Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

szkoły  z cyber przestepczosci są potrzebne , zawód bedzie mocno na czasie od ochrony danych w firmach do ochrony domów  zwykłych czy samochodów .              chyba ten Obajtek sie przeliczy wszedł w wiele biznesów  kupili bio gazownie nawet chyba kilka tych biogazowni a teraz pewno wejdzie zagospodarowanie smieci czy plastiku , https://www.rp.pl/Biznes/302039866-Orlen-mysli-orecyklingu-plastiku.html , za dużo srok za ogon łapie , choć z drugiej strony recykling ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Przecież wiadomo po co jest pomoc małym gospodarstwom, zamiast kupić jednego gospodarza który ma 200ha to kupi się 25 głosów gospodarzy którzy mają po 8ha ;) Stawka pomocy do ha wyjdzie podobna, tylko zamiast jednego X na karcie wyborczej będzie 25 X ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

szkoły  z cyber przestepczosci są potrzebne , zawód bedzie mocno na czasie od ochrony danych w firmach do ochrony domów  zwykłych czy samochodów .              chyba ten Obajtek sie przeliczy wszedł w wiele biznesów  kupili bio gazownie nawet chyba kilka tych biogazowni a teraz pewno wejdzie zagospodarowanie smieci czy plastiku , https://www.rp.pl/Biznes/302039866-Orlen-mysli-orecyklingu-plastiku.html , za dużo srok za ogon łapie , choć z drugiej strony recykling ?

obajtek  juz zajmowal sie recyclingiem plastiku w firmie wujka- kupowal plastik a on znikal zamiast isic na produkcje rur- tylko nie rozumie czemu go z firmy wywalili i prokuratura sie tym zainteresowal i jakim cudem-w przyrodzie nic nie ginie- ten zaginiony plastik zamienial sie w dzialki jego matki nad morzem, nawet prokuratura nie moze do dzisiaj tego cudu zrozumiec........

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Najlepszym Prezydentem dla Polski powinien być zawsze Prezydent Polski, Ale skoro Pani namiestnik ustawiła sobie Prezydenta Polski w pozycji wasala, to może i faktycznie najlepszym Prezydentem Polski byłaby Pani Ambasador USA.:lol:

najlepszym prezydentem dla polski a najlepszym prezydentem usa dla polski to chyba jest różnica??

2 godziny temu, racyl napisał:

To na tyle jesteś nie kumaty że nie wiesz co masz w dowodzie ? 🤣 Nie wie kiedy się urodził 🤣

Ale skąd to może wiedzieć człowiek jak zamiast rozumu ma siano

nie wiem co masz w głowie, nie interesuje mnie to, ale proponuję kupić sobie podręcznik do biologii i nie robić z siebie głupka

bańka inwestycyjna na nyse jest co raz większa, gdy pęknie będzie dużo bankructw, zwłaszcza w usa

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, nie napisał:

najlepszym prezydentem USA dla polski

Nie ma czegoś takiego. USA mają tylko interesy. Jak znajdą takie pole to jutro Kim będzie ich najlepszym kolegą. 

2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Komentarze świadczą o tym iż zwykli ludzie mają większe pojęcie o co kaman, niż Pan Minister.

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, henio2 napisał:

Zwykli ludzie to mają pojęcie jak wy lepszych nieudacznik zajmujący się rolnictwem te komentarze pisze jak Tomaszek ci ma 3 ha truskawki

Hahhaha, myślisz, że ja tylko 3 ha truskawki mam ?? To jest jedna z gałęzi gospodarstwa. Z 20 ha żyję lepiej niż nie jeden z 50 ;) Wg agencyjnych przeliczników na 20ha generuję około 40SO(40tys Euro) z produkcji roślinnej. Ty wiesz w ogóle jakie średnie zyski generuje 1ha truskawki w przeciągu ostatnich 5 lat ?? 

A po drugie, wczoraj się zarzekałeś, że się udzielać nie będziesz ;) 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, nie napisał:

nie wiem co masz w głowie, nie interesuje mnie to, ale proponuję kupić sobie podręcznik do biologii i nie robić z siebie głupka

No tak ważniejsze co jest w książkach a nie to co w wytworzonych dokumentach urzędowych 🤣

Wskaż w którym dokumencie podana jest długość początek życia w momencie poczęcia ? 🤣

Może w na cmentarzach na nagrobkach podany jest wiek ... i 9miesięcy ? 🤣

Nawet nie umiesz odnieść sie do tego co napisałem "Ale skąd to może wiedzieć człowiek jak zamiast rozumu ma siano " . dla pisofanatyków to jednak nie ma różnicy 🤣

16 minut temu, henio2 napisał:

Zwykli ludzie to mają pojęcie jak wy lepszych nieudacznik zajmujący się rolnictwem te komentarze pisze jak Tomaszek ci ma 3 ha truskawki

Ty za kilka lat nie zarobisz przy swoim smierdzącym biznesie świńskim niż on w rok na truskawce🤣

Jak to jest @henio1, @henio2 posiadaczu dwóch kont jednocześnie narobić sie i nic nie zarobić na świniach albo dołożyć ?.

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

obajtek  juz zajmowal sie recyclingiem plastiku w firmie wujka- kupowal plastik a on znikal zamiast isic na produkcje rur- tylko nie rozumie czemu go z firmy wywalili i prokuratura sie tym zainteresowal i jakim cudem-w przyrodzie nic nie ginie- ten zaginiony plastik zamienial sie w dzialki jego matki nad morzem, nawet prokuratura nie moze do dzisiaj tego cudu zrozumiec........

1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Może, chyba że niechce zrozumieć...... 

prokuraturze takich "cudów" zrozumieć NIE  WOLNO!
i to wcale nie jest żart

tośmy dożyli czasów
a miało być tak pięknie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Proszę o wersję w języku polskim, bo nijak nie wiem czy mam się obrazić, czy ucieszyć.

30 minut temu, dysydent napisał:

Widać same memy Hołowni nie wystraszyły, Goście zapominają że mają przyjemność z byłym ultrakatolickim ortodoksem, konwertowanym na normalnego obywatela. Taki ktoś im nie popuści, a miejsce hierarchom kościoła wskaże bez mrugnięcia okiem. I nie będzie to miejsce przy stole państwowym. Raczej jakiś mały stoliczek na uboczu

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@racyl co będziesz takiemu Heńkowi tłumaczył ile można wygenerować dochodu z 15ton bobu i 50ton(ponad 30ton w deserze) truskawki ;) 

Co ty tam chłopaku za zyski generujesz na papierkach chyba bo skoro masz 20 ha to códow  się nie Doro ileś

Opublikowano (edytowane)

@henio2 Więcej nie potrzebuję niż te moje 20ha ;) Są inne lepsze rzeczy niż kolejne pole kupować ;) Kupuję tylko działki niedaleko od domu które mogą mi dać dochód, bo kupować pole 10km dalej po 60tys za ha i siać tam zboże to szkoda kasy ;) 

Ale henio z tych co dla niego wyznacznikiem są tylko hektary ;) 

Jak to się mówi, zarabia się po to żeby żyć, a nie żyje się po to żeby zarabiać ;) 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

No tak ważniejsze co jest w książkach a nie to co w wytworzonych dokumentach urzędowych 🤣

Wskaż w którym dokumencie podana jest długość początek życia w momencie poczęcia ? 🤣

Może w na cmentarzach na nagrobkach podany jest wiek ... i 9miesięcy ? 🤣

Nawet nie umiesz odnieść sie do tego co napisałem "Ale skąd to może wiedzieć człowiek jak zamiast rozumu ma siano " . dla pisofanatyków to jednak nie ma różnicy 🤣

Ty za kilka lat nie zarobisz przy swoim smierdzącym biznesie świńskim niż on w rok na truskawce🤣

Jak to jest @henio1, @henio2 posiadaczu dwóch kont jednocześnie narobić sie i nic nie zarobić na świniach albo dołożyć ?.

Bu cha cha na świniach zawsze zarabiam mniej lub więcej ale zawsze na + w ubiegłym roku rekordowe zyski były w zamkniętym praktycznie jeszcze nie odczuwam spadku cen bo te które teraz zachodzą tanie zboże jadły nikt nie przewodzi jaka cena będzie za pół roku 

https://www.o2.pl/informacje/straznik-teksasu-nie-wytrzymal-chuck-norris-o-aborcji-6604135395109472a

Opublikowano
17 minut temu, henio2 napisał:

Co ty tam chłopaku za zyski generujesz na papierkach chyba bo skoro masz 20 ha to códow  się nie Doro ileś

A ty Heniu ile obrabiasz skoro 20 z warzywami to tak marny biznes?

Jadły tanie zboże i są tanie a teraz będą tanie jedząc drogie zboże  Zaraz ci się wyrówna😁 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v