Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem dydydent jakie ty ksiazki czytales -ale czytaj polowe 😂,

porownywanie stolarza do malarza jest jak najbardziej nie na miejscu.. chco skutki rzadow ich  nasladowcow w sumie sa podobne.

a co mariusz powies zo kooncu porozumienia ?? to chyba wazniejszy temat bo to w koncu partia rzadzaca ???

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

pod żadnym pozorem nie palić nawet jeśli i oczywiste bzdury zawierają
nigdy nie wiadomo co na co się przydać może
weźmy te truchła w piramidach. Wierzyli że jakieś to życie przedłuża owa mumifikacja i zdrowy rozsądek przecież temu przeczył zanim ne pjawiła się genetyka i coraz bardziej realna możliwość klonowania...
Przywrócenie (restart) świadomości leży jeszcze daleko nawet po za racjonalnym sf ale...

Oczywiście miarą wartości tych "świętych tomów" jest skala wpływu... populacji jaka je za święte uznała
może być właśnie owym kluczem do poznania mechanizmów społecznych leżących po za zdolnościami analitycznymi jednego nawet najgenialszego osobnika. Technologia się rozwija w tym informatyczno analityczna.
Kiedyś komuś mogą się przydać do zrozumienia np jak z pozoru 'mało winne" mein kampf może zrodzić huragan dziejowy który do dzisiaj jeszcze nie ustał do końca

Czytając je z 20 lat temu to elementy kosmologii znajdą się w nich, mechanizmy poruszania pojazdów nawet, więc nasz chrześcijanizm jest nieco w tyle, a i święty Tomasz  czerpał inspiracje  z podróży po Indiach.

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

jaka by łajba nie była to i tak szczurami zostaną

A może zachęciła ich deklaracja Hołowni w sprawie układu państwo- kościół?

Opublikowano (edytowane)

spójrz @jacus bardziej "relatywistycznie" na skutki owych nauk
np oczami tych "nawracanych" na chrześcijaństwo już tylko historycznych plemion, społeczności, całych kultur
tym różni się ideologia stolarza od malarza że ta druga częściej przegrywa i przeżywają obiekty jej zainteresowania
"nieobecni nie mają racji" - jest takie... taki slogan?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Rząd zawsze sie krytykowało z jakiejkolwiek partii był. A wam sympatykom pisu wraz za tvp wydaje się że nie rozlicza się ludzi rządzących tylko opozycje 😄

Ta opozycja po coś istnieje, czyli powinna patrzeć na ręce rządzącym i przedstawiać swoje propozycje. W zasadzie obecna opozycja jest taka sama jak za rządów PO czyli nijaka.

Przed chwilą, dysydent napisał:

jeśli kto twierdzi że nie budujemy państwa wyznaniowego ten jest albo głupcem alb świadomym łgarzem

Dawniej kościół mieszał się do polityki, dzisiaj polityka miesza do niej kościół. Pomijając religie na maturze to lekcje religii można by umieścić na pierwszej lub ostatniej godzinie lekcyjnej i po problemie. Kto chce przychodzi na nie, kto nie chce to nie. Proste rozwiązania są najtrudniejsze jednak.

Przed chwilą, Ywa napisał:

U mnie zalegają jeszcze grube święte tomy- spalić je? poczytać, porównać, to tylko inny klimat i szerokość geograficzna, jednakże  ma swój urok.

Książka La Veya również ?

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

porownywanie stolarza do malarza jest jak najbardziej nie na miejscu.

Jakby policzyć ofiary jednej i drugiej, to mogłoby być różnie.Przyjmijmy że działanie depopulacyjne można odszukać w obu. 

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

zgodnie z doktryna -spalic.. ja tez mam swiete obrazy..za szafa, pismo swiete,rozne ksiazki religijne.

kiedy robilem remont generalny sciaglem obrazy ,juz ich nie powiesilem-bo sa po prostu brzydkie 😛, po remoncie i porzadkach, stwierdzilem ze czegos jednak mi brakuje i znowu  po tygodniu powiesilem krzyz na drzwiami- no ,nie do konca, bo drzwi juz nie ma zostal otwor,taka moda,czasami przeszkadza, gdy w kuchni chodzi mikser a ja tvp-info ogladam.

w czasie takich dyskusji zawsze podkreslam ze dzisiejsze nauczanie kosciola  niewiele ma wspolnegio w czynach z tym co robil i glosil syn stolarza z nazaretu...

jego nauki warto znac i praktykowac-gdy ludzie naprawde nimi zyli swiat bylby na pewno lepszy.

Trochę szkoda, mole zjedzą; dostałam ramę i myślę  ją wyklepać aby unowocześnić?

IMG_2655.JPG

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Ta opozycja po coś istnieje, czyli powinna patrzeć na ręce rządzącym i przedstawiać swoje propozycje. W zasadzie obecna opozycja jest taka sama jak za rządów PO czyli nijaka.

boją się że im rządzący pomysły ukradną 😂

gadają głupoty zlikwidujemy tvp czy co tam innego a przez to sami sobie szkodzą bo pisiory mają pożywkę

wiadomo żeby oczyścili z rachoniów, holeckich, sakiewiczów, ogórkowej itp ale gadanie o tym to głupota

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, racyl napisał:

boją się że im rządzący pomysły ukradną 😂

gadają głupoty zlikwidujemy tvp czy co tam innego a przez to sami sobie szkodzą bo pisiory mają pożywkę

wiadomo żeby oczyścili z rachoniów, holeckich, sakiewiczów, ogórkowej itp ale gadanie o tym to głupota

nie trzeba oczyszczać
wystarczy dokooptować innych "do towarzystwa" i puścić na ring dyskusji. Każdy kto chce i mieści się w pewnych ramach profesjonalizmu  (ne klnie i nie obraża innych dla samego obrażania - prowokowania) niech ma dostęp i takie samo prawo "ekspertowania" na państwowym publicznym forum
wyrzucanie jednej zarazy wcale nie gwarantuje że to jest jedyna zaraza z możliwych. Niech się znoszą bo dopiero połączenie ognia i wody dało życie (przynajmniej na tej planecie)

woda bez ognia staje się lodem a sam ogień... wiadomo

nie wiem kto to... co reprezentuje ten La Vey (czy jak tam się to pisze)

19 minut temu, mirro napisał:

A może zachęciła ich deklaracja Hołowni w sprawie układu państwo- kościół?

no ale owa deklaracja jest właśnie rodzajem tej łajby na której można popłynąć i wcale nie trzeba sternika szukać na obcym statku ... można ster przejąć na własnym

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 minut temu, dsbh napisał:

Książka La Veya również ?

Wygooglowałam....myślę, że to antagonizm, którym karmi się chrześcijanin i jest mu do życia koniecznie potrzebny. Ja  wyssałam z mlekiem matki tę religię i wyrosłam z niej szybko, aby poznawać nowe i jeszcze bardziej kolorowe. To była bardzo ciekawa podróż.

Opublikowano (edytowane)

a no właśnie szukałem wcześniejszego posta na cytat aby w tym temacie... ale do rzeczy

Coraz bardziej przenika do powszechnej świadomości właśnie zestawienie za które mnie @jacus wcześniej strofował
zestawienie rasizmu faszystowskiego z rasizmem religijnym
właśnie zdaje się coraz bardziej zauważany i rozpoznawany rasizm czysto religijny - "my i nasz Bóg jest lepszy" od innych bogów a co za tym idzie i tych bogów wyznawców
to jest punkt wyjścia do dalszej ewolucji religii wszelkich i artykulacji Wiary w sens i cel istnienia ... w sam fakt że taki sens jest

coś rodzaju ekumenizmu wszechwyznaniowego, a czy to nie stworzy kolejnej jakiejś patologii to pytanie dopiero za kilka pokoleń

Ja nie czytam @jacus niczego specjalnie przeideologizowanego (życie krótkie, szkoda czasu), ja obserwuję i piszę własne i tylko i wyłącznie na swój własny użytek a to tutaj to tylko chwilowa niedyskrecja
Pole obserwacji zarówno moje jak i coraz większego odsetka populacji dają nam obecna technologia jak i zasoby historyczne coraz łatwiej dostępne i nieuchronnym jest owa ewolucja unifikacji wszelkich religii jako nieodłącznego elementu cywilizacji.
Każda nowa religia w historii była rodzajem "stawania ponad wszystkim poznanym" i kolejnym etapem...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
22 minuty temu, Ywa napisał:

Wygooglowałam....myślę, że to antagonizm, którym karmi się chrześcijanin i jest mu do życia koniecznie potrzebny. Ja  wyssałam z mlekiem matki tę religię i wyrosłam z niej szybko, aby poznawać nowe i jeszcze bardziej kolorowe. To była bardzo ciekawa podróż.

To wegetarianie mogą żywić się mlekiem matki 😜? Cały wegetarianizm to wielka ściema

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

To może jednak trzeba sprowadzać tych muzułmanów, osiedlać i za jakiś czas bazy amerykańskie nam nie będą potrzebne. Będziemy silnym Narodem.:lol:

A jakby co, to zawsze pas kontuszowy na pas szachida można zamienić.:lol:

Wtedy to nie narodem tylko Państwem. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, henio2 napisał:

To wegetarianie mogą żywić się mlekiem matki 😜? Cały wegetarianizm to wielka ściema

a Ten musi zawsze "swoje"
co prawda nie na temat ale tym razem - przyznacie? - celnie xD

hodowca zwierząt rzeźnych z natury rzeczy nie może popierać wegeterianizmu a jeszcze hodowca świń to i judaizmu i islamu
ekonomicznie oczywiste

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

akurat jestem w przerwie gotowania obiadu wiec odpowiem,tylko gulasz pomieszam 😛.

z wszelkimi religiami czy ideologiami jest wlasnie tak jak z gotowaniem- przepis sobie a zycie sobie- nie mam suszonego czosnku wiec daje surowy, nie ma ostrej papryki wiec dam zwykla... gdy nie ma aniolow i swietych to bierze sie grzesznych ludzi i z nich probuje zrobis dobrych, troche soli,pieprzu i moze  cos wyjdzie niekoniecznie to co sie chcialo na poczatku..do tego kazdy kucharz robina swoj sposob..

tak wygladaja realia- ewangelia[dobra nowina] ewangelia a religie robi sie z tego co jest akurat dostepne pod reka- gdyby kazdy przejmowal sie przepisami[przykazaniam] to nie trzbe by sadow,policji,wiezien, szpitali psychaitrycznych.. gdyby nie przyjmowano do semianriow homoseksualistow to kto by msze odprawial -chyba kobiety..

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

gdyby nie przyjmowano do semianriow homoseksualistow to kto by msze odprawial -chyba kobiety..

Koszmar rzymskiego katolika. Pani proboszcz z gosposią na plebanii.:lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

a co mariusz powies zo kooncu porozumienia ?? to chyba wazniejszy temat bo to w koncu partia rzadzaca ???

powiem tak jak im żle to niech się wysadzą od środka na pewno nie będę za gowinowcami płakał już raz przed korespondencyjnymi wyborami tak było

Gowin jako polityk nie jest zły nie jest chamem to umiarkowany liberał Bielan się mu stawia myślę że niepotrzebnie 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Gowin jako polityk nie jest zły nie jest chamem to umiarkowany liberał Bielan się mu stawia myślę że niepotrzebnie 

Prawda leży całkiem gdzie indziej. 

Gowin nie chce umrzeć a Bielan nie młodnieje. :lol:Tym bardziej że Bielan rozsądkiem nie grzeszy, więc gdzie pójdzie?

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko jak Gowinowcy odejdą to skończą się rządy PiSu xD i będziesz sam kredyty spłacał xD

chciałbyś żeby doszło do przedterminowych wyborów ? bogatszy  od tego nie będziesz a i ja nie zbiednieje tylko media będą miały co robić

Opublikowano (edytowane)

Pisiaki rozgrywają gowinowców bo spodziewali się kolejnego stawania kantem choćby w przypadku owego podatku od reklam
Już im raz Gowin wybory wywrócił i tym razem ma "swoje" aby nie dość silnie zaoponować
Gowin w porównaniu do PiS-u to liberał gospodarczy a przy Czarnku to i liberał ideowy.
Totalitaryzacja państwa  (głównie gospodarcza) z Gowinem jest trudna do nawet rozpoczęcia. Pomysł tej religii na maturach jest dla Gowina o wiele bardziej akceptowalny (taka marchewka dla tego co kij trzyma aby go nie użył) i jeszcze owa koalicja się rozpaśc nie powinna no chyba że ów Bielan jest jeszcze "głupszy niż @mirro przewiduje" to może coś tak kretyńskiego zrobić czego nie przewidzą ani PiS ani Gowin i wtedy przedterminowe wybory są całkiem realne

to wszystko jest tak grubymi nićmi szyte że tylko ktoś pokroju Bielana mógł to przeoczyć

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v