Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Pewnie sprzęt Rydzyka ratuje 🤣

Raczej już w tym wieku to sprzęt jest mało aktywny😂

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

kto pobiera 500 plus i 13 emeryturę a głosuje na opozycję  powinien oddać z odsetkami

A nie lepiej wszystkich mających inne zdanie, niż jaśnie nam panujący, zamknąć w ośrodkach wypoczynkowych ogrodzonych drutem kolczastym pod napięciem, z pojemnymi "prysznicami podziemnymi" i bramą z charakterystycznym napisem?

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

No jak nas Niemcy wykupią to nam spłacą te kredyty xD A rząd PiS-u bardzo im pomaga, bo ciągnie ten kraj w upadłość.

Spłacimy kredyty z tych reparacji wojennych co to parę lat temu wywalczyli od Niemców🤣

• Haha 1
Opublikowano

Płacę na to podatki, to się należy. Z WOŚP jest inaczej, taki Henio płacić nie chce, ale korzystać już tak, bo mu się należy.

Jak mi powiedzą, że nie płacę podatków i 500+ się nie należy, to już jutro lecę podpisać taki papier do urzędu. Wolę mieć 700 w kieszeni, niż 200 wydać na urzędnika i 500+ dostać z łaską będąc zastraszanym, że jak przyjdzie łopozycja to zabierze.

Ale ja płacę podatki z którego WOŚP korzysta podczas zbiurki a sprzęt nie jest własnością WOŚP i nie oni decydują kto z niego korzysta 

Opublikowano

Ten sprzęt tak czy inaczej byłby w szpitalach no ale wtedy dla Owsiaka nic by nie skaplo wymyślił sobie sposób na zarabianie pieniędzy wykorzystując chore dzieci 😎

Opublikowano

Ja ci tylko podaję przykład, w 2007 Hiszpanie zbudowali rekordową liczbę mieszkań, a potem był taki kryzys, że nie było komu ich kupić ;) 

problemem hiszpanni był i jest brak pracy a co za tym idzie coraz miej napływa pracowników , polska po czesci te mieszkania to nie buduje dla polaków tylko to już pod emigrantów zarobkowych , nawet warto powalczyć o studentów zagranicznych bo w stolicy stanowią fajny rynek najmu 

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Ten sprzęt tak czy inaczej byłby w szpitalach no ale wtedy dla Owsiaka nic by nie skaplo wymyślił sobie sposób na zarabianie pieniędzy wykorzystując chore dzieci 😎

Ty chyba już nie pamiętasz co w 1993 było na oddziałach dziecięcych i noworodków. Pewnie wtedy wpadli na ten genialny pomysł , na zycie.

Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez racyl
Opublikowano
6 minut temu, henio2 napisał:

Odważne stwierdzenie..... Pewnie twój PiS by wszystko zakupił????? 

• Haha 1
Opublikowano

Balcerowicz a spytaj to ci powie zaraz ulman powie że dzięki Balcerowiczowi mamy nowoczesne duże gospodarstwa przejęte przez prezesów PGR które sami najpierw doprowadzić do ruiny😋

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, henio2 napisał:

Balcerowicz a spytaj to ci powie zaraz ulman powie że dzięki Balcerowiczowi mamy nowoczesne duże gospodarstwa przejęte przez prezesów PGR które sami najpierw doprowadzić do ruiny😋

żeby coś kupić to trzeba mieć pieniądze albo mieć zdolność kredytową na kredyt.

więc kto miał kupować te PGR ? ludzie którzy tam pracowali ? 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Odważne stwierdzenie..... Pewnie twój PiS by wszystko zakupił????? 

Skoro 6 tysięcy wypłacane na dziecko z 500 plus nie poprawia bytu rodzin to jakim sposobem 3 zł wpłacane przez statystycznego Polaka może wpływać na zaopatrzenie szpitalu w sprzęt😜

1 minutę temu, racyl napisał:

żeby coś kupić to trzeba mieć pieniądze albo mieć zdolność kredytową na kredyt.

więc kto miał kupować te PGR ? ludzie którzy tam pracowali ? 🤣

No oczywiście cwani dyrektor co najpierw rozkradli majątek 😎

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Tacy  jak ty  którzy uważają  się  za lepszych  od  innych  tak  naprawdę  są  zerami  a w większości  warci  mniej  niż  0 

Tyle  ile  twoje  brednie   że  wybór  Karola  Wojtyły  na Papieża  był  zagrywką  Polityczną 

Jesteś  na dnie  moralnym co  niejednokrotnie  tutaj  udowadniałeś 

i  leć  na  Policję  zgłoś  te  oszustwa  no chyba  że  za kościołem  stoi  Policja  :D  :D  

zamierzałem na to jakoś racjonalnie odpowiedzieć no ale czy jest sens?

sam się pozbawiasz poważnego traktowania przez innych
zadać się takim czymś w dyskusję to tylko narazić na wyzwiska i insynuacje
pisz te swoje wstawki i utwierdzaj nas tylko w coraz słuszniejszym przekonaniu kim jesteś, ja postaram się ignorować i nie wtracać
nie muszę wyzwisk używać
one nasuwają się same
jedno przyznać muszę  mieścisz się w dopuszczalnych granicach i - jak to mówią  - a żyj sobie może kogo innego uda ci się sprowokować to będzie wiadomo że was takich więcej :P

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, henio2 napisał:

Nie pytam się o Balcerowicz.... Nie zmieniaj tematu

Opublikowano

Sprzęt służy przez lata a 500+ nie zostawi śladu po większą ilością ścieków 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Skoro 6 tysięcy wypłacane na dziecko z 500 plus nie poprawia bytu rodzin to jakim sposobem 3 zł wpłacane przez statystycznego Polaka może wpływać na zaopatrzenie szpitalu w sprzęt😜

Chyba 500 + wypłaconego nie przekazujesz na kupno sprzętu do szpitali... Mi poprawia byt rodziny. Niewiem jak tobie????? 

A nie wpływa? 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, henio2 napisał:

😜

No oczywiście cwani dyrektor co najpierw rozkradli majątek 😎

człowieku czy kupił dyrektor czy podwładny to nam nic do tego bo kto nie miał takiej kasy to sobie mógł tylko powzdychać

Opublikowano
19 minut temu, henio2 napisał:

ale wtedy dla Owsiaka nic by nie skaplo wymyślił sobie sposób na zarabianie pieniędzy wykorzystując chore dzieci 😎

I to jest właściwa przyczyna bólu d.upy . Może kremiku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v