Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, dysydent napisał:

a Prawda? może być co najwyżej obiektem Wiary że takowa w ogóle istnieje.

Przyjmując że "Prawda to tylko poziom kłamstwa na który wszyscy mogą się zgodzić",to jednak chyba istnieje.:lol:

1 minutę temu, Cebulj napisał:

a co myslisz o logistyce na wat?

Idź na logistykę.

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

no super pomysł z tą logistyką , napewno pracy nie braknie i zarobki powyżęj sredniej 

Ale poważnie czy jaja se robisz

Opublikowano (edytowane)

logistyka uczy strategii zarządzania zasobami w czasie i o instrumentach tego zarządzania czyli obecnie głównie informatyce
Nie tylko chodzi o zatrudnienie po tym kierunku co o umiejętności jakich przynajmniej powinno się nabyć. Jest to niemal tak interdyscyplinarne jak rolnictwo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

po informatyce logistykiem można być od razu ale po logistyce informatykiem nie za bardzo , zresztą logistyka to jest dość duże pole i predyspozycje by sie przydały ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, mikad napisał:

https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Wybuch-w-centrali-Lidla.-Bomba-byla-umieszczona-w-liscie.-WIDEO

Pewnie bojówki moherowo-pisowskie się wkurzyły że muszą toczyć poranne bitwy bo za mało towaru na promocję rzucają.

Ale w miastach tam gdzie Lidl to "młodzi wykształceni", korporacyjne szczury. 

Co? dać pałę w dłoń to byś lał? Albo choć nogę moherowej babci podłożyć, może się przewrócił i filmik na yt się nagra???😁

Wszystko co złe to mohery. Kto wojnę polsko polską zaczął już nikt nie pamięta.  A raczej nie chce pamiętać.

Nadmienię że linku nie otwierałem, ale wk***ia mnie takie pajacowanie - dobro to platforma i inne , zło to pis.

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

ogistyka uczy strategii zarządzania zasobami w czasie i o instrumentach tego zarządzania czyli obecnie głównie informatyce

Gorzej lak wygląda to w ten sposób. A miałem logistyka co z chwilą podjęcia przez niego jakiejkolwiek decyzji wszystko padało na pysk.:lol:

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego. W tym pomieszczeniu łączymy teorię z praktyką. Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego – skonstatował kiedyś, przy zupełnie innej okazji, prof. Jan Miodek".

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, jarecki napisał:

poważnie .   a tak w ogóle to co  najlepiej lubisz robić ?

No nwm Lubie jezdzic traktorem i mecze oglądać. Troche rolnictwem się interesuje

35 minut temu, dysydent napisał:

logistyka uczy strategii zarządzania zasobami w czasie i o instrumentach tego zarządzania czyli obecnie głównie informatyce
Nie tylko chodzi o zatrudnienie po tym kierunku co o umiejętności jakich przynajmniej powinno się nabyć. Jest to niemal tak interdyscyplinarne jak rolnictwo

Umiejętności to raczej cechy charakteru. Wiem ze w tej branży trzeba być dynamiczniakiem a ja raczej piwniczak ale może taka praca sprawi że wyjdę z piwnicy. Tylko musze ostro cisnac angielski na magistrze

31 minut temu, jarecki napisał:

po informatyce logistykiem można być od razu ale po logistyce informatykiem nie za bardzo , zresztą logistyka to jest dość duże pole i predyspozycje by sie przydały ,

Logistyka to tez spedycja ładowanie towarów prowadzenie aut łańcuchy dostaw i zachodnie korpo i supply chain.

32 minuty temu, jarecki napisał:

po informatyce logistykiem można być od razu ale po logistyce informatykiem nie za bardzo , zresztą logistyka to jest dość duże pole i predyspozycje by sie przydały 

Jedynie co mam do wyboru to audyt lub rachunkowosc lub logistyke po licencjacie z ekonomii

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Agrest napisał:

Nadmienię że linku nie otwierałem,

a trzeba było bo to było u Niemców w miejscowości ... jakieś Neckarsulm
no hyba że tam nasze "mohery" pojechały na saxy

37 minut temu, jarecki napisał:

tylko który którym zarządza? kwestia aspiracji - czy kto chce być fachowcem czy decydować który z fachowców sprzeda swój produkt i komu.

Baez logistyki (implementacji) to informatyk co najwyżej zapełni swój prywatny dysk softem choćby i najgenialniejszym o którym mało kto się dowie a tym bardziej zapłaci

weźmy takie nasze służby - pojęcia o informatyce za wielkiego nie mają a wirusa sobie kupili (skoro go kupli miast sami stworzyć) do np szpiegowania podatników i dawno im te wyłapane podatki za wirusa zapłaciły i dalej płacą a informatyk co tego wirusa stworzył pewnie dawno już tę jednorazową kasę przepuścił.
Logistyka górą? czy coś źle kombinuję?
dobry logistyk i swoje lepiej sprzeda i innych oszwabi no chyba że "teoretyczny w/g @mirro tam wcześniej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Cebulj napisał:

a ja raczej piwniczak ale może taka praca sprawi że wyjdę z piwnicy. Tylko musze ostro cisnac angielski na magistrze

Wystarczy biała flaga i głośno krzyczeć przy wyjściu  - nicht schießen!!!!!!!!!!!      :P

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

i dalej płacą a informatyk co tego wirusa stworzył pewnie dawno już tę jednorazową kasę przepuścił.

Informatykowi trzeba zapłacić. A tego nasi nie pojmują. Tak samo ARMIR. Wszyscy myślą że za najniższą krajową dostaną produkt.

4 minuty temu, dysydent napisał:

dobry logistyk i swoje lepiej sprzeda i innych oszwabi no chyba że "teoretyczny w/g @mirro tam wcześniej

To był szef logistyki batalionu. Gdzie wszyscy modlili się aby tylko przed każdym poligonem zachorował, a jak już dojechał to żeby pił przez cały jego czas. 

Opublikowano
15 godzin temu, racyl napisał:

Ja też tu banów zaliczyłem. ostatnio to nawet na miesiąc 😉

Brawo moderatorzy 👏 , chamstwo i głupotę trzeba cisnąć

Opublikowano

no wiesz co 😧 ale muszę cie zmartwić akurat nie w tym temacie tylko w swoim branżowym

Opublikowano
15 godzin temu, racyl napisał:

A do której niby ?

15 godzin temu, PRIMO napisał:

He 🤨 ?

He 🤨 ?

A np. do tej mafii 👇, i masz spokój 

Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Idź do ludzi, poznawaj ich możliwości same sie pojawią. 

I przestań ględzić jakby faktycznie ktoś Cię w tej piwnicy latami trzymał.:lol:

To nie tak bo w zasadzie nikt mnie nie lubił nie mam w zasadzie kolegów na imprezy nie chodze wódki nie pije i zawsze kujon byłem i dlatego

Opublikowano (edytowane)

są imprezy i imprezy i nieobecność na którychkolwiek niczego nie dowodzi a na pewno mniej niż obecność, no i są koledzy i koleżanki a to już może cokolwiek ...sugerować ;) :P

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/korea-polnocna-eksperci-z-korei-pld-zona-kim-dzong-una-urodzila-dziecko/e12hzk8,79cfc278

to aż trzeba ekspertów aby ocenić, że to co urodziła żona tego ..una to dziecko a nie ... no właśnie co/kto?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, racyl napisał:

no wiesz co 😧 ale muszę cie zmartwić akurat nie w tym temacie tylko w swoim branżowym

A jaki to jest twój branżowy🤔

13 minut temu, racyl napisał:

krowa ci się cieliła że dopiero odczytałeś 😁

Mam ciekawsze zajęcia niż odpowiadać "świrom" 🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
47 minut temu, Ursus932 napisał:

A np. do tej mafii 👇, i masz spokój 

Dobrze ty się czujesz?

Jednemu baranowi już pisałem że póki co nie ma takiej partii co mnie interesuje. 🤨

3 minuty temu, henio2 napisał:

Serio ? Zmień informatora 😎

Wyrzeka się żaba błota. 

Opublikowano

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26802512,matczak-nie-odbierze-nominacji-profesorskiej-od-andrzeja-dudy.html.      Dawno się tak nie ubawilem 😋😜

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26803596,po-przedstawila-nowe-stanowisko-ws-aborcji-pomaska-przyjelismy.html.     PO mówi o kobietach jak o istotach be, rozumu każda kobieta ma rozum i ręki do wrzątku nie wkłada no chyba że rozum  idzie w inne miejsce i wtedy ciąża to problem 😋😜

https://www.pomponik.pl/plotki/news-afera-po-odejsciu-marzeny-rogalskiej-z-tvp-tomasz-kammel-zsz,nId,5055288.     Jaki trzeba mieć beret zryty żeby pracę z polityką łączyć 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v