Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Trumpa wygonili z twittera co poczytać można za krzywdę
Pawłowicz można by uznać za przysługę jak by Jej całego neta wyłączyć
parafrazując jednego Francuza - przegapia okazje do siedzenia cicho

największym zagrożeniem utraty elektoratu przez PiS są Oni sami

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, PRIMO napisał:

Dobra już nie 😭 nie becz. 

Sorki jakby co. 😔

No dobrze że uderzyłes się w pierś 🤝😉 , ale za 40 i tak nie sprzedaż 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Zamiast siedzieć na AF rusz d*pę ,bierz siekierę i do dzieła 🤭 a nie tylko na gotowe czekać 🤗

To nie jest tak do końca by samemu za.... za spółkę wodną  . Bo o co  chodzi po pierwsze zależy jaki jest  zapis w statucie spółki wodnej czy obowiązek obkaszania rowu należy do zadań spółki czy właściciela danej działki gdzie znajduje się rów .

W mojej gminie istnieje GSW stawkę mamy 3 zł z ha fizycznego  plus dofinasowanie z Urzędu Marszałkowskiego , gminy i dobrowolne wpłat z tych pieniędzy odmulamy / Odbuduwujemy rowy studzienki zbieracze ale w statucie GSW mamy zapis że raz do roku rolnik obkasza rów sam na własny koszt co by nie doprowadzić do zakrzaczenia

Opublikowano (edytowane)

dla tego

8 minut temu, PRIMO napisał:

mażyciel.

że

12 minut temu, Ursus932 napisał:

nie sprzedaż

czy wy Oba "ortografy"? czy bodaj jeden zgrywus?

pamiętam taki wielki szyld reklamowy "TANIO KUPISZ DROGO SPRZEDAŻ" wiele lat temu

no w tym przypadku słownik aplikacji nie pomoże bo i sprzedaż i sprzedasz jest poprawne tylko pierwsze jest rzeczownikiem a drugie czasownikiem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no Ty - niestety - nie zgrywus

strzelić "swojego byka" żeby drugiego wkręcić
na długo obory nie starczy zwłaszcza że tak na prawdę z daleka widać, że Ci ten byk sam spi...lił :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Taki mam zamiar ,będę pomagał na ile to możliwe .

Ingerować w decyzje młodych nie będę chyba że poproszą o radę a czy z niej skorzystają to ich sprawa. 

A co ty chcesz przekazywać przecież PiS wszystko zrujnował i nic się nie opłaca 😜😋 co Ci te dzieciaki zrobiły że chcesz je tak skrzywdzi?

I o jaka radę starego pryka będą pytać😎

Opublikowano

Ale on mówi że nic nie wiedzą

6 godzin temu, PRIMO napisał:

Doświadczenie w czym? Co weźmiesz w dzierżawę jak taki stary niereformowalny pryk nie chce puścić ziemi drugiemu tylko leży odłogiem. 

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

no masz rację ,miruś ,ulman ,pafnucy i wielu zAF ze wschodniej Polski🤣

nie badz skromny -ty tez z prywislanskiego kraju 🤣 ,

2 godziny temu, galan99 napisał:

Ach się uśmiałem to pokaż firmy co tak podbijają Zachód u ciebie bo u nas to jest Cukrownia Krasnystaw , Mleczarnia a u ciebie same Niemieckie Firmy .

moze podam ci pare firm z gornej polki-takie na setki milionow, choc watpie zeby ich nazwy cokolwiek ci mowily-comarch, maspex, oknoplast. canpack, 

do tego setki mniejszych firm 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

nie badz skromny -ty tez z prywislanskiego kraju 🤣

nie pyskuj gumiaku,słoma ci z gumofilców wylazła,obraziłeś pół AF ze wschodniej Polski.Tak jestem jak i ty z priwislanskiego kraju bambusie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Ja bym z tym poszedł do prokuratury

Czyli  jesteś  konfident-  donosiciel  twu   "swołocz"

1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

w Warszawie a Trzaskoski nie dba o odśnieżanie ulic..

bruski  w bydgoszczy  tak  samo  zasypane  śniegiem   to typowe  dla  POwców 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Oglądając chwilę tvpinfo dowiedziałem się że  Zima i śnieg jest tylko w Warszawie a Trzaskoski nie dba o odśnieżanie ulic... Ot tak rzeczywistość według PiS.... 

Ja piernicze ale to debile muszą ogladać że taki kretyński przekaz się do nich kieruje🤣 

Zaraz powiedzą że dzieki władzy PISu , po raz pierwszy w historii drogowcy zaskoczyli zimę.😁

@Denver ty jednak intelektem nie grzeszysz. Tobie jednak trzeba wszystko PISać dosłownie. Wersja dla ciebie brzmi tak " na twoim miejscu ja bym z tym poszedł do prokuratury" 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Oglądając chwilę tvpinfo dowiedziałem się że  Zima i śnieg jest tylko w Warszawie a Trzaskoski nie dba o odśnieżanie ulic... Ot tak rzeczywistość według PiS.... 

też zauważyłem. ja nie wiem czy za śnieg w całej Polsce nie odpowie. :D

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Taki mam zamiar ,będę pomagał na ile to możliwe .

Ingerować w decyzje młodych nie będę chyba że poproszą o radę a czy z niej skorzystają to ich sprawa. 

xD Marzyciel, co chcesz przekazywać? przecież po takich gospodarstwach zostanie tylko wspomnienie.   xD  Chyba że swoją eutanazję nie będziesz ingerował jak poproszą o radę.   :P   xD

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

A co ty chcesz przekazywać przecież PiS wszystko zrujnował i nic się nie opłaca 😜😋 co Ci te dzieciaki zrobiły że chcesz je tak skrzywdzi?

I o jaka radę starego pryka będą pytać😎

Co ty świnopasie seplenisz?🤨

1 godzinę temu, deSilva napisał:

xD Marzyciel, co chcesz przekazywać? przecież po takich gospodarstwach zostanie tylko wspomnienie.   xD  Chyba że swoją eutanazję nie będziesz ingerował jak poproszą o radę.   :P   xD

Panu dziadziowi już dziękujemy. 😔

54 minuty temu, Ulman napisał:

A jakie zdanie na ten temat mają Denvery Staski, czy inni PISowscy fani. Pan poseł zachował się słusznie czy jak ćwok ? Robert Mazurek przerwał wywiad z Kamilem Bortniczukiem w RMF FM - Wiadomości (onet.pl)

Zachował się "słusznie jak ćwoka przystało " 😂🤣

No i się zaczyna tak jak niektórzy tu pisali a PISiorki zaprzeczali. 

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26765281,podhale-przychodza-z-gotowka-do-gorali-chca-kupowac-ich-biznesy.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v