Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Dariowola napisał:

🤣

Pamiętasz program Tomasza Lisa? 

A to ten służebny LIS za czasów PO  😂

Normalnie głaskał Nowaka 🤣🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Pamiętam, a oglądałeś Rachonia w TVP INFO ? Przy nim Lis podczas pracy w TVP to był rzetelny dziennikarz xD 

Rachonia nietrawie aleKlarenbach jest dobry.👍

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Dariowola napisał:

Kolejny idiota który w normalnej telewizji to co najwyżej by podłogi zamiatał i latał z mopem ;) PiS-owcom pomaga i dopowiada, a opozycji przerywa w pół zdania, wyśmiewa i przeinacza ich wypowiedzi, to jest rzetelny i niezależny dziennikarz ? 

Zobacz sobie wycinek programu z Lisem, który przytoczył kolega racyl. W porównaniu z Klarenbachem czy Rachoniem to jest kulturka ;) 

I jeszcze raz powtórzę, za PO też TVP nie była niezależna, ale tak nie raziło to w oczy i nie wyśmiewało wprost widza. Ale jak widać TVP dostosowywuje się do poziomu swojego widza. Disco polo, propaganda i elektorat zadowolony xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 minut temu, Dariowola napisał:

Jeszcze w miarę to jest ziemiec

Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@mirro ja od telewizji państwowej oczekiwał bym trochę kultury, a nie rozwalania się na fotelu jak Rachoń i wyśmiewania swoich rozmówców. A jak tylko pada niewygodne zdanie na temat partii rządzącej to natychmiast przerywa wypowiedź. I tak według niektórych wyglądają niezależne i wolne media xD 

Zawsze możesz włączyć TVN , tylko wczoraj nie było 🤭

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Czyli objął nadzorem dość skomplikowane sledztwo oparte na poszlakach.:lol:

Trzeba pamiętać, że prowadzący na początku sprawę Komendy prokurator miał duże wątpliwości czy to Komenda zrobił. I nie stawiał mu zarzutów. Gdy Kaczyński został ministrem natychmiast zastąpił prokuratora i nowy czy tez nowi bo nie wiem czy ich dwóch nie było. Natychmiast postawili zarzuty Komendzie. A przypomnę też, że Kaczyński kreował się wtedy na surowego w walce z przestępcami. Wiele mówi też artykuł. Nie mam wątpliwości, że na nowych prokuratorów naciskano.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Zawsze możesz włączyć TVN , tylko wczoraj nie było 🤭

Na TVN nic nie płacę, mogą sobie robić co chcą ;) A na TVP idą ładne miliardy z państwowego budżetu. Co mi do tego co ktoś pokazuje w swojej telewizji. Jeżeli ją oglądam, to ją wspomagam poprzez oglądanie reklam, które finansują daną stację. Nie oglądam- nie dotuje. A do TVP jestem zmuszany siłą. Nie mogę powiedzieć, odłączcie TVP, nie chcę tego ścierwa oglądać, chcę czy nie chcę państwo robiąc przelew na 2 mld dla TVP wzięło po około 50zł od każdego obywatela.

Jeżeli TVP będzie się sama utrzymywać to nie mam nic przeciwko, niech sobie pokazują co chcą, może i 24h/365dni w roku lecieć transmisja ze Smoleńska.

Pamiętam jak 20 lat temu w TVP leciała transmisja z obrad Sejmu, bez żadnego komentarza politycznego, każdy mógł sobie spokojnie obejrzeć i wyrobić własne zdanie na dany temat. Goła transmisja bez żadnych dodatków. Za takie coś mogę płacić, ale nie za ścierwo z głupimi komentarzami i uśmieszkami.  A teraz jedyne co się da obejrzeć w TVP to filmy przyrodnicze, częściowo TVP Historia czy TVP Kultura, i transmisje sportowe, o ile nie komentuje Babiarz, bo jego to się nie da słuchać xD 

• Like 1
Opublikowano

Tym bardziej w tvp powinni po wszystkich jechać tak samo

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Na TVN nic nie płacę, mogą sobie robić co chcą ;) A na TVP idą ładne miliardy.

zaraz któryś ci napisze że jak z państwowego budżetu to tez nie z twojej kieszeni tylko z państwowej

• Haha 1
Opublikowano

w czasie sledzctwa komenda przyznal sie do zabojstwa- jak to sie stalo to tylko mozna sie domyslac,

do tego jest czlowiekiem ograniczonym umyslowo  z patologicznej rodziny - tacy ludzie zawsze i wszedzie sa najlepszymi kandydataki do roli kozla ofiarnego..

31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie zapominaj o żydokomunie jeszcze lepsi 

piszesz o kornhauserach ???

tvp jest tak publiczna jak dom publiczny-kto zaplaci ten ma...

tyle ze za po-psl to bylo zwykle bara-bara a za dojnej zmiany to jest bdsm, 

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

https://www.sad24.pl/aktualnosci/w-mysl-planowanych-przepisow-czesc-rolnikow-bedzie-musiala-przejsc-na-zus/

Zaczyna się od jednej grupy, a nie długo wszystkich rolników na ZUS wpakują. Zobaczymy jak wtedy rolnicy będą piać z zachwytu nad PiS-em, jak zamiast płacić 700 na kwartał wyjdzie im 1500 miesięcznie ;) 

Obejmie to rolników na papierze ?

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Niektórych nie wpuszczała, bo w TVP nie ma czegoś takiego jak rzetelny dziennikarz ;) Jak będą chcieli sobie powycinać fragmenty i ułożyć wygodną dla siebie wypowiedź to i tak to zrobią.

Zresztą, po co wysyłać TVP na konferencje Lempart-owej jak oni już mają dawno gotowy przekaz wysłany z Nowogrodzkiej xD 

Przed chwilą, mirro napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/podatek-od-mediow-pis-pod-presja-koalicjanci-dystansuja-sie-od-premiera-6606708799470272a

"Oficjalnie politycy PiS nie widzą problemu. Parlamentarzyści tej formacji dostali nawet w środę partyjny przekaz dnia w tej sprawie, który rozesłali zresztą niektórym dziennikarzom: "Protest jest specyficzny. Protestują przede wszystkim te media, które mniej lub bardziej jawnie wspierają ostentacyjnie opozycję" (co jest nieprawdą; dość wspomnieć, że w proteście wzięły udział nie tylko media informacyjne, ale też sportowe, muzyczne czy filmowe).

Przekaz dnia jest za***isty. 

Przypominam że protesty rolnicze również relacjonowały media wytykane przez rządzących.

Jak dla mnie to ten protest ma na celu obronę własnych interesów i to wszystko. Media nie są produktem pierwszej potrzeby. A jeżeli chodzi o sport czy muzykę, ciekawe do kogo należy na przykład Eleven, Eska, czy Polo tv ? :P  Fox, AXN, Stars TV wczoraj nie protestowały.

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Na TVN nic nie płacę, mogą sobie robić co chcą ;) A na TVP idą ładne miliardy z państwowego budżetu. Co mi do tego co ktoś pokazuje w swojej telewizji. Jeżeli ją oglądam, to ją wspomagam poprzez oglądanie reklam, które finansują daną stację. Nie oglądam- nie dotuje. A do TVP jestem zmuszany siłą. Nie mogę powiedzieć, odłączcie TVP, nie chcę tego ścierwa oglądać, chcę czy nie chcę państwo robiąc przelew na 2 mld dla TVP wzięło po około 50zł od każdego obywatela.

Jeżeli TVP będzie się sama utrzymywać to nie mam nic przeciwko, niech sobie pokazują co chcą, może i 24h/365dni w roku lecieć transmisja ze Smoleńska.

Pamiętam jak 20 lat temu w TVP leciała transmisja z obrad Sejmu, bez żadnego komentarza politycznego, każdy mógł sobie spokojnie obejrzeć i wyrobić własne zdanie na dany temat. Goła transmisja bez żadnych dodatków. Za takie coś mogę płacić, ale nie za ścierwo z głupimi komentarzami i uśmieszkami.  A teraz jedyne co się da obejrzeć w TVP to filmy przyrodnicze, częściowo TVP Historia czy TVP Kultura, i transmisje sportowe, o ile nie komentuje Babiarz, bo jego to się nie da słuchać xD 

Patrzycie na TVP tylko przez pryzmat TVP Info. Załóżmy, że realizujemy pomysł Trzaskowskiego i likwidujemy TVP Info. TVP znów dostaje  2 mld zł. Spotka się to z krytyką ? Kasa pójdzie na misje. Sport, teatr, film, dokument, modernizacje studia , sprzętu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Obejmie to rolników na papierze ?

Patrzycie na TVP tylko przez pryzmat TVP Info. Załóżmy, że realizujemy pomysł Trzaskowskiego i likwidujemy TVP Info. TVP znów dostaje  2 mld zł. Spotka się to z krytyką ? Kasa pójdzie na misje. Sport, teatr, film, dokument, modernizacje studia , sprzętu.

Jeżeli wprowadzą ZUS dla wszystkich rolników to i obejmie tych na papierze, w sumie dobrze, będą rezygnować z ziemi na rzecz prawdziwych rolników ;) Przetrwają tylko prawdziwi gospodarze a motłoch upadnie ;) 

Jeżeli zlikwidują politykę w TVP, zostanie tylko tzw. misja to ja nie mam nic przeciwko dotowaniu telewizji państwowej. Jeżeli są obrady Sejmu to niech dadzą jej transmisję. Po zakończeniu krótki czas na komentarz przez każdą z opcji politycznych, np proporcjonalnie do liczby posłów w Sejmie. Bez dziennikarza dodającego swoje komentarze i przemyślenia. Np. PiS ma równiutko 2 minuty, czas się kończy i wyłączamy kamerę i mikrofon, następny z PO ma odpowiedni czas, w obecnym Sejmie nieco ponad 1 minuta, wtedy rzeczywiście będzie to telewizja niezależna i taką jak najbardziej popieram. Każdy będzie mógł wyrobić swoją własną opinię, bez sugerowania przez jakiegoś dziennikarzynę. 

Prywatna stacja telewizyjna niech sobie pokazuje co chce, jeżeli ludziom się spodoba to będą oglądać, jeżeli to będzie ścierwo, to samo z siebie upadnie. I nawet jeżeli ktoś z zewnątrz będzie ją dotował, to taka telewizja na dłuższą metę nie będzie miała sensu jeżeli nie będzie miała oglądalności.

Jak taki Rachoń, Jakimowicz, Klarenbach i Holecka utworzą swoją telewizję, nie dotowaną przez państwo to mogą sobie robić co chcą, nic mi do tego. Będę chciał to będę oglądał, pośrednio ich wspomagając dochodem z reklam(im większa oglądalność tym większa cena reklam), ale jestem stanowczo przeciwny aby opłacać taką telewizję z NASZYCH podatków.

A co do podatku medialnego, jeżeli we wszystkie media w Polsce by równo uderzył to myślę, że nie było by takiego sprzeciwu. Myślę, że bardziej chodzi o to, że media "prywatne" normalnie zapłacą, "narodowe" też zapłacą, po czym dostaną jeszcze większe dofinansowanie z budżetu.

Edit: tak obserwuje portal tvp.info i mam jakieś deja vu, już kiedyś byliśmy jedyną zieloną wyspą w całej Europie xD

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

Może wykazałbyś się rozumem zamiast lajkując tekst bogdana  że dziennikarze tvp to są dziennikarze obiektywni

Może wczoraj w tvp było słowo w materiałach o proteście mediów że telewizja polska dostaje kasę z abonamentu około 600mln , 2mld od rządu ? 😂

I to było niby rzetelne pokazywanie wpływów z reklam bez innych żródeł pieniędzy w tvp ?😂 obiektywni w tych materiałach 😂

nie oglądam telewizji ale nie wpuszczanie dziennikarzy z jakiej kolwiek stacji tv to brak szacunku  dla grupy ludzi których ci dziennikarze  reprezentują , zazwyczaj poglądy mamy ukształtowane w młodosci i to ludzie szukają programu który reprezentuje ich poglądy a nie stacja tv ich przekonuje do siebie  chyba ze ktos ma zryty łeb to moze byc najpierw za ochroną życia , potem za aborcją a za rok znowu cos mu sie odmieni .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

tak obserwuje portal tvp.info i mam jakieś deja vu, już kiedyś byliśmy jedyną zieloną wyspą w całej Europie xD

Tylko wtedy byliśmy wyspą  ekonomiczną, a teraz prawa i sprawiedliwości.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jarecki napisał:

nie oglądam telewizji ale nie wpuszczanie dziennikarzy z jakiej kolwiek stacji tv to brak szacunku  dla grupy ludzi których ci dziennikarze  reprezentują , zazwyczaj poglądy mamy ukształtowane w młodosci i to ludzie szukają programu który reprezentuje ich poglądy a nie stacja tv ich przekonuje do siebie  chyba ze ktos ma zryty łeb to moze byc najpierw za ochroną życia , potem za aborcją a za rok znowu cos mu sie odmieni .

poglądy ludziom się zmieniają gdy tylko zobaczą przed sobą widmo kariery i korzyści. z tvp można wylecieć za serduszko więc tu nie ma mowy o samodzielnym myśleniu, albo zrzucisz to z czym się utożsamiasz albo wylatujesz

Kukiz stracił sporo takich pseudo ideowych posłów co przeszło do pis

Jedyny dziennikarz co był za PO Jan Pośpieszalski w tvp taki sam niezmienny pozostał za pis

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, agromatik napisał:

Tylko wtedy byliśmy wyspą  ekonomiczną, a teraz prawa i sprawiedliwości.

Tutaj piszą, że jako jedyni w Europie poradziliśmy sobie z kryzysem ekonomicznym spowodowanym przez COVID. Normalnie jak Tusk 10 lat temu :)

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, racyl napisał:

poglądy ludziom się zmieniają gdy tylko zobaczą przed sobą widmo kariery i korzyści. z tvp można wylecieć za serduszko więc tu nie ma mowy o samodzielnym myśleniu, albo zrzucisz to z czym się utożsamiasz albo wylatujesz

Kukiz stracił sporo takich pseudo ideowych posłów co przeszło do pis

Jedyny dziennikarz co był za PO Jan Pośpieszalski w tvp taki sam niezmienny pozostał za pis

ja zatrudniam i stawiam warunki Ty zatrudniasz pracowników czy chciałbyś żeby na Twoją plantacje wyszli pracownicy z napisem  ,, tak dla aborcji '' lub  ,  stop aborcji '' ja nie ,  pracownik ma pracować .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v