Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo zobaczyli że to wszystko na nic że chłopy piniędxy do germańca wyprowadzaja, to trzeba wycofywać i stawiać tamy.

Niemcy z Unii dają, to potem zabierają, co w tym dziwnego xD 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

aaa ... bo ja już długo piszę że PiS niczego sensownego nie zbudował i nie zbuduje tylko nie znam szwedzkiego i ...

co takiego od podstaw zbudował PiS czego by już wcześniej nie było?
nie obiecuję ale może kiedy poszukam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jakby chłop był mądry to by zostawił w Polsce 

Jakby były dobre polskie ciągniki i kombajny zbożowe to może by i zostawił. Sam ciągnik kupiłem jak to ty nazywasz "germański". Ale maszyny już do niego polskie, bo na mniejszym gospodarstwie, takim jak u mnie dadzą sobie spokojnie radę.

Zaczął Tusk, dokończy PiS: https://www.money.pl/emerytury/likwidacja-ofe-jest-nowy-termin-i-nowy-plan-wyjasniamy-co-z-tysiacami-zlotych-dla-polakow-6608831070943936a.html

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Już wiem o co kaman w tym opóźnieniu. Oni dalej się zastanawiają czy to co zamówili Szwedzi to ma pływać czy ma latać.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Idzie kolejna zmiana w dowodach osobistych. Koniec z wnioskiem online .

Rząd przyjął projekt ustawy zmieniającej przepisy o dowodach osobistych. Nowelizacją zająć musi się jeszcze parlament, ale jako że zmiany na państwach członkowskich wymusza Unia Europejska, to niemal na pewno projekt stanie się prawem w obecnej wersji. A razem z nim cofniemy się o kilka lat i znów wnioski o wydanie dowodu będziemy musieli składać osobiście w urzędach. 

Najgroźniejsi przestępcy już nie będą przyjmowani do ośrodka w Gostyninie. Wyjdą na wolność, nawet jeśli zagrażają życiu innych ludzi

Ośrodek w Gostyninie, którego jednym z pierwszych pacjentów był Mariusz Trynkiewicz, jest przeludniony i nie będzie przyjmował nowych pacjentów – ustalił Onet. Oznacza to, że polskie państwo straciło zdolność izolowania od społeczeństwa byłych przestępców, którzy zdaniem sądu po wyjściu na wolność mogą stwarzać zagrożenie dla zdrowia i życia innych ludzi.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, DTaras napisał:

dysydent - ferment czynią jakiego świat nie poznał

to Ci powiem, że dopiero drożdże rozrabiają

DSCN7734.JPG

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@mirro przód od jednego, tył od drugiego, jakiś Mirek blacharz-lakiernik, do tego kilku prezesów i by był biznes . Antoni by przepadał przyczyny katastrofy, to by zbudowali taki, co by brzózek się nie bał xD 

Opublikowano

Gorzej jak przód wezmą od lokomotywy.:lol:

6 minut temu, marulekk napisał:

za***isty pomysł. Szczególnie jak się promuje uprawę bezorkową.:lol:

18 minut temu, DTaras napisał:

Ja pierdziele... Kufa jaki wstyd. Myślałem że to kolejny pomnik lokalny a one w to jeszcze innych powciągały...

Ale jest jeszcze szansa na wyjście z twarzą. Trza Szwedom zamiast promów autobusy z Sanoka zaproponować. :lol:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, dysydent napisał:

28 minut temu, Andpol napisał:

Budować to tylko pomniki kaczora potrafią.

no dobra
co jeszcze? a i warunek postawiłem - "sensownego"  (nie postawiłem? to stawiam)- bo powyższe tego warunku raczej nie spełnia
oczywiście od podstaw a nie kończenie czego nie zaczęli jak choćby dróg i autostrad.

gdzieś kiedyś pamiętam ...
może znajdę jak to chwalili się kawałkiem drogi na siedemdziesiątce czwórce ... zaraz
co prawda inny link niż ten co pamiętam ale cyt - "Remont 7,5 km odcinka nowo otwartej drogi trwał ponad 2 lata i kosztował ponad 58 mln zł."

trzy kilometry na rok? w czasach maszyn i całej tej technologii?! Oni to łyżeczkami od herbaty robili? jeszcze za taką kasę, ile to średnich pensji?
Tunele w najtwardszej skale się szybciej wykuwa a tam jeszcze ile urzędasków pognało aby się pokazać
Na zbity pysk tych drogowców bo w takim tempie to my nie nadążymy niebawem z remontami tego co już jest
https://www.radiozamosc.pl/wiadomosci/14811,otwarcie-odcinka-dk74-frampol-gorajec

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mirro napisał:

Ale jest jeszcze szansa na wyjście z twarzą. Trza Szwedom zamiast promów autobusy z Sanoka zaproponować. :lol:

Chyba się nie uda, bo PGZ chce się pozbyć Autosan-a xD Było tu kilka dni temu, że Autosan jest nierentowny i chcą go sprzedać, ale co się dziwić jak 5 autobusów się buduje z 9-miesięcznym opóźnieniem, nie spodziewali się tak wielkiego zamówienia i nie podołali xD 

• Haha 1
Opublikowano

No to ja już nie wiem. k**wa poddaję się, ale tak czy siak przecież Szwedzi coś muszą przy tych nabrzeżach, za unijne pieniądze dofinansowanych, zacumować.:lol:

No jest ta stępka, to im zawlec i niech uwiążą.:lol:

Opublikowano (edytowane)

@mirroMoże koperty i listy wyborcze Sasina im się przydadzą, zbudujemy im z nich papierowe statki, takie jak w przedszkolu się robiło xD Może to nie przerośnie Morawieckiego i spółki.

Opublikowano

Tylko jak będą chrzcić ten autobus, to żeby nie zapomnieli standardowej formułki. "Płyń po morzach, oceanach i rozsławiaj polskiego stoczniowca".:lol::lol:

3 minuty temu, pafnucy napisał:

kurna. to jak zacznę wozić to co rozrzutnik mam orać? 🤔 czy jak skończę wywozić?

Nic z tych rzeczy. Masz tylko wziąć oświadczenie od obornika że został przyorany.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v