Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

Najwyraźniej wiedzą co robia skoro taka potegę zbudowali w 20 lat. 

Tylko czekam aż jakiś lewak zaraz wyskoczy z tekstem że za miskę ryżu pracują😝

ale to nie dla tego że stali się geniuszami a dzięki.. że w końcu przestali być kretynami i na razie to dorównali do szeregu reszty świata a skala ich jest jedynie wypadkową ich ilości
Barierą testu będzie gdy trzeba od siebie coś nowego a na razie Chiny to jedna wielka kopia pomysłów wszystkich innych tylko w większej ilości powtórzeń
np fakt że ud..piają założyciela Alibaby (znikł bez wieści) może być dowodem że jednak samodzielnego myślenia nie opanowali

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Aj, posadził byś wpierw winnych z Po pis sld psl...😆

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

mirro - no i placek zrobisz a butaprenem tylko dentkę w rowerze

Kużwa a ja durny zboża, zamiast złoża przeczytałem.  Dopiero teraz zajarzyłem. Sorry.

Opublikowano

Tanie to jak ciul.

3 minuty temu, Agrest napisał:

Aj, posadził byś wpierw winnych z Po pis sld psl...😆

Ale ja nie wsadzałbym za przynależność. :lol:

6 minut temu, dysydent napisał:

ale to nie dla tego że stali się geniuszami a dzięki.. że w końcu przestali być kretynami

Jak nasi osiągną ten poziom, to będę duuuuuzo spokojniejszy.:lol:

6 minut temu, DTaras napisał:

Aaa to dlatego w zupach go tyle napierdzielone, że z trzech składników to kalafior kalafior i marchewka..

Ja mam też dwie wersje groszku z marchewką, więcej groszku albo marchewki. Wyszło w praniu bo różnie chcieli odbiorcy.

Opublikowano

No i prawidłowo. 

Tak wymieniłem bo w każdej stajni dużo łajna.😆

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

no ale mizerny gospodarz co z "łajnem" cały inwentarz na rozrzutnik ładuje

W tym przypadku łatwiej załadować inwentarz niż łajno. Z nim będzie jeszcze walczyć kilka pokoleń.

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

czyli masz czysto osobisty stosunek do tych którzy bronią swojej własności z własnej inicjatywy i (zakładanego) "prawnego automatu"
poczytaj definicję "homo sovieticus"

uczciwie muszę przyznać że przypadek tego rolnika można uznać za incydentalny bo u nas jak byle kabel puszczali przez działki to ganiali rok wcześniej za zgodami i takimi tam i - co jak co - ale wiedzieliśmy co kto kiedy i dlaczego

inwestycja strategiczna mogła być z tą rureczką gazu , na trasie S8  warszawa -wyszków w miejscowosci emilianów jest zakret ponieważ jak budowano tą droge ze 20 lat temu [ obwodnica radzymina ] nie było ustawy która wywłaszczała własciciela , gosc sie nie zgodził i droga go omineła  , 50 m od jego domu na wysokosci 1 pietra przechodzi dosc ruchliwa droga nie ma zadnych ekranów ile kroć jade nocką na długich swiatłach to widze umeblowanie pokoi , a wiec ta ustawa o wywłaszczenie w sumie nie jest zła .

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

lepiej żeby ten emeryt dostał co miesiąc wyższą emeryturę a nie  zależne od widzi mi się partii, to by było zabezpieczenie przed zmianą władzy. nikt nie odważyłby się emerytom potem obniżyć emerytur ale tego głupie pisiaki nie dostrzegają.

PIS tak skonstruował system że jak na niego nie zagłosują to nie dostaną bo tak naprawdę zależy mu na sobie a nie na ludziach.

Jesteś tak prymitywny że nie pojmujesz pewnych rzeczy o których piszesz, jeśliby balcerowic sprzedał dosłownie wszystko i zniszczył kraj to nie byłoby nic i przez tyle lat nic by nie funkcjonowało a przecież od tego jego handlowania kraj funkcjonował do czasów rządu PIS i nadal funkcjonuje.

Wielkich zmian jak nie było tak nie ma. Ludzie jak czekali w kolejkach do lekarzy tak czekają. kiedyś analizowano że ponad połowa ceny litra paliwa to podatki a dzisiaj doszło do tego że tak samo jest z ceną litra napoju gazowanego. Gwałtowny wzrost opłat za śmieci

Co do dbania o planetę to widać to po głupich pomysłach pisu gdzie dają 5tys na oczka wodne komu tylko popadnie a nie tylko ludziom którzy dużo wody zużywają do podlewania i takie dotacje nawet na większą skalę by im się przydały.

5tka dla zwierząt pokazała gdzie Jarek ma swoich wyborców ze wsi  🤣

Jak tak piszesz że liczy się co tu i teraz to powinieneś doskonale rozumieć przedsiębiorców którzy mają pozamykane biznesy że np koszt wynajmu lokalu w dobrej lokalizacji to więcej niż 5 tys od rządu

stałeś w kolejce po zasiłek za balcerowicza ?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

5tka dla zwierząt pokazała gdzie Jarek ma swoich wyborców ze wsi 

to cytat Racyla -gwarantuje Tobie ze 90 % mieszkanców wsi poparło by ten program zeby tylko sąsiad zlikwidował hodowle i nie jebało gównem  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

https://niezalezna.pl/378748-znaczny-wzrost-sprzedazy-gazety-polskiej-sakiewicz-to-premia-za-wolno

a wiecie dlaczego ludzie tak często kupują dziennik Fakt ? bo jest tani 

ogromny wzrost z 20 do 21 tysiecy- z tego sporo kupuja panstwowe instytucje, na przyklad lot czy urzedy wojewodzkie.

ja byl po szkole bezrobotnym bez prawa do zasilku i co z tego wynika ??

kundle gryza sie pod dywanem 😛, prezes bedzie musial zdecydowac kto jest prezesem nie-porozumienia... dziwne ze przez 3 lata nie zrobili wyborow na gowina....

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wladze-porozumienia-za-wyrzuceniem-kamila-bortniczuka-i-adama-bielana/9lx9ev3,79cfc278

tak wierza w swoje panstwo prawa ze zamki zmienili-jak w piaskownicy sie bawia

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Gwałtowny wzrost opłat za śmieci

A TO WINA niestety PO to UE  wprowadziła prawo zeby spółki miejskie nie mogły odbierać smieci , PO  to prawo przyjeła i i spółki miejskie przestały dominować a wprowadzono prywatne podmioty  do odbioru 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

zlikwidował hodowle i nie jebało gównem  

No i jakie zastosowanie miałoby wtedy hasło? Że "nie ma to jak na wsi rankiem, jebie gównem i rumiankiem"

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

gwarantuje Tobie ze 90 % mieszkanców wsi poparło by ten program zeby tylko sąsiad zlikwidował hodowle i nie jebało gównem  

I właśnie dlatego w Chinach ktoś inny decyduje o tym jakie gałęzie gospodarki rozwijać a nie bezmyslny lud któremu smród przeszkadza. 

1 minutę temu, jarecki napisał:

A TO WINA niestety PO to UE  wprowadziła prawo zeby spółki miejskie nie mogły odbierać smieci , PO  to prawo przyjeła i i spółki miejskie przestały dominować a wprowadzono prywatne podmioty  do odbioru 

Czyli to prywaciarze maja monopol i tak ceny wywindowali? Ogólnopolska zmowa cenowa?

Opublikowano (edytowane)

kiedyś kazda gmina w swojej strukurze miała   spółke oczyszczania miasta czy jakoś inaczej sie to nazywała dziś  np w stolicy za 70 %  odbioru smieci odpowiadają spółki zagraniczne ,  najwiekszy chyba udział w odbiorze smieci w Polsce ma chyba niemiecka firma Remondis  , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Mariusz2903 napisał:

stałeś w kolejce po zasiłek za balcerowicza ?

nie stałem bo był to czas mojej edukacji

zasiłek zawsze się kiedyś skończy. czy ten za pisu czy za PO. Ani go nie wydłużyli ani nie podnieśli

doskonale wiesz że 500+, 13tki i inne w 90-tych latach były nie do zrealizowania. zobacz ile podatków przybyło od kiedy balcerowicz skończył rządzić.

szpitale, przychodnie  są nie sprzedane a jak były kolejki to są. mówi lekarz proszę przyjść za miesiąc tylko jak to zrobić jak następny wolny termin za 2 lub 3 miesiące

Edytowane przez racyl
Opublikowano

cene smieci wywindowaly przepisy unijne i chiny- przedtem wszystko szlo na zwalke albo na wsiach do dziury w lesie ,teraz musi by "recycling" do tego chinczycy juz nie chca kupowac starego  plastiku tylko trzeba im placic za niego..

u nas jest mpo a smieci kosztuja 33 zl od osoby, prywatn e firmy wokolicy i krakowie biora mniej.

https://www.onet.pl/informacje/onetslask/rybnik-wlasciciel-klubu-face2face-zatrzymany-przez-policje/zmv3sfg,79cfc278

roman-pisales ze to klub posla po ??? nie znam takiego 

Opublikowano (edytowane)

segregacje masz od paru lat gdzie ceny były więcej niż 50 procent niższe. zaczeli majstrować przy śmieciach i się porobiło, firmy zaczęły więcej żądać i ceny wzrosły. Unia to swoją drogą ale przede wszystkim pis nie lubi uni to czemu ma się do nich upodabniać i zdzierać z ludzi za  odpady z produktów za które już raz przecież zapłacili

śmieci przybywa bo i opakować bezzwrotnych przybywa. jakie są opakowania zwrotne oprócz butelek po piwie ?.

Masa produktów jest w opakowaniach produktów praktycznie na raz.

Nie mogą przeboleć że jedzenie się marnuje a nie zwracają uwagi na to czym więcej  malutkich opakowań to i śmieci przybywa.

Drą mordy żeby segregować już wytworzone śmieci a trzeba też pomyśleć żeby tych nie rozkładających się śmieci mniej produkować

Nikt po za torbami w supermarketach nie zwraca uwagi na  opakowania produktów

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v