Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

W filmie Potop jest dwóch Pułkowników KMICIC  i KUKLINOWSKI  służy jako najemnik tym, którzy mogą więcej zapłacić. Jest cyniczny, okrutny i bezwzględny. To starszy mężczyzna - jest nieco siwy, w jego oczach czają się drapieżność i okrucieństwo. Często zdrabnia wyrazy, co zwiększa szyderstwo w jego głosie. Namawia do zdrady Kmicica, bierze udział w oblężeniu Częstochowy. Jest Polakiem, ale wyrzeka się swojej przynależności narodowej. Ponosi karę - zostawiony przez Kmicica w szopie - umiera. Jest przykładem zdrajcy

Tak jest i teraz kto więcej zapłaci  .

Najemnik i zdrajca. A jak oblegałby Częstochowę jako Polak ? Bez wyrzekania się narodowości? 

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

a kto tych terrorystów ,,namawia '' do terroru ?

wygoogluj sobie choćby hasło dżihadyści Nigeria; tak jak wspomniałeś "góra"

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak by naprawdę każdy czuł się Polakiem to by nie pozwolił na opluwanie Polski to tak jak by ktoś przyszedł do waszego domu i napluł na MATKĘ czy OJCA  ruszyło by nie jednego . Matka to Ziemia karmi a Ojciec to Polska co chroni i broni.

Z tą ostatnią linijką twojego postu w tej chwili trudno się zgodzić. 😔

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał:

Matka to Ziemia karmi a Ojciec to Polska co chroni i broni.

PiS to Polska.:lol:Atak na PiS, to atak na ojca.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Atak na PiS, to atak na ojca.

Rydzyka?🤨

Przed chwilą, galan99 napisał:

Cóż nigdy w Polsce nie będzie dobrze jak każdy ma gdzieś kraj tylko liczy się mamona .

Powiedz tym ćwokom od prawa do lewa z Wiejskiej. 🤨

No proszę. 🤔

https://natemat.pl/339577,milosz-kleczek-z-tvp-info-zlapany-na-odpowiadaniu-na-wlasne-pytania-wideo

Ciekawe czy pierwsz największy "byk" z kotem też do tego się zaliczy?

https://biznes.radiozet.pl/News/Rzad-wprowadzi-bykowe-Chcemy-zachecic-do-zakladania-rodzin

Opublikowano

zetorki zostaly ci jakies pamiatki po bitwie ?? jakis karabin,granat bo nie wiem czy warto cie denerwowac. mi po partyzantach tylko zdjecie zostalo a i to zaginelo juz nie pamietam gdzie. do tego jakas menazka wojskowa .

1 godzinę temu, galan99 napisał:

W filmie Potop jest dwóch Pułkowników KMICIC  i KUKLINOWSKI  służy jako najemnik tym, którzy mogą więcej zapłacić. Jest cyniczny, okrutny i bezwzględny. To starszy mężczyzna - jest nieco siwy, w jego oczach czają się drapieżność i okrucieństwo. Często zdrabnia wyrazy, co zwiększa szyderstwo w jego głosie. Namawia do zdrady Kmicica, bierze udział w oblężeniu Częstochowy. Jest Polakiem, ale wyrzeka się swojej przynależności narodowej. Ponosi karę - zostawiony przez Kmicica w szopie - umiera. Jest przykładem zdrajcy

Tak jest i teraz kto więcej zapłaci  .

brakuje jeszcze pulkownka sobieskiego ktory dzielnie szwedom sluzyl 🤣,

wiekszosc wojsk oblezniczych to byli a jakze niemcy i polacy,szwedzi  tylko dowodzili..

zreszta cala ta obrona przedstawiona w ksiazce i filmie ma niewiele wspolnego z prawda historyczna.

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

To sami lewacy w Polsce 

Może nie sami ale większość na pewno

Jak by naprawdę każdy czuł się Polakiem to by nie pozwolił na opluwanie Polski to tak jak by ktoś przyszedł do waszego domu i napluł na MATKĘ czy OJCA  ruszyło by nie jednego . Matka to Ziemia karmi a Ojciec to Polska co chroni i broni.

Jak byś nie pozwolił? Może szabelkę, konika i hajda na naszych wrogów. Potem z fasonem dać się bez sensu zabić na własna prośbę i niech kolejne pokolenie układa piosenki o wspaniałych wojakach co bezmyślnie polegli bo im sie opluwanie nie podobało. No i oczywiście oni czuli sie prawdziwymi Polakami co udowodnili swoją bezsensowną śmiercią 🤣

PIS codziennie opluwa sąsiadów Polski więc co się dziwić że oni robią to samo? 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

zetorki zostaly ci jakies pamiatki po bitwie ?? jakis karabin,granat bo nie wiem czy warto cie denerwowac. mi po partyzantach tylko zdjecie zostalo a i to zaginelo juz nie pamietam gdzie. do tego jakas menazka wojskowa .

toż ja nie uczestniczyłem. :D

kiedyś wyorałem pozostałości karabinu, ale nie wiem czy z bitwy.     a i mam pudełko na amunicję .

Opublikowano

Jacuś. Całe to oblężenie przypominało coś jakby zlot motocyklowy. Niby dlaczego klasztor to przetrwał?

Racyl - tak żeś wypalił jakby Twoja kobita była w PiS i coś Wam akurat wyszło (z szacunkiem oczywiście do Was)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, DTaras napisał:

Jacuś. Całe to oblężenie przypominało coś jakby zlot motocyklowy. Niby dlaczego klasztor to przetrwał?

2000-3000 oblegających + kilka lekkich dział to nie są siły na obleganie takiej twierdzy. Ciężkie działa oblężnicze były pod Częstochową tylko około 10 dni. To nie był żaden Cud tylko wojska oblegające były zbyt mało liczne, żeby zdobyć twierdzę tego rodzaju. Dodatkowo artyleria klasztorna ich regularnie ostrzeliwała a w okolicy było sporo partyzantki, nie dopatrywał bym się w tym Cudu, a raczej normalnego zwycięstwa militarnego.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Tak po prostu bez warunkowo 😂

Ale to jest to samo co sex bez zobowiązań?🙄

Opublikowano
Ulman napisał:

1 godzinę temu, henio2 napisał:

To sami lewacy w Polsce 

Może nie sami ale większość na pewno

Jak byś nie pozwolił? Może szabelkę, konika i hajda na naszych wrogów. Potem z fasonem dać się bez sensu zabić na własna prośbę i niech kolejne pokolenie układa piosenki o wspaniałych wojakach co bezmyślnie polegli bo im sie opluwanie nie podobało. No i oczywiście oni czuli sie prawdziwymi Polakami co udowodnili swoją bezsensowną śmiercią 🤣

PIS codziennie opluwa sąsiadów Polski więc co się dziwić że oni robią to samo? 

Kto kogo opluwa co ty wypisujesz,jak tak można pisać o swojej ojczyźnie. przez przyzwoitość byś się pochamowal. W jaki to sposób rząd opluwa sąsiadów Polski? Jak zwykli ludzie maja takie opinie to jak w tym kraju ma być dobrze?

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Kocham PIS 😍😍

I powrócił syn marnotrawny.

Następnych wyborów jeszcze nie przegrali skoro synowie marnotrawni, poznawszy życie do korzeni wracają🤭🤭🤭

Już Jarek najtłuściejszą owcę na twą cześć poświęci.

Tylko kto ten stołek straci???🤔 

Kurski??? Nieeee, jeszcześ zbyt mało wiarygodny😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v