18 minut temu, henio2 napisał:

Jak by się okazało że Owsiak był pedofilem wszyscy by za nim murem stanęli tak naprawdę to chodzi o walkę z kościołem a nie pedofilią

gdyby byl pedofilem to by go przeniesli do innej fundacji albo do domu emerytowanego pracownika fundacji ???? a moze wysali za granice ??? jak myslisz co by mu zrobili........

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/luka-vat-fala-komentarzy-po-materiale-superwizjera/0r97wvy,79cfc278

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

aż włączyłem. no właśnie o 5 kaczyńskiego mówią. w marcu innymi drzwiami wprowadzać będą .

Tu nie chodzi o 5 Kaczyński ego a o przejęcie władzy nad światem przez najbogatszych ludzi 

Opublikowano
9 minut temu, henio2 napisał:

Jak by się okazało że Owsiak był pedofilem wszyscy by za nim murem stanęli tak naprawdę to chodzi o walkę z kościołem a nie pedofilią

co do Owsiaka - nie wiem co do reszty masz rację tylko niepełną.
Jeśli kościół zajmuje polityczne stanowisko tzn staje się stroną w polityce jawnie preferując jedną z opcji politycznych w polskich warunkach ustrojowych - opcję jednej partii to musi się liczyć z atakami opozycji do tej partii.
Chce kościół do polityki to ma ... stawia sam siebie wobec mechanizmu jaki w polityce jest szczególnie widoczny - koniunkturalizmu.

Kościół staje się coraz bardziej jedną z partii politycznych na arenie a że jednak swoje brudy ma to tym ostrzej będą one wyciągane według reguł politycznej walki - o wiele drapieżniejszych niż tylko tzw "prawo cywilne".
W prawie cywilnym oceniane jest tylko post factum, w polityce ważne są też i intencje i musi być poddana ocenie wiarygodność kościoła jako instytucji czy nie jest instytucją zgniłą moralnie wewnątrz siebie samej.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, henio2 napisał:

Tu nie chodzi o 5 Kaczyński ego a o przejęcie władzy nad światem przez najbogatszych ludzi 

Dlatego  trzeba  się  ewakuować  z  rolnictwa   puki  czas 

7 minut temu, pafnucy napisał:

słuchasz dalej?

Rydzyka  oglądasz  ???  jak to  tak 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Dlatego  trzeba  się  ewakuować  z  rolnictwa   puki  czas 

Przecież już dawno prosiłem żebyście wygrali wybory w jakimś, innym kraju. :lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Denwer napisał:

Dlatego  trzeba  się  ewakuować  z  rolnictwa   puóki  czas 

no dobra
ale gdzie?

9 minut temu, mirro napisał:

w jakimś, innym kraju

aha

chyba że tak
tylko już raz było jak jedni tacy szukali "przestrzeni życiowej"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W politykę.

7 minut temu, dysydent napisał:

tylko już raz było jak jedni tacy szukali "przestrzeni życiowej"

Ci to raczej będą działać jak organizmy pasożytujące.

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Przecież już dawno prosiłem żebyście wygrali wybory w jakimś, innym kraju. :lol:

A ja już  dawno  prosiłem  żebyś  wyjechał  do  innego  kraju   na wschód  służyć   swoim  :)  

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jacus napisał:

z 10 lat temu na wiosce 2 pijaczków mieli odsiadki chyba po roku , za 500 zł  gość brał dowód na 48 h ibrał kredyty , kolejny zarobek to za 400 zł rejestrowali samochód na ciebie jeszcze coś było ale nie pamietam dokładnie , tak samo i w linku wyżęj była wina musi być kara ,  kto brał dowody policja wiedziała .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

tak samo i w linku wyżęj była wina musi być kara 

To w takim razie niech Premier podaje ilu faktycznie winnych posadzili, zamiast tego ile to pieniędzy niby uzyskali. Bo pieniędzy to raczej z tego nie widac.:lol:

Opublikowano
20 minut temu, Denwer napisał:

Rydzyka  oglądasz  ???  jak to  tak 

aż tak zboczony nie jestem.

program o zarzynaniu polskiego rolnictwa przez pis oglądałem  w trwam.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

A ja już  dawno  prosiłem  żebyś  wyjechał  do  innego  kraju   na wschód  służyć   swoim  :)  

Zawsze chciałem odwiedzić Japonię.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

aż tak zboczony nie jestem.

to  jesteś  "zboczony "    ale  w jakim stopniu  🤔🤮

4 minuty temu, pafnucy napisał:

program o zarzynaniu polskiego rolnictwa przez pis oglądałem  w trwam.

A to  tam  prawdę  mówią  czy  może   kłamią  ???

4 minuty temu, mirro napisał:

Japonię

Dla  ciebie  to  bardziej  Rosja  pasuje  :)  

152919798_146581130622920_28229472774813

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

A to  tam  prawdę  mówią  czy  może   kłamią  ???

a posłuchaj, to swoją opinię wyrobisz.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Zawsze chciałem odwiedzić Japonię.:lol:

To jedź i nawet możesz nie wracać 🤗

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

a posłuchaj, to swoją opinię wyrobisz.

Nie  bardzo  mnie  to  interesuje  

151901535_144494624164904_25541388995181

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v