Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A jak za***isty jest F35 to proszę bardzo.

https://www.defence24.pl/pierwszy-lot-f-15ex-mozliwa-dostawa-przed-czasem-wideo

Warto dodać że USMC wbrew swoim oszołomom zaprzestało planów wycofania A-10 i pocięcia ich nażyletki a nawet w trybie pilnym zamówiono skrzydła i silniki do tego co jeszcze udało się uratować. Producent oczywiście płakał że przecież dostają F35 jako zajebiaszcy samolot wsparcia piechoty ale kazali mu spadać na drzewo i postawili sprawę na ostrzu noża. No i A10 idzie do remontu.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
47 minut temu, galan99 napisał:

Stąd zacznie się wojna .

Jednym z najbardziej wrażliwych miejsc na politycznej mapie świata jest obszar Morza Południowochińskiego. To miejsce, gdzie o wygraną walczą dwie największe światowe potęgi: Chiny i Stany Zjednoczone. Ważnym elementem w chińskiej narracji jest Tajwan (Republika Chińska), państwo które nie jest uznawane przez większość społeczności międzynarodowej. O sytuacji na wyspie rozmawiamy z Tomaszem Śniedziewskim, od 10 lat mieszkającym na Tajwanie.

Ależ świat jest w stanie wojny covidowej/hybrydowej; cały czas plan zmian istnieje i powoli jest wdrażany; małe konflikty tu i ówdzie; jeśli ktoś będzie to chciał przerwać, to jedynie dużym wstrząsem;

O szczepienia się nie martw-nagonka się nie skończy, tak nas tresują stopniowaniem poziomu obostrzeń/ zamykanie-otwieranie i tak w kółko; radzę się przyzwyczaić.

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Gdy Chiny sklecą listę własnych technologii chronionych i nie dla wszystkich do kupienia jaką mają Amerykanie to wtedy .

Chińskim kacykom za***iście podoba się kasa płynąca z kapitalistycznej gospodarki, którą moga przeznaczyć na swoje wojskowe zabawki. Jak przegną, to i święty Boże nie pomoże.

Opublikowano
6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

jaki to balcerowicz się znalazł  sprzedał wszystko zniszczył kraj  i jeszcze się udziela w mediach i szczuje na 500 plus 13 i 14 emeryturę pewnie ty tak samo rozumujesz jak on martwisz się o planetę życie jest za krótkie żeby pisać i myśleć o ekonomii liczy się to co tu i teraz

lepiej żeby ten emeryt dostał co miesiąc wyższą emeryturę a nie  zależne od widzi mi się partii, to by było zabezpieczenie przed zmianą władzy. nikt nie odważyłby się emerytom potem obniżyć emerytur ale tego głupie pisiaki nie dostrzegają.

PIS tak skonstruował system że jak na niego nie zagłosują to nie dostaną bo tak naprawdę zależy mu na sobie a nie na ludziach.

Jesteś tak prymitywny że nie pojmujesz pewnych rzeczy o których piszesz, jeśliby balcerowic sprzedał dosłownie wszystko i zniszczył kraj to nie byłoby nic i przez tyle lat nic by nie funkcjonowało a przecież od tego jego handlowania kraj funkcjonował do czasów rządu PIS i nadal funkcjonuje.

Wielkich zmian jak nie było tak nie ma. Ludzie jak czekali w kolejkach do lekarzy tak czekają. kiedyś analizowano że ponad połowa ceny litra paliwa to podatki a dzisiaj doszło do tego że tak samo jest z ceną litra napoju gazowanego. Gwałtowny wzrost opłat za śmieci

Co do dbania o planetę to widać to po głupich pomysłach pisu gdzie dają 5tys na oczka wodne komu tylko popadnie a nie tylko ludziom którzy dużo wody zużywają do podlewania i takie dotacje nawet na większą skalę by im się przydały.

5tka dla zwierząt pokazała gdzie Jarek ma swoich wyborców ze wsi  🤣

Jak tak piszesz że liczy się co tu i teraz to powinieneś doskonale rozumieć przedsiębiorców którzy mają pozamykane biznesy że np koszt wynajmu lokalu w dobrej lokalizacji to więcej niż 5 tys od rządu

Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

O szczepienia się nie martw-nagonka się nie skończy, tak nas tresują stopniowaniem poziomu obostrzeń/ zamykanie-otwieranie i tak w kółko; radzę się przyzwyczaić.

Podejrzewam że jak otworzą, to przy następnej próbie zamknięcia ludzie ich oleją. Zrobili wszystko co się dało aby do tego doprowadzić.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, pafnucy napisał:

czyli uważasz że tam bardziej światli?

Nawet nie chodzi o to. Lud w swej ciemnocie wybierze bałwanów którzy obiecają coś tu i teraz. Socjal, wzniosłe hasła , wstawanie z kolan, lub jakies inwestycje pokroju misia Barei. Gdyby wybierani byli co mówią co powinni a robią co trzeba to byłoby pół problemu. Niestety tacy dużo nie porządzą bo zniecierpliwiony i roszczeniowy proletariat natychmiast wybierze kolejnych którzy obiecaja co powinni i co gorsza to zrealizują. W demokracji rządzi głupia wiekszośc i nic na to nie poradzimy. W USA oszołomstwo wybrało Trumpa, u nas PIS a na Węgrzech Orbana. Z tego wszystkiego on jest najcwańszy bo dogaduje sie z kazdym dokoła i na nikogo nie obraża. 

Chiny są wolne od tego problemu. Rządzi dobrana, wykształcona i obyta w świecie grupa ludzi którzy wiedzą gdzie są wiedzą czego chcą i dokąd zmierzają w perspektywie dziesięciu czy 25 lat. Jest ciagłość myślowa stabilna polityka wolna od wpływów oszołomstwa i motłochu. Dlatego stali sie taką potęgą a wkrótce będą największą gospodarką świata

EDIT - @racyl świetnie że zacytowałeś typowego przedstawiciela ludu i jego myślenie. Pozwole sobie zaznaczyć na czerwono to co przed chwilą napisałem a co jest prawdą o prostym człowieku który wybiera władzę.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Podejrzewam że jak otworzą, to przy następnej próbie zamknięcia ludzie ich oleją. Zrobili wszystko co się dało aby do tego doprowadzić.

najwyżej powymieniają rządzących w tym cyrku 

Opublikowano

Oni tam (w Chinach) tylko wprowadzili "plan Wilczka" reformujący komunę bez jej rozwalania
tylko unifikacja, monopolizacja czy jeszcze nie wiem jak nazwać zawężanie opcji dla strategii na przyszłość szybciej trafi na błąd niż tych strategii antagonizmy ścierające się w tzw demokracjach. Upadek strategii przez jeden błąd chińskiej władzy to upadek całych Chin podczas gdy upadek jakiejś strategii np u nas to co najwyżej upadek i zmiana rządu

Opublikowano

Ruscy przecież tez Chińczyków potraktowali wysokimi częstotliwościami. I to wcale nie w ramach eksperymentu.:lol: Tradycja jest kontynuowana tylko pieczony kto inny.

5 minut temu, dysydent napisał:

Oni tam (w Chinach) tylko wprowadzili "plan Wilczka" reformujący komunę bez jej rozwalania

Może jakie nauki Sun Tzu se przyswoili i po lekturze tegoż stwierdzili że lepiej być cwanym niż nieżywym.:lol:

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

tylko unifikacja, monopolizacja czy jeszcze nie wiem jak nazwać zawężanie opcji dla strategii na przyszłość szybciej trafi na błąd niż tych strategii antagonizmy ścierające się w tzw demokracjach. Upadek strategii przez jeden błąd chińskiej władzy to upadek całych Chin podczas gdy upadek jakiejś strategii np u nas to co najwyżej upadek i zmiana rządu

To są wykształceni i wyrachowani technokraci a nie miernoty wybrane przez ciemny lud bo tak jak pan Czarnek "mają gadane" Obstawiam że jest tam olbrzymie zaplecze strategów, think tanków które analizują co się dzieje i jakie scenariusze brać pod uwage. Jesli oni sie wysypia to niech Bóg ma nas w swojej opiece.

Opublikowano

Aaaaa jakie złoża posiada Afganistan? Moim zdaniem perspektywiczne.😋 Taiwan to brama Chin na świat i nigdy nie będzie to punkt na mapie. Chiny też tam zamawiają procki na tych samych zasadach co reszta - projektują sami. Taki Foxconn jednak.. Chińczycy to handlowcy a to robi z nich ludzi wyważonych moim zdaniem

Opublikowano (edytowane)

Najwyraźniej wiedzą co robia skoro taka potegę zbudowali w 20 lat. 

Tylko czekam aż jakiś lewak zaraz wyskoczy z tekstem że za miskę ryżu pracują 😝

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

Zgłaszam się na ochotnika.:lol:Jako wymieniacz oczywiście.

Zgłaszałem to ja Ciebie na premiera.

Najwyższa pora żebyś jaką partię założył. I nie o partię brokuła czy kalafiora mi chodzi😉

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

no
Indiana Jones też

a teraz?

Aaaaa teraz i owszem. To tak jak kumpel wydał komendę ogniową, bo mu cały czas wyłaziło coś zza skał.  " A weż przypierdol trzy szybkie z moździerza bo już do nich dziś siły nie mam".:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v