Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Rekonstrukcja planowana jest na przyszły rok, Morawiecki będzie prezesem NBP a kandydatów na premiera jest kilku i tylko wypłynęło jedno nazwisko. Także ten pan raczej premierem nie zostanie.

Andrzeja gdzieś wcięło w obecnej kadencji a kto za niego ? Nie ma w tej chwili takiej osoby w Pisie.

No za czasów lewicy rozpoczęła się chyba moda na nagrywanie kogo popadnie a później ten pan który to zapoczątkował się dziwił, skąd się to wzięło.

Biden za swojej kadencji rozpocznie jakąś wojenkę czy będzie pokojowym prezydentem ?

https://www.o2.pl/informacje/skonczylo-sie-biden-przewraca-do-gory-nogami-polityke-zagraniczna-usa-6604825397344896a

Podpali Amerykę taka będzie jego wojenka .

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

sam fakt że ktoś się porywa na... wiele o Nim świadczy

Ale byłyby jajca kiedy ktoś przeprowadziłby badania w związkach lgbt i wyszłoby iż są mniej dysfunkcyjne niż hetero. :lol:

1 minutę temu, galan99 napisał:

Podpali Amerykę taka będzie jego wojenka .

Przerzuca odpowiedzialność w regionie na Arabię Saudyjską I Izrael. Ta wycieczka osobista w stronę Putina ma dać mu do zrozumienia że nie ma czego tam szukać, kiedy zmniejszy się obecność amerykańska. 

Opublikowano
1 godzinę temu, deSilva napisał:

Nie wierzę że ten rolnik wcześniej o tym nie wiedział kto co i dlaczego, PiSy nie PiSy nie mają tu nic do rzeczy, jaki by nie był rząd jest coś takiego jak inwestycja dobra publicznego czy jakoś tak i mogą wejść, inaczej żadna inwestycja typu wodociągi gaz i inne nie doszłaby do skutku bo ciągle komuś coś by nie pasowało, a zwłaszcza w Polsce. Jednemu za mało byłoby ciągle odszkodowania, a drugi by się nie zgodził, nie bo nie, ja nie założę to i wy mieć niczego nie będziecie.

Wiedział nie wiedział ale za takie coś powinna być duuuuuuża rękompensata a z tego co wyczytałem to dopiero będzie gatka dopiero po inwestycji i takie traktowanie jest czystym ku🤬em.

57 minut temu, Dariowola napisał:

To Ty wierzysz naukowcom  dzisiaj powiedzą ze to jest zdrowe a jutro co innego zależy kto ile zaplaci. Troche trzeba myśleć swoją głową. 

Panie czy ty wiesz co to jest ironia bo chyba tego nie wyłapałeś?😩

29 minut temu, galan99 napisał:

No Niema prywatności dlatego pytałem kogo wy***ią jak zrobią lokalizację na Elektrownię Atomową nie ważne czy powstanie czy nie ale z TERENU WYWŁASZCZĄ .

A potem klechdy wykupią i puszczą w dzierżawę. 🤨

Opublikowano

Stąd zacznie się wojna .

Jednym z najbardziej wrażliwych miejsc na politycznej mapie świata jest obszar Morza Południowochińskiego. To miejsce, gdzie o wygraną walczą dwie największe światowe potęgi: Chiny i Stany Zjednoczone. Ważnym elementem w chińskiej narracji jest Tajwan (Republika Chińska), państwo które nie jest uznawane przez większość społeczności międzynarodowej. O sytuacji na wyspie rozmawiamy z Tomaszem Śniedziewskim, od 10 lat mieszkającym na Tajwanie.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Stąd zacznie się wojna

wow.      masz już bunkier?

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Po co mi bunkier jak to z dala od polski to niech się napierdalają .

W tym problem że usrańce zaangażują cały świat w tą zabawę i kto wie czy kapiszony nie pójdą w ruch. 

Opublikowano

Jeżeli ktoś ma zapędy zamknąć w ramy definicji rodzinę jest fundamentalistą. Co pokolenie mamy do czynienia z coraz gorszą młodzieżą i lepszymi rodzicami. Wniosek jest taki, że z durnej młodzieży rosną jedwabiści rodzice. Niech to teraz ktoś usystematyzuje...

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

będzie się zaczynać od początku .

by się zaczęła od tyłu, to byś dopiero miał o czym pisać.

Ty wiesz że masz deko bzium w czarnowidztwie??/ 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Cóż była 1 wojna i 2 to i będzie 3 będzie się zaczynać od początku .

Ciekawe co się będzie zaczynać jak grzybki wyrosną na całym globie. 🤨

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Cóż była 1 wojna i 2 to i będzie 3 będzie się zaczynać od początku .

Tak w zasadzie to już jesteśmy po 3 wojnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

wolę amerykański niż od niemców z nord stren 2

Ty wolisz to co ci PIS powie że masz woleć.

1 godzinę temu, mirro napisał:

To nic nie zmienia w sytuacji tego Pana. Moja siostra pracuje na UMCS i nie jest wogóle do niego uprzedzona, za to opinia nie nadaje się do powtórzenia. I nie chodzi o to czy facet jest przystojny, czy nie. To jest oszołom. 

Właśnie takich głupków PIS potrzebuje. Lud jest głupi to go doceni i zrozumie.

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Andrzeja gdzieś wcięło w obecnej kadencji a kto za niego ? Nie ma w tej chwili takiej osoby w Pisie.

Lud zagłosuje na kogokolwiek o ile będzie z PIS.  Poprą nawet Pawłowicz albo Przyłębską.

48 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zzzddrraaaaaadaaaaaaaaaa!!! Haaaaańbbaaaaaaaa!!! Będzie się smażyć w piekle jak ojciec dyrektor przepowiedział🙏

Opublikowano
30 minut temu, galan99 napisał:

Stąd zacznie się wojna .

Jednym z najbardziej wrażliwych miejsc na politycznej mapie świata jest obszar Morza Południowochińskiego. To miejsce, gdzie o wygraną walczą dwie największe światowe potęgi: Chiny i Stany Zjednoczone. Ważnym elementem w chińskiej narracji jest Tajwan (Republika Chińska), państwo które nie jest uznawane przez większość społeczności międzynarodowej. O sytuacji na wyspie rozmawiamy z Tomaszem Śniedziewskim, od 10 lat mieszkającym na Tajwanie.

USA mają problem z surowcami na  elektronikę. Ziemie rzadkie były importowane z Chin aż Trump się wkurwił i kazał zwiększyć wydobycie swoich złóż. 

Jednak, w międzyczasie, główni producenci półprzewodników umiejscowili się w Azji, Dolina Krzemowa to wcale nie największe żródło. Co zostało w Stanach? Ano to co było najważniejsze dla obronności. Teraz trzeba czasu i głaskania aby stworzyć własne zasoby. Parę projektów nie poszło tak gładko i choćby problemy z F35 pokazują że rózowo nie jest.

Opublikowano (edytowane)

TSMC
"i wszystko jasne" - jak mawiał "Siara" Siarzewski

U Nich już nawet Intel zamawia

"gorąca wojna" o Tajwan nie leży w niczyim interesie bo zniszczy wartość samego obiektu sporu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Dlatego Chiny nie pójdą na konflikt wyniszczający Tajwan. 

przynajmniej do czasu gdy - Oni to potrafią jak mało kto - nie skopiują czego podobnego u siebie
Gdy Chiny sklecą listę własnych technologii chronionych i nie dla wszystkich do kupienia jaką mają Amerykanie to wtedy ... Tajwan będzie tylko zbędną konkurencją i punktem o geograficznej wartości strategicznej

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v