Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, PRIMO napisał:

Oto efekt szczucia Polaków na Polaków w TVP 😡

https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,26763699,pobil-dziewczynki-zbierajace-na-wosp-krzyczal-k-od-owsiaka.html

Jeden z cytatów:

Pijany suweren pobił dzieci, bo miały puszkę WOŚP, ja pie.......
Ale TVP w ogóle nie prowadzi kampanii nienawiści wobec WOŚP, aha.
Tak samo jak nie szczuła na prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza...
A gdy się zdarzy kolejna tragedia (a to tylko kwestia czasu) - znów umyją ręce.
Wy tam, z dojnej zmiany - macie krew na rękach

No i popatrz do czego się strajk kobiet przyczynił że pijak pobił dzieci zbierające ma Owsiaka 😋😜 same kobiety zgotowali im ten los

Adamowicz też zginął przez nienawiść jego partyjnych kolesi

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

No i popatrz do czego się strajk kobiet przyczynił że pijak pobił dzieci zbierające ma Owsiaka 😋😜 same kobiety zgotowali im ten los

Adamowicz też zginął przez nienawiść jego partyjnych kolesi

Dobra dobra tak se tłumacz tak se mów. 🤨

Nie ma to jak strajkiem się zastawiać. 

Nienawiść rosła u tego typa latami od odlądania kurwizji a nie nagle po strajkach. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

A pewnie, pewnie. Jakby ich nie urodziły, to by gówniarze wpierdziel  nie dostały.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

A tu taki jeden co wlazł na krzesło i jego jezykmilosci.     https://demotywatory.pl/4712073/Trzeba-miec-odwage-i-lac-sie-decha-z-takimi-ludzmi”-tow😋😜

http://wpolityce.pl/polityka/316133-komorowski-nawoluje-do-bojek-dechami-a-stepien-uwaza-ze-zdecyduje-gola-fizyczna-sila-wiadomosci-o-prawdziwych-planach-opozycji.                                   Obrońcy demokracji od siedmiu boleści i ich szczucie nic dziwnego że jak takie malpy były przy władzy mamy tyle tragedii oni mają na rękach krew Adamowicza  ,Rosiak i wielu innych

Opublikowano

Chiny? Galan. Za moich gówniarskich gniewnych lat Afryka była już po zaszczepieniu skośnego pierwiastka bo celem była wcześniej a 94 rok przeszedł w Rwandzie pod znaczkiem maczety z Chin właśnie. To naturalny efekt odległości. Europa? Źródło techniki i dochodu od czasu przemian.

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

jak by to było teraz odbudować przyszło w tych czasach jak są to Nigdy by nie odbudowano .

Pewnie, przecież zanim by przeszedł przetarg, a gdzie jeszcze analizy wpływu na środowisko?

• Like 1
Opublikowano

Mamy tu do czynienia z jakąś fiksacją, która raczej się oddala od chrześcijaństwa niż do niego zbliża.

Nie mam poczucia, by świeckim katolikom, którzy wszystko w swoim życiu podporządkowali zakazowi aborcji, towarzyszyła jakaś kalkulacja. Mówimy tu raczej o pewnym roszczeniu z pogranicza wiary i władzy. Biskupom chodzi o zachowanie urojonej meta-władzy: nie musimy wpływać na obsadzę stanowisk, ale musi być tak, jak chcemy. I symbolem tej meta-władzy jest w ich przekonaniu stan, w którym nie będzie już można w Polsce legalnie przerwać ciąży.

Nieważne, że coraz mniej Polaków ufa Kościołowi, a jeszcze mniej chodzi na mszę – dla biskupów ważne, że można posłać całą resztę na kolana, dysponując prawnym zakazem aborcji" (Rafał Matyja)

"Katolicyzm w Polsce skręcił w zdumiewającym kierunku – tak jakby głównym przykazaniem było: nie dopuszczaj do zabijania dzieci nienarodzonych.

Wybrzmiewa to nawet głośniej niż przykazanie: nie zabijaj. Nie słyszymy też, żeby biskupi chcieli wyrzucać z Kościoła polityka, który kradnie albo wznieca nienawiść, mówiąc fałszywe świadectwo przeciw bliźniemu swemu. Nie zostanie potępiony z ambony polityk, przez którego zaniechania ludzie umierają w szpitalach czy giną na drogach – na to można przymknąć oko, „takie jest życie”.

Można wręcz odnieść wrażenie, że większość przykazań jest dla jakichś przedszkolaków – a tak na poważnie obowiązuje jedno, dotyczące właśnie aborcji, najlepiej podparte paragrafami prawa karnego. Wydaje się, że to jest dla polskiego Kościoła „test na katolika”, a to znaczy, że zabrnął on w ślepą uliczkę" (Rafał Matyja)

"Mam przeczucie, że skutków Strajku Kobiet będziemy doświadczać w perspektywie 20 lat, a nie dwóch miesięcy. To nie jest doraźny kryzys popularności rządu, ale erozja całego porządku społecznego i państwowego, zbudowanego przy udziale Kościoła po roku 1989" (Rafał Matyja)

"Mamy właśnie początek zimnej wojny religijno-obyczajowej w Polsce. To nie znaczy, że znikną kościoły i katolicy. Ale mnóstwo ludzi na zawsze porzuci praktyki religijne, część dokona aktu apostazji, a dyskusje o tym, czy brać ślub kościelny albo chrzcić dziecko, będą prowadzone w wielu polskich domach inaczej niż dotąd. Mamy do czynienia z odrzucaniem roli Kościoła jako duchowego opiekuna i wychowawcy narodu" (Rafał Matyja)

pare cytatów z rozmowy z Matyją

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Dylewski coś takiego mówi? myślałem że taki pogląd do Niego niepodobny
'koniec świata"
nikogo nie wolno do końca skreślać

,, Kapitał ma pochodzenie '' kilka razy pisałem  , nawet jak niektórzy pisali w piątek gdy orlen pochwalił sie zarobkiem za zeszły rok to pisali że orlen nas okrada ale te 40 % zysku orlenu  6 mld . zł to pozyskał z rynków zagranicznych .         gospodarki nie da się nauczyć ją trzeba zrozumieć .     

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

@Roman4321Według ciebie Kościół ma siedzieć cicho gdy łamie się elementarne prawa człowieka do życia?

Piszesz że coraz mniej polaków ufa Kościołowi,ale co wg ciebie KK ma zrobić? Porzucić przykazania i iść drogą modernizmu,to ślepa ulica zarówno dla Kościoła jak i ogólnie rodzaju ludzkiego. Hierarchowie przez ostatnie 50 lat i tak zmiękczyli prawdy które głosi,to błąd i to jest źródło utraty wiary i szacunku do niego.

Zobacz do czego doszło że ludzie teraz mówią tak "niech rząd weźmie na siebie odpowiedzialność za te chore dzieci,zmusza matki do rodzenia,wychowywania" i to mówię z własnych obserwacji które usłyszałem na ten temat a nie oglądania TV. To już jest DNO i upadek że ludzie rozważają zabójstwo jednego człowieka aby "ulżyć" drugiemu-matce tego dziecka. Jak już wypaczono macierzyństwo w debacie publicznej. Dzisiaj ma się każdy rodzić piękny,zdrowy,mądry na chorych,biednych i "brzydkich" nie ma miejsca we współczesnym świecie.

Panuje znieczulica i wyzbycie się jakiejkolwiek empatii. Piszemy o aborcji ale to się tyczy każdej dziedziny.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pieniądz może pochodzić - kapitał to człowiek, myśl. Tu już granice przestają mieć znaczenie. Nie mniej jakie tzw gospodarka narodowa ma szanse w uczestniczeniu w tzw przez Pana Dylewskiego wielkim kapitale? Zatoczył koło, wylądował i sobie tylko pogadał. To jest jeden z tych , którego pomysłem jest stworzyć "coś" na skalę świata? O nie. Konkurencja jest zbyt duża. Indie od lat 1970 a jeszcze na globusie Polski musiałby rozszerzyć tzw bliski wschód do reszty kontynentu afrykańskiego. Bardzo ładny mem od Denwera.

Po poście od akuku dodam: człowiek z memu @Denwera nigdy nie wyszedł w temacie poza własne kompetencje. Nasz rząd robi inaczej.

Opublikowano

gospodarka norodowa to nie to samo co państwowa , kiedyś czytałem nawet wkleiłem link żę połowa zarobku w polsce jest wytransferowana za granice polski przez zagraniczne spółki 

Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał:

gospodarka norodowa to nie to samo co państwowa ,

Nie rozbijaj gówna na atomy bo dodawanie przymiotników do słowa gospodarka,  tylko do tego prowadzi. Przy takim podejściu można doprowadzić do głodu państwowego albo narodowego. Wybierz  sobie w ramach którego chcesz zdechnąć. Reszta i tak nie ma znaczenia. ( z całym szacunkiem)

Opublikowano

niewiem czy dobrze zrozumiałem , Prowadzisz działalność gospodarczą  zarabiasz pieniądze wydajesz w polsce , nawet jak KUpisz samochód niemiecki to i tak na tym zakupie zarobi polak  , jak Wyjedziesz na karaiby to wycieczke wykupisz w polsce i dajesz prace , a teraz jesteś podmiotem zagranicznym działającym w polsce zarobek wyprowadzisz za granice i dajesz zarabiać dalej tam kupując samochód i tam dajesz prace  

Opublikowano
33 minuty temu, akooo napisał:

Piszesz że coraz mniej polaków ufa Kościołowi,ale co wg ciebie KK ma zrobić?

Koło fiuta mi lata ilu Polaków ufa Kościołowi. A co ma zrobić Kościół? Ano zaufać Polakom. Może też ich wspierać. Ale na pewno nie może ich przeklinać ani potępiać. 

W Kościele jest miejsce dla wszystkich. Jeżeli zaś na wejściu potępia się np ludzi po rozwodach , to w pizdu z taka ostoją. Droga do wiary prowadzi różnymi drogami.

1 minutę temu, jarecki napisał:

niewiem czy dobrze zrozumiałem ,

Gospodarka jest jedna. Jesteśmy częścią gospodarki światowej i wyrywamy sobie z niej jakiś kawałek. Skupmy się na tym aby kawałek był jak największy. Pilnowanie już zdobytego to tylko pozory bogactwa. Wyrywać trzeba ciągle. Albo te pieprzone jełopy z rządu to zrozumieją, albo zdechniemy przy tym kawałku oklejając go flagą i godłem. 

Narodowi będzie się to podobało ale tylko do chwili gdy odkryje że pod spodem już nic nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v