Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To tvpis będę oglądał

Tak chciałeś do wywalania obornika i już nie chcesz ? U mnie też kilku cwaniakowało jak zbieraliśmy truskawki na wypłatę od godziny, że niby rady nie dają. Następnego dnia oznajmiłem, że praca na akord, to od razu lepiej im robota szła. Może i Ryśkowi trzeba by płacić od rozrzutnika a nie na godzinę ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Może i Ryśkowi trzeba by płacić od rozrzutnika a nie na godzinę ;) 

Ani tak, ani tak. Tu nie o pieniądze chodzi. Akcja obornik rządzi się swoimi prawami.:lol:

Opublikowano (edytowane)

@mirro oj teraz mało kto chce za flaszeczkę robić, nie te czasy. Parę lat temu, jak była nagła akcja, typu przykrywanie truskawki na przymrozki, to kogoś na szybko złapałeś. A teraz to ich plecy bolą, nogi bolą, Kazikiem trzeba pomachać to dopiero są chętni na godzinną akcję.

Opublikowano (edytowane)

Rysiek, jak by co, to na poniedziałek akcja NEPTUN.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Ale tu nie chodzi o flaszkę.

Pierwsze przykazanie akcji obornik brzmi:

- Nie będziesz poganiał ładującego, ani żadnej rzeczy, która jego jest.:lol:

Nie zna się tych przykazań, już z 25lat jak się do rozwożenia ludzi nie woła. A te 25 lat temu to ich bardziej interesowała paczka fajek + flaszka na łebka, do tego obiad i był pracownik na 8h. To jak teraz przeliczy ich wypłatę i to ile byli w stanie załadować w ciągu dnia to bardzo drogo wychodzi w porównaniu z tym ile byli w stanie zrobić.

Opublikowano

A tam. Jak jest perspektywa (znaczy była) coś miło spędzić czasu czyli zrobić jakiś event z miłym alkoholem i dobrymi dziewczętami to widłami można pomachać bez materialnego wdparcia...

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Trochę tych szczepień już w życiu było. To może i po tym nic większego jak biegunka się nie zdarzy.

Dla przykładu delbeta pod łopatkę to była czysta ekstaza bólu.

Opublikowano
34 minuty temu, henio2 napisał:

A co myślisz że obornik komuś powie kiedy go wywiozłem jak się chciało dopłaty to się nie dziw 😜😋

Obornik nie powie ale zrobione foto lub nagranie .

Opublikowano

Te pisuarowskie pomysły coraz bardziej wkur🤬 .

Niech powiedzą prosto z mostu że likwidują polskie rolnictwo a nie będą wkur🤬 rolników. 

Opublikowano

@Tomasz0611 No robił taki jeden z drugim za flaszkę i fajki a dzieciom czekolady nie kupił,a i jeszcze w domu awantury.

Sam na koparce robię i nieraz jednemu czy drugiemu coś się tam zrobi przy okazji to ten od razu z czteropakiem albo butelką leci,to ja już se myślę lepiej żeby dziecku czekoladę kupił jak ma mi flaszke dawać.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@akooo i czekolady by mu dał, ale za czekolady robić nie chciał. Albo flaszka + fajki albo równowartość w gotówce.

To wyjdzie to z 50 zł?

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

Nic nie likwidują po prostu przyszedł czas payback u.

Przynajmniej na protestach przedsiębiorców przybędzie wkurwionych.:lol:Zawsze to świeża krew a i widły moga się przydać.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ile to teraz by wyszło, to 25 lat temu było. Ale na dzisiejsze to tak z 40-50 zł. A ile wtedy to było warte to bardzo nie pamiętam, mały gówniarz byłem.

3 minuty temu, akooo napisał:

To wyjdzie to z 50 zł?

Opublikowano

To co to jest,machać widłami cały dzień za 50 zł. W lato wywaliłem całą przyczepę starego gnoju bo z obory sobie garaż robię to nie wiem czy za 50 zł bym to robił,chyba że by mnie sytuacja przymusiła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v