Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

układają się z rydzykiem bo on ma do nich dostęp i mąci im w głowach

Mała poprawka, to oni mają dostęp do niego, a on(rydzu) ma dostęp do elektoratu któremu mąci w głowach

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

A po. Cholerę podwyższać emerytura powinna być dla każdego jednakowa jak ktoś chce więcej niech sobie z pensji odkłada a nie z pieniędzy podatników

🤣🤣 Ten co zarabiał 12 tys i płacił większe składki i ten co zarabiał 2 tys ma tyle samo dostawać ?🤣

🤣🤣

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

A po. Cholerę podwyższać emerytura powinna być dla każdego jednakowa jak ktoś chce więcej niech sobie z pensji odkłada a nie z pieniędzy podatników

Twoja ekonomia przebija nawet ekonomię socjalizmu. Drugi, większy Engels.

7 minut temu, mirro napisał:

Pytał czy nie pytał ale podtekst zrozumiano. Tylko mącicie , ryjecie , drążycie tunele aby zohydzić i zdyskredytować rodzącą się nadzieję . Tak nie można.:lol:

Tekst powinien płynąć jak w czołówce gwiezdnych wojen. Niech moc będzie z kimkolwiek.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galan99 napisał:

Spokojnie nic się nie będzie tak działo świat już zwariował wymysłami nakazami jedna iskra wystarczy by podpalić świat a wszystko do tego zmierza przez kilkanaście lat i pogłębia się bardziej . Ktoś nie wytrzyma tego napięcia .

wczoraj "jutub" mi wcisnął taki film od "Planet" gdzie po równo było i pojebów i całkiem niegłupich i nawet nie jestem pewien czy wszystkich rozpoznałem którzy to którzy.
Rzecz o kryzysie Lehman Brother's

oglądałeś czy poszukać linka? ostrzegam - to coś z godzinę
czterech jeźdźców apokalipsy czy jakoś tak

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

I za tą jednakową emeryturę, emeryci polscy będą wycieczkowcami pływać na Bahamy. Liczba emerytów polski i niemieckich na takim statku będzie pół na pół.:lol:

Opublikowano
20 minut temu, PRIMO napisał:

I później nie ma co się dziwić że taki elektorat 65+ na nich głosuje. 🚩

I później nie ma co się dziwić że taki elektorat 65+ na nich głosuje. 🚩

Głosują bo chcą jeszcze jako tako pożyć, proste?

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

I za tą jednakową emeryturę, emeryci polscy będą wycieczkowcami pływać na Bahamy. Liczba emerytów polski i niemieckich na takim statku będzie pół na pół.:lol:

Niemieccy emeryci będą płynąć na wycieczkę, a Polscy będą im słuzyc żeby sobie dorobić do głodowej emerytury. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, agromatik napisał:

To którzy będą w maszynowni?

autopilot od ZUS-u zaprogramowany na samozniszczenie

katastrofy ostatnio wyjątkowo opłacalne politycznie

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Im szybciej tym lepiej bo ileż można słuchać starych zgredów którzy latają zaraz z krzyżykiem iudają wszech wiedzący i wierzących a w rzeczywistości wielkie "G" wiedzą.

Podejrzewam że możesz się jeszcze na to załapać.

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

człowieku czy kupił dyrektor czy podwładny to nam nic do tego bo kto nie miał takiej kasy to sobie mógł tylko powzdychać

Nawet  jak  miał  kasę  a nie miał  znajomości  w PSL lub PZPR  to mógł  se  powzdychać

Opublikowano
Przed chwilą, deSilva napisał:

Podejrzewam że możesz się jeszcze na to załapać.

Przynajmniej nie będę wił się z bólu i wył jak pies do księżyca. 😛

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, agromatik napisał:

A drzwi zaspawane 

a wiesz ze ja się czuję jak bym był teraz i tu na takim okręcie
tylko nie zaspawane a obstawione i nie drzwi a policja do tego "autopilota"

kto go (jednak nie wiem) "programuje"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, PRIMO napisał:

Im szybciej tym lepiej bo ileż można słuchać starych zgredów którzy latają zaraz z krzyżykiem iudają wszech wiedzący i wierzących a w rzeczywistości wielkie "G" wiedzą. 

to  zupełnie  tak  jak ty  tylko  że  z tą  różnicą  że  ty  siedzisz  cały  czas w oborze  i  g*wno  przerzucasz  i  też  wielkie  G  wiesz 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Przynajmniej nie będę wił się z bólu i wył jak pies do księżyca. 😛

Co złego zrobili Ci Twoi rodzice że chciałbyś z nimi skończyć jak najprędzej?

Opublikowano

Skąd ta wiedza toć ty zajmowałeś wtedy miejsce w dziale "Nie planuję potomstwa"

2 minuty temu, Denwer napisał:

Nawet  jak  miał  kasę  a nie miał  znajomości  w PSL lub PZPR  to mógł  se  powzdychać

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

to  zupełnie  tak  jak ty  tylko  że  z tą  różnicą  że  ty  siedzisz  cały  czas w oborze  i  g*wno  przerzucasz  i  też  wielkie  G  wiesz 

3 minuty temu, deSilva napisał:

Co złego zrobili Ci Twoi rodzice że chciałbyś z nimi skończyć jak najprędzej?

Głombie ja piszę o sobie bo niby mam być obciążeniem dla swoich dzieci?

image.png

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

a wiesz ze ja się czuję jak bym był teraz i tu na takim okręcie
tylko nie zaspawane a obstawione i nie drzwi a policja do tego "autopilota"

kto go (jednak nie wiem) "programuje"?

Ale czego oni pilnują przecież już dawni ktoś wypier.olił klawiaturę od autopilota.

Opublikowano (edytowane)

więcej nawsiada jak by było -Last destination - the fifteenth pension

przyznam że użyłem tłumacza google bo nie wiedziałem jak po angielsku - emerytura

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

mam być obciążeniem dla swoich dzieci?

a masz  pewność  że  są  twoje  ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v