Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Przychodzą do nich ludzie z kasą i chca kupić za ułamek wartości bo biznesy góralskie kwitną. Logika rodem z sekty PIS.

Nienawistna sekta niczym nie rózni sie od strajku kobiet oprócz tego że ma strukturę mafijną i kasę z naszych podatków.

Do mnie też taka łajza jak ty przyszła z kasa że ziemię chcę kupić no to oznacza że bankrutuje ? I jak taka bida to skąd te walizki pieniędzy ? Pewnie to z puszek Owsiaka inwestorzy byli 😋😜

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Ursus932Nie oglądam ani TVP ani TVN, bo jedna i druga stacja jest gówno warta ;)

Tu akurat się z Tobą zgodzę choć oglądam jednych i drugich   robią wszystko by ludzi z sobą sklucic 

https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,26768978,tvp-zerwalo-wspolprace-z-anna-mucha-aktorka-nie-pojawi-sie.html

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, henio2 napisał:

Do mnie też taka łajza jak ty przyszła z kasa że ziemię chcę kupić no to oznacza że bankrutuje ? I jak taka bida to skąd te walizki pieniędzy ? Pewnie to z puszek Owsiaka inwestorzy byli 😋😜

Takiej ziemi jak twoja to bym w zyciu do ręki nie wziął😁 

Widac że o ekonomii nie masz żadnego pojęcia nie wspominajac o jakiejkolwiek logice. Zamknięte i nie działające biznesy chca kupić za 1/3 wartości bo biznes jest w rozkwicie. Ty nie wiesz że kupuje sie jak jest tanio, a sprzedaje jak jest drogo? Skoro chcą od nich kupic to jest tanio a jest tak dlatego że lawacki rząd PISu zabronił im pracować i doprowadza do bankructwa. 

Przychodzą z walizkami pieniędzy bo to okazja kupić coś na skraju upadłości za 1/3 ceny. Tak jak te twoje nieodżałowane komunistyczne zakłady ktos kupił za grosze. Analogia jak znalazł - górali neokomunistyczny PIS doprowadził do bankructwa i będą sprzedawać biznesy za grosze a kiedyś komuna doprowadziła zakłady do bankructwa i sprzedawała zakłady za grosze.  

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

ale jaja, jankesi bronią interesów Wietnamu
cyt-"Rząd w Pekinie rości sobie historyczne prawa do 90 proc. obszaru Morza Południowochińskiego. Stoi to w sprzeczności z roszczeniami Brunei, Malezji, Filipin, Wietnamu i Tajwanu do poszczególnych obszarów tego strategicznego akwenu. "

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/akcja-dwoch-grup-uderzeniowych-lotniskowcow-usa/et1ym4t,79cfc278

zobaczymy czy Chińczycy są tak dobrzy propagandowo jak .... Kurski może robić na dwa etaty
aż prosi się wykorzystać propagandowo taką "obronę'
zobaczymy czy Chiny to potrafią
ach , jest jeszcze Rosja i "stare znajomości" z Wietnamczykami

tam się robi coraz większy "kocioł"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Takiej ziemi jak twoja to bym w zyciu do ręki nie wziął😁 

Widac że o ekonomii nie masz żadnego pojęcia nie wspominajac o jakiejkolwiek logice. Zamknięte i nie działające biznesy chca kupić za 1/3 wartości bo biznes jest w rozkwicie. Ty nie wiesz że kupuje sie jak jest tanio, a sprzedaje jak jest drogo? Skoro chcą od nich kupic to jest tanio a jest tak dlatego że lawacki rząd PISu zabronił im pracować i doprowadza do bankructwa. 

Przychodzą z walizkami pieniędzy bo to okazja kupić coś na skraju upadłości za 1/3 ceny. Tak jak te twoje nieodżałowane komunistyczne zakłady ktos kupił za grosze. Analogia jak znalazł - górali neokomunistyczny PIS doprowadził do bankructwa i będą sprzedawać biznesy za grosze a kiedyś komuna doprowadziła zakłady do bankructwa i sprzedawała zakłady za grosze.  

Ty to masz pojęcie  szkoda dyskutować z takim idiotą ludzie mają pieniędzy jak lodu bo turystyka to był złoty biznes każdy kto był w górach wie jak za wszystko kasują mogli by rok palcem w bucie nie kiwnąć nawet by tego nie odczuli górale i Kaszubi to najbardziej pazerni

Opublikowano

Dla gołodupca który żyje z 500+ to duże pieniądze ale nie dla normalnego człowieka. Nie zrozumiesz tego. Po co im nasz rząd rozdawał pieniądze skoro maja kasy jak lodu? Aż tacy niedorozwinięci  są? Daj im znac że  szkoda kasy i niech dadzą wiekszy socjal ludowi pracujacemu by stał sie szybciej ludem niepracującym a zyjącym z socjalu neokomunistycznego PIS.

Opublikowano

no to też zasługuje na osobnego posta
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26769126,facebook-zablokowal-anglojezyczny-profil-ipn-cenzurowanie.html

amerykański portal nie chce obrażać Niemców maskując Prawdę?
Czyli jednak Amerykanie bestię germańskiego ekspancjonizmu uratowali a nie zlikwidowali w czasie drugiej wojny światowej z pełnym wyrachowaniem aby w przyszłości rozgrywać nim Europę

Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

górali neokomunistyczny PIS doprowadził do bankructwa i będą sprzedawać biznesy za grosze

Iiiiiiiii winien tego będzie Balcerowicz.:lol:

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Czyli jednak Amerykanie bestię germańskiego ekspancjonizmu uratowali a nie zlikwidowali w czasie drugiej wojny światowej z pełnym wyrachowaniem aby w przyszłości rozgrywać nim Europę

Będą ratować, bo się zorientowali że WB już nie upilnuje Niemców. Teraz kijaszek albo marchewka. Co w kontekscie umowy handlowej z Chinami wielkiego wyważenia wymaga.

35 minut temu, dysydent napisał:

ale jaja, jankesi bronią interesów Wietnamu

Przecież mówiłem że nie mają ani przyjaciół, ani wrogów a tylko interesy, Jeszce chwila i Kima też bronić będą.

Opublikowano (edytowane)

czy łatwo jest sklecić skuteczną broń do niszczenia lotniskowców?
bo wojna jądrowa nie leży w niczyim interesie a takie coś całkowicie by zmieniło układ sił na planecie w konfliktach "konwencjonalnych"
Można się spodziewać rychłego spektakularnego rozwalenia jakiegoś lotniskowca np w ataku stricte terrorystycznym jeśli już istnieje taka broń. Do takiego ataku nikt się nie musi przyznawać
Zarówno w interesie Rosji jak i Chin a także i Niemców leży aby jankesi czuli się mniej pewnie w morskiej dominacji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W RMF usłyszałem dziś że w ciągu dwóch lat ceny nieruchomości wzrosną o 20%.

Teoretycznie to nic tylko ładować wszystkie pieniądze w mieszkania.

Ale, ale...

Czy to nie oznacza, że bańka pęka i namawiają do kupna obecnie na górce cenowej?🤔

Opublikowano

Chęć podtrzymania koniunktury i oddalenie momentu spadków. Nc dziwnego że wolą kupować bankrutujące biznesy górali za 30% ich wartości  niż mieszkanie które za 2 lata będzie kosztowało mniej niż teraz zapłacą. 

Opublikowano

W STOLICY sporą czesc mieszkań wykupują inwestorzy dopuki bedzie praca , bedą emigranci to się bedzie krecić biznes . nawet obecnie nie ma tragedi z wynajmowaniem mieszkań .      Dysydent - czyli co Trump  miał nosa co do chinczyków ?

Opublikowano

Tusk wydaje się nie interesować przejmowaniem władzy w Polsce i jedynie dyktą i tekturą nazywa próby budowy pisowskiej dyktatury gdy Trzaskowski jest realnym zagrożeniem bo jednak startuje do stołków.
Oczywistym zatem jest że będą pluć bardziej na tych którzy bardziej zagrażają.
prymitywne to wszystko

Opublikowano

Odnośnie odśnieżania to drogowcy mają chyba ok. 3 godzin od zakończenia opadów na oczyszczenie dróg.

Przed chwilą, mirro napisał:

Iiiiiiiii winien tego będzie Balcerowicz.:lol:

Uprzedziłeś mnie :P. Skoro coś jest nierentowne to wzorem Balcerowicza należy to sprzedać póki jest kupiec. A swoją drogą to te firmy żyły od pierwszego do pierwszego ?

Coś się dzieje wokół CD Projekt odkąd wydał CyberPunka.

https://businessinsider.com.pl/cd-projekt-padl-ofiara-hakerow-chca-okupu-kurs-akcji-w-dol/qzp0rcb

Ciekawe czy Gates dał by się zhakować ?

Opublikowano (edytowane)

Z ciekawości oglądam wiadomości w TVP i pokazują jak Trzaskowski nie odświeża, a w tle S8 przebiegająca przez Warszawę za którą odpowiada GDDKiA, i niech ktoś mi powie, że w TVP nie ma propagandy :) I jak ktoś debil to pomyśli, że to prawda, a jak ktoś ma jakiekolwiek pojęcie to się z tego pośmieje. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Trzaskowski !!! Jeśli czytasz 🤭 kup ursusa ze Skandynawii i w miasto 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v