Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, racyl napisał:

Ulubiona natura pisiaków grzebać ludziom z życiorysach 🤣. w pisie to tylko państwowe posadki uznają to co mogą wiedzieć o prowadzeniu firmy, im się wydaje że za 5tys można pokryć koszty prowadzenia, wykarmić swoją rodzinę i jeszcze podatki z tego zapłacić 🤣

no ba ruchać pracownika umowa zlecenie albo o dzieło wypłata do kapsy pracownikowi .... auta na lizing kreatywna księgowość a tu takie coś idzie się po pomoc 

przestawia fakturę panie to kogo i co pan w kocu utrzymuje ???  przyszła kryska na Matyska !!!!

13 godzin temu, racyl napisał:

to zobaczysz co będzie za kilka- kilkanaście lat jak ludności będzie mniej a koszty funkcjonowania państwa będą takie same albo i większe. wtedy zrozumiesz że taki ULman dobrze mówił że ilość podatków jest za duża i cały czas rośnie

jedz do starej unii zobacz jak tam rośnie opodatkowanie w raz z dochodem jakoś przygranicznych miejscowościach nikt nie rejestruje firm masowo wręcz odwrotnie a ile zapłaciłeś podatku w styczniu ?? 

Opublikowano (edytowane)

zawsze ten pracownik ruchany 🤣 tylko że takim co im stawki podnosi rząd to zawsze będzie im mało

Ty jesteś nauczony na państwej pensji czy się śpi czy się leży kasa się należy. prywatny biznes to koszty przede wszystkim, pisałem akurat o kosztach lokalowych a na tych kto ma oszukiwać jak wszyscy wiedzą ile wynajem w dobrym punkcie kosztuje

I jaką tu masz kryskę , pewnie tą usłyszaną w tvp że za 5 tys dla pracodawców to ileż to można zrobić

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

zawsze ten pracownik ruchany 🤣 tylko że takim co im stawki podnosi rząd to zawsze będzie im mało

a płaczą gdzieś ??  jak prywaciarze ? 

3 minuty temu, racyl napisał:

Ty jesteś nauczony na państwej pensji czy się śpi czy się leży kasa się należy. prywatny biznes to koszty przede wszystkim, pisałem akurat o kosztach lokalowych a na tych kto ma oszukiwać jak wszyscy wiedzą ile wynajem w dobrym punkcie kosztuje

to przyjedź na państwówkę  Ukrainy Gruzini i Czeczeni już tu są bo nie chce nikt pracować z PL 

5 minut temu, racyl napisał:

I jaką tu masz kryskę , pewnie tą usłyszaną w tvp że za 5 tys dla pracodawców to ileż to można zrobić

jakoś u mnie uczciwie  wielkie firmy przytuliła pare baniek bo nie oszukiwały i jakoś nie narzekają 

Opublikowano

Jak bałwan to się da ruchać i to jest jak najbardziej prawidłowe i normalne.  Oj ty masz jakąś manię przesladowczą z tym leasingiem. Mogę mieć 10 samochodów  w leasingu czy wynajmie długoterminowym i nic nikomu do tego. Kabriolet na lato, SUVa na narty , limuzyne na niedzielę, jakiegoś wariata na tor, vana na wakacje i na dodatek jeszcze  motocykl dla relaksu a może nawet i motorówkę i to wszystko w leasingu a ty mozesz sobie co najwyżej popluć   Zawistny proletariat uważa jak un nie umi to innym tyż powinny zakazać. 

Kreatywna ksiegowość? Dopóki działasz zgodnie z prawem to moga ci naskoczyć nawet jeśli im się coś nie podoba.

Proletariat już tak ma że jak komuś jest lepiej to nie chce mu dorównać tylko ściągnąć go na swój denny poziom. 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Kreatywna ksiegowość? Dopóki działasz zgodnie z prawem to moga ci naskoczyć nawet jeśli im się coś nie podoba.

no i teraz wyszło w praniu 😂

1 minutę temu, Ulman napisał:

j ty masz jakąś manię przesladowczą z tym leasingiem. Mogę mieć 10 samochodów  w leasingu czy wynajmie długoterminowym i nic nikomu do tego

oczywiscie płacz i płać i spierdalaj od pieniędzy podatniku 

Opublikowano

rydzyk przytulił kilkadziesiąt baniek z tarczy antykovidowej bo ponoć uczciwie pracuje i musiał zamknąć swoje biznesy  🤣 to jest typowy uczciwy pracodawca 🤣

1 minutę temu, Roman176 napisał:

Rydzykowi to powiedz. po co kolejne muzeum

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

no i teraz wyszło w praniu 😂

O czym ty piszesz? Drgawki intelektualne dopadły czy gorzała?

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

rydzyk przytulił

Uprzejmie informujemy, że Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego przyznał dotacje w ramach programu Wspieranie działań muzealnych.

Muzeum „Pamięć i Tożsamość” im. św. Jana Pawła II

60 mln zł z budżetu państwa dla muzeum

no ibany ujj wybudował sobie muzeum zeby kasę trzepać 😂

2 minuty temu, Ulman napisał:

O czym ty piszesz? Drgawki intelektualne dopadły czy gorzała?

co ty barania przestawiasz na tarcze ilość listingu na 10 aut   ? 

Opublikowano (edytowane)

Możesz jak normalny, trzeźwy człowiek wyartykułować o co ci chodzi?

Muzeum czy fundacja  - nie ma różnicy

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

zapomniałeś Romek o tej kasie z ministerstwa zdrowia i o tej co dostał z tarczy

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

inwestycja strategiczna mogła być z tą rureczką gazu , na trasie S8  warszawa -wyszków w miejscowosci emilianów jest zakret ponieważ jak budowano tą droge ze 20 lat temu [ obwodnica radzymina ] nie było ustawy która wywłaszczała własciciela , gosc sie nie zgodził i droga go omineła  , 50 m od jego domu na wysokosci 1 pietra przechodzi dosc ruchliwa droga nie ma zadnych ekranów ile kroć jade nocką na długich swiatłach to widze umeblowanie pokoi , a wiec ta ustawa o wywłaszczenie w sumie nie jest zła .

jedną skrajnością jest przypadek opisany z tym domem a drugą skrajnością jest coś takiego
https://pl.wikisource.org/wiki/Ustawa_z_dnia_3_stycznia_1946_r._o_przejęciu_na_własność_Państwa_podstawowych_gałęzi_gospodarki_narodowej

i na razie to zmierzamy w którym kierunku?

czy przyszło komu kiedy do głowy aby wobec konieczności wywłaszczenia dać bodaj wybór wywłaszczanemu co do zamiany na udział w inwestycji jeśli by to była inwestycja o charakterze komercyjnym?

a tam wcześniej z homo sovieticusem to mi chodziło o pałowaniu przez policję podczas interwencji nawet jeśli "obiekt" interwencji nie zachowuje się agresywnie. Jeśli "obiekt" ulega "przymusowi słownemu" (jakkolwiek to brzmi) to policjant nie powinien mieć prawa używać jakiegokolwiek innego przymusu no może ponad kajdankami ale tylko proporcjonalnie do przestępstwa w obliczu którego jest interwencja.

czymże różni się od przestępców taka policja która używa ich metod? i czymże od grupy mafijnej różni się takie państwo?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

chyba nie ma ministerstwa od którego rydzyk nie dostał kasy 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

Ja się pytam gdzie jest Denwer Mariuszek vel Marecek???? 😂

Bez niego ten temat to nie temat

Jemu rodzice po wieczorynce zabierają komputer

• Sad 1
Opublikowano

A jak myślisz ?, które to te jawne biznesy wymagały zamknięcia ? 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v