Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan675 napisał:

https://fb.watch/3zevCZwWrK/ Znowu dadzą laptopy tylko nie wiedzą ile to będzie kosztować P

A kto się kogoś zapytał wprowadzając zdalną naukę czy ma sprzęt do tego niezbędny ?

pytał się ktoś czy jest komputer, skaner, drukarka ?. zmniejszył ktoś program nauczania ze względu na zdalne ?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

trzeba poszukać radio wolna europa .

bardziej neta "wolny świat"
SpaceX satelity już rozmieszcza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał:

w 2019 r rynek reklam w polsce wart był 9 mld zł ,  ale  nawet sam tvn nie najlepiej stoi finansowo bo chyba zwolnienia ma na forum było napisane , Rząd zamierza wprowadzić nowy podatek od reklamy, który jest określany oficjalnie jako składka od reklamy. Ministerstwo Finansów przedstawiło już projekt nowej ustawy, z którego wynika, że danina ma przynosić państwu ok. 800 mln zł w skali roku,         troche przesadzili chyba z wysokoscią 

to jest zwyczajne sk***ysyństwo !!!

nie dać nic prywatnym mediom z abonamentu i jeszcze wyciągać łapy do ich dochodów z reklam

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

bardziej neta "wolny świat"
SpaceX satelity już rozmieszcza

gdzies czytałem ze jakaś  firma z usa wydała klkaset mln . dolarów na budowe internetu satelitarnego nad afryką ale projekt porzuciła bo jest zbyt małe zainteresowanie ze strony abonentów 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jarecki napisał:

mam to gogle i w tym roku projekt porzuciło https://spidersweb.pl/2013/06/google-project-loon.html

aa to
to przede wszystkim jest kretyństwo technologiczne, google też może mieć durnowate pomysły

sprawdziłem
Radio Maryja działa
nawet się dowiedziałem że facebook odblokował treści IPN-u o wynaradawianiu polskich dzieci przez Niemców w czasie drugiej wojny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racyl napisał:

to jest zwyczajne sk***ysyństwo !!!

nie dać nic prywatnym mediom z abonamentu i jeszcze wyciągać łapy do ich dochodów z reklam

Tak działają sk***ysyny z PISu

A w TVP info uśmiechnięta fałszywa gębą Jakimowicza 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

nawet się dowiedziałem że facebook odblokował treści IPN-u o wynaradawianiu polskich dzieci przez Niemców w czasie drugiej wojny

Obyło się bez interwencji policji?:lol:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ciekawe jak Henio ten protest skomentuje???? 

Ma na celu wyrównanie szans Polski i biednej telewizji nad germańskim i a zarazem zwiększyć dochód dla państwa Polskiego a żeby Polakom żyło się lepiej

Aha jeszcze jedno to przez rządy poprzedników telewizje komercyjne wyrosły jak grzyby po deszczu a zaniedbana została telewizja publiczna

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

tylko które poupadają pierwsze?
czy te bezstronne stawiająca na rzetelność na własnym rozrachunku? czy te dofinansowane do "szczekania na zamówienie"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Solorz już dawno temu - po pierwszej wygranej PiS-u powiedział - "mam nadzieję że nie będą nam utrudniać...będzie się dobrze układać współpraca" (nie wiem czy dosłownie cytuję)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Czyli co zachód Ma nam opłacać służbe zdrowia  a przecież według pis-u służba zdrowia stoi bardzo wysoko i bardzo dobrze się miewa zarządów ich . 

IMG_20210210_081850_1.jpg

Jak nie chcecie tego gówna publicznego oglądać to na TV puls 2 bajki lecą 😁

Edytowane przez marulekk
  • Thanks 1
Opublikowano

Problem z nim jest taki, że Solos i Solorz brzmi jak daleka rodzina. Przez j**ne lockdowny jest do zapłacenia pięćdziesiątdwa tysie dochodowca a to tak jakby tym w pizdu w kominku napalić. Wszędzie podwyżki. Amerykańce się poprztykali z Kanadyjcami i Putinem - drewno wykupują z Europy. Gość od okien przy mnie mówi kolesiowi, że restrukturyzuje zatrudnienie. Ludzie budują domy jak pojeby i wszystko w górę i już budowlana wiosenna podwyżka cen będzie dla coniektórych zaskoczeniem. Strach przed inflacją pełnym ryjem. Podobnież rządowa pompka z pieniędzmi będzie chciała sprokurować niusa o mieszkaniach i pójdzie w tym kierunku. Andrzej! Ja Ci mówie. Uwożej! To jebnie! Jak w juesejach.

marulek - ten co pisze te paski ma podobny problem jak Ty po prostu... Albo kpisz i jiezauważyłem - to sorki.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, marulekk napisał:

Czyli co zachód Ma nam opłacać służbe zdrowia  a przecież według pis-u służba zdrowia stoi bardzo wysoko i bardzo dobrze się miewa zarządów ich . 

no polskie media oficjalne bardziej podjadają służbie zdrowia to i zachodnie nie dopłacą. Nawet jeśli zapłacą ten haracz to przerzucą na ceny dla nas za ich usługi
to co było tańsze bo reklamy to podrożeje a to co było darmowe stanie się płatne albo zostanie wycofane i jedynie pozostanie darmocha propagandowa zewn. dofinansowana z politycznych powodów gdzie nie będzie reklam ani wykazanych dochodów a - co za tym idzie - podatków "od reklam"

takie "ruskie trolle" stracą tylko wiele konkurencji i tylko takich będzie coraz więcej nie tylko "ruskich"

jeszcze im ustawę wprowadzą o "nieusuwalności postów"

no kretyn kretyna kretynem pogania

ja zaczynam od dzisiaj - jesteś z PiS-u lub za PiS-em? żaden rabat, ulga, promocja czy bezinteresowna pomoc ci u mnie nie przysługuje

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v