Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nakłady na obsianie i doprowadzenie plantacji są do rozliczenia. Zysk nie do końca albowiem zawsze można zarzucić złą wolę. Najlepiej gdyby nie kosił a przypierdzielił fakturę za najem bez umowy.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, henio2 napisał:

Wszyscy którzy kupowali towar od reklamodawców Polsat

Jak kupowałeś jakąś reklamę to gdzie masz paragon/fakturę ?

Opublikowano

jarecki - wszystkiego nie wiemy. Postawiłem na to, że znalazł tę lokalizację w następstwie tej sytuacji. Mówił też o bonifikacie umownej zatem 3 lata były jednym z etapów zawierania umowy. Tym bardziej, że wspominali coś o promesach. Nie mniej, skoro kobieta chciała ich wysiudać miała to zrobić tak jak trzeba a nie jak zrobiła i powinna teraz to przyjąć na kark.

Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał:

polsat utrzymuje się głownie z reklam ale i z abonamentu telewizji cyfrowej ale abonament mie nie interesuje . kupując produkty reklamowane płacimy za nie drożej bo cześć kosztu firma płaci za wykupienie czasu reklamowego firma musi zapłacić np . grupie polsat , polsat z reklam w ciągu roku zbierze pewnie z 500 mln . zł a wiec te 500 mln . musi zapłacić konsument                     Dtaras -najemca lokalu znalazł inną lokalizacje a wiec wiedział żę musi opuscić lokal a termin najmu konczył sie w listopadzie jak pamietam

Długo wy żeście nad tym odkryciem mysleli? To wie kazdy licealista. 

Jednak Heniek poruszył tu niechcący ciekawy wątek. Idąc tą logiką  (poniekąd oczywistą oczywistością) jest jasne że podatek od reklamy zapłacimy my a nie koncerny. Z czego więc sie Staszki i Heńki cieszą?

7 minut temu, henio2 napisał:

A co cię to obchodzi? 

Opublikowano
2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ok 90 dni.... Zdążało się że niektórzy czekali dłużej......... 

Wziąłeś pieniądze od tego PiS owskiego Państwa na które tak plujesz😋😜

Ulman więc o co te pseudo niezależne media się tak trzęsą 😋?

Opublikowano

@henio2 Mam dla ciebie rebusa 😂

Mówisz że plusie płacić na polsat więc ci co mają telefony w orange, t-mobile, play itp na kogo płacą jak te sieci nie są powiązane z innymi telewizjami ? 😂

henio nawet większość ludzi nie wie jak wygląda znaczek lux veritas a serduszko wośp to każdy zna

Opublikowano
7 minut temu, henio2 napisał:

Wziąłeś pieniądze od tego PiS owskiego Państwa na które tak plujesz😋😜

Ulman więc o co te pseudo niezależne media się tak trzęsą 😋?

to zła łunia daje. pis tylko nierobom rozdaje.

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Państwo nie jest własnością PiSu.

Ale rządzą wybrani w demokratycznych wyborach i część która nie potrafi się z tym pogodzić robi dym

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

@henio2 Mam dla ciebie rebusa 😂

Mówisz że plusie płacić na polsat więc ci co mają telefony w orange, t-mobile, play itp na kogo płacą jak te sieci nie są powiązane z innymi telewizjami ? 😂

henio nawet większość ludzi nie wie jak wygląda znaczek lux veritas a serduszko wośp to każdy zna

No właśnie czyli uważasz że TVN nic by z tym nie zrobił jak kolega ma na ciągniku serduszko WOŚP naklejone to znaczy że ciągnik od Owsiaka?😜😋

Opublikowano (edytowane)

@henio2 jeszcze rządzą ... Już zaczynają się gryźć między sobą bo sondaże w dół ;) Boją się, że po wyborach stołków może zabraknąć. Gowin już widzi, że okręt tonie, szczury powoli zaczynają uciekać xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

W demokracji rządzi głupia większość  więc i rzadzący to głupki

Dobrze żeś mi temat naświetlił powiem to wójtowi na najbliższym zebraniu bo zawsze się chwali że ma takie poparcie 😜😋

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 jeszcze rządzą ... Już zaczynają się gryźć między sobą bo sondaże w dół ;) Boją się, że po wyborach stołków może zabraknąć. Gowin już widzi, że okręt tonie, szczury powoli zaczynają uciekać xD 

No 275 jeszcze się nie zawiązali a już się gryzą

Opublikowano
4 minuty temu, henio2 napisał:

No właśnie czyli uważasz że TVN nic by z tym nie zrobił jak kolega ma na ciągniku serduszko WOŚP naklejone to znaczy że ciągnik od Owsiaka?😜😋

do tej pory to ludzie mieli problemy w telewizji za naklejone serduszko wośp

Nie przeceniaj owsiaka, w rolnictwo to on się nie wybiera

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Długo wy żeście nad tym odkryciem mysleli? To wie kazdy licealista. 

to jaką szkołe Skończyłeś  że nie wiedziałeś ? domieniam tak skoro się pytałeś .;)

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

No też mówię że jak ktoś nakleił serduszko na sprzęt w szpitalu to każdemu się wydaje że jest zakupiony przez WOŚP

Idź naklej logo fundacji Rydzyka, może pomyślą, że to on ufundował xD 

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

No też mówię że jak ktoś nakleił serduszko na sprzęt w szpitalu to każdemu się wydaje że jest zakupiony przez WOŚP

Powiedz gdzie mieszkasz to ja przyjadę i nakleję ci serduszko na wychodku i wcale nie będziemy mówić czyj to wychodek

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, henio2 napisał:

O ile wiem, to na sprzęcie fundowanym przez WOŚP nie ma naklejek, serduszka są namalowane ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

kurna-nigdy sie nad tym nie zastanawialem .. gdy nastepnym razem bede w szpitalu to sprawdze czy sa malowane czy przyklejane. po prostu sa i widac je w wielu miejscach.

marecek chyba rzeczywiscie dostal urlop- napracowala sie chlopina przez ten czas niemilosiernie- jego panowie nie ulatwiaja jego zycia propagandzisty..trud coraz wiekszy zeby wyjasnic dzialania idiotow.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v