Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pensjonat i restauracja w lockdownie, Energa odcięła im prąd. "Nie mamy prawie żadnej pomocy od rządu"

"W ramach szeroko pojętej pomocy rządowej firma Energa wyłączyła nam prąd! Wielu z was wie, że my tu również mieszkamy i mamy pod opieką dwie osiemdziesięcioparoletnie schorowane staruszki, które wymagają naszej całodobowej opieki" - piszą właściciele położonego w Chmielnie (woj. pomorskie) niewielkiego hotelu i restauracji. W ich sprawie skutecznie interweniował poseł Lewicy Marek Rutka. Ale to wierzchołek góry problemów. Przedsiębiorcy skarżą się na brak konkretnej pomocy ze strony państwa i wciąż rosnące zadłużenie.

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

rozmyślam kiedy  nowo bogaccy przyjdą sie pomodlić

Jak ich spotkasz to spytaj. 

2 minuty temu, galan99 napisał:

"W ramach szeroko pojętej pomocy rządowej firma Energa wyłączyła nam prąd! Wielu z was wie, że my tu również mieszkamy i mamy pod opieką dwie osiemdziesięcioparoletnie schorowane staruszki, które wymagają naszej całodobowej opieki" - piszą właściciele położonego w Chmielnie (woj. pomorskie) niewielkiego hotelu i restauracji.

Pewnie w trosce aby przedwcześnie nie otworzyli biznesu. Takie cuś to ja rozumiem i podziwiam.

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

rozmyślam kiedy  nowo bogaccy przyjdą sie pomodlić

Jeśli to są twoje rozmyślania w kościele to z ciebie taki wierzący katolik jak z czterech liter rakieta. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Z tymi szwaczkami się zgadzam  To jest pokłosie socjalnej patologii zafundowanej nam przez rzadzace lewicowe tałatajstwo . Nie ma chęci do pracy bo maja darmochę. Socjalna degeneracja społeczna.

i dlatego mamy jedną z najniższych stóp bezrobocia na świecie - buaaahhhhaaaaaaaaaaaaaaaa

Opublikowano

No pewnie. Darmocha i zasiłki zawsze motywowały do roboty. Najlepiej to widać po muzyńskich gettach w USA albo muzłumańskich dzielnic na zachodzie europy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

ten cały wośp to pralnia brudnych pieniędzy  dobrze zrobili że ją pogonili  znalazł sobie celebryta sposób na życie i małe dzieci stoją na mrozie i zbierają mu

brudy to Ty masz w głowie 😁. celebryta ? 🤣 a od ilu lat to słowo funkcjonuje ? 🤣 zobacz sobie dzieciaku ile lat orkiestra funkcjonuje

transmitować orkiestrę owsiaka na antenię w dzisiejszych czasach to zaszczyt i uznanie a nie pokazywać poraz setny jak rząd pojechał się płaszczyć przed rydzykiem czy paradować po kościołach.

Już się niedobrze robi jak tych "pobożnych ogląda się ciągle w tych kosciołach a nie pośród ludzi jak np w czasie kampanii

Opublikowano

powiedz jaki był owsiak 20 lat  a kim jest teraz  politykuje

wszyscy co nie podzielają poglądów PIS to od razu chcą iść do polityki 🤣

Lepiej powiedz dlaczego ten świętojebliwy PIS nie szanuje wartości prezydenta wszech czasów Lecha kaczyńskiego ? 🤣

Opublikowano

chodzę do kościoła co niedziela i nie słyszę nic złego a ty  słuchasz braci sekielskich  i wiarę nazywasz klerem

sekielscy co niedziele nie robią filmów 🤣 ale mogliby dać instrukcję temu latkowskiemu jak zrobić prawdziwy dokument a nie wiadro pomyj bez dowodów.

wiara to jest wiara a kler bardzo często nie idzie z nią w parzę a wręcz jej szkodzi

3 minuty temu, jacus napisał:

az sie pochwale przed naszym nowym kolega-w tamtym tygodniu bylem 3 razy w kosciele.

do tego w lecie bylem na koncercie muzyki organowej w archikatedrze.

Jeszcze powiedz że poszedłeś tam z wyborczą w ręku 🤣

pewnie jakieś cycate d*py były i muzyki ci się zachciało 😄

59 minut temu, Mariusz2903 napisał:

kościół to wspólnota  wyciszam się słucham organów  i myślę o tych co nie chodzą i co w tym czasie robią 

Idziesz po prostu zgromadzić wiadomości i d*pę innym obrobić  🤣 prawdziwy Polak katolik 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Wiara i kler to zupełnie dwie inne rzeczy

To dlaczego ludzie poddają się apostazji ? Przecież wystarczy zmienić swoją parafie na inną jak komuś proboszcz nie pasuje. Sam znam takie osoby, które nie chodzą do kościoła w swojej parafii, tylko do sąsiedniej. Czytałem w święta artykuł o pierwszych świętach po apostazji. Klient był szczęśliwy bo nie musiał iść na pasterkę na przykład.

ja nie byłem na tym ulubionym filmie  kler jak rozumiem według ciebie równa się mafia  

Oglądałem ten film i Smarzowski tak zrobił zapowiedź aby budziła kontrowersje i przez to dostał darmową reklamę. Zresztą o tym już pisałem. Nawiasem mówiąc ten film mu się prawie udał. Drogówka jest przereklamowana a Pod mocnym aniołem takie sobie.

42 minuty temu, galan99 napisał:

Pensjonat i restauracja w lockdownie, Energa odcięła im prąd. "Nie mamy prawie żadnej pomocy od rządu"

"W ramach szeroko pojętej pomocy rządowej firma Energa wyłączyła nam prąd! Wielu z was wie, że my tu również mieszkamy i mamy pod opieką dwie osiemdziesięcioparoletnie schorowane staruszki, które wymagają naszej całodobowej opieki" - piszą właściciele położonego w Chmielnie (woj. pomorskie) niewielkiego hotelu i restauracji. W ich sprawie skutecznie interweniował poseł Lewicy Marek Rutka. Ale to wierzchołek góry problemów. Przedsiębiorcy skarżą się na brak konkretnej pomocy ze strony państwa i wciąż rosnące zadłużenie.

Za co im ten prąd odcięła skoro biznes był zamknięty ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

za PO też budżet był mały ,i wtedy pieniądze szły na propagandę i złodziejstwo członków PO?

I dalej kradną ? 🤣 przez 5 lat zbyszek w lochach ich jeszcze nie pozamykał ? 🤣  A kto pisowskie brudne łapy pilnuje ?😄

człowiek jest tylko człowiekiem i nie mów że od 5lat nikt nie ma pokus 😄

wyszukaj chociaż jeden reportaż krytyczny o PIS w tvp info za ich rządów  🤣 Jak tylko mówi pozytywnie o jednych więc co to jest jak nie propaganda

5f99312fd3438_p.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Tobie też ten czas upłynął na zastanawianiu sie czemu inni do kościoła nie przyszli?😄

a co mnie inni obchodza ?? wolnosc polega na tym ze moge albo i nie isc i co komu do tego?? za swoje chodze albo i nie chodze,jak mam ochote albo koniecznosc,,

w sumie koscioly sa zabytkami kultry i sztuki, 

9 minut temu, racyl napisał:

sekielscy co niedziele nie robią filmów 🤣 ale mogliby dać instrukcję temu latkowskiemu jak zrobić prawdziwy dokument a nie wiadro pomyj bez dowodów.

wiara to jest wiara a kler bardzo często nie idzie z nią w parzę a wręcz jej szkodzi

Jeszcze powiedz że poszedłeś tam z wyborczą w ręku 🤣

pewnie jakieś cycate d*py były i muzyki ci się zachciało 😄

Idziesz po prostu zgromadzić wiadomości i d*pę innym obrobić  🤣 prawdziwy Polak katolik 🤣

na koncercie w kosciele mlode d*py ??? i to organowym 😛, same emerytki 😂,

wyborczej to juz dawno nie mialem w reku. jest internet.

Opublikowano

Wiesz, dziś się pojawił nowy trend. Zwolennicy PIS , wierni katolicy i prawdziwi patrioci chodzą do kościoła by kontemplować kto jest na mszy a kogo nie ma i dlaczego. Takie jest teraz sedno wiary🙏

Opublikowano

profesor środa w radiu zet:

Kiedy, pani zdaniem, zaczyna się życie człowieka?
- Nie ma czegoś takiego, nie możemy o tym rozmawiać.......

co hołocie ze strajku kobiet przeszkadzają zdjęcia dzieci, że rozbijają słupy ogłoszeniowe z takowymi?

----------------------------------------------

jeden z największych problemów ludzkości, rozwiązany jedną z pierwszych decyzji prezydenta usa czyli możliwość uczestnictwa mężczyzn w zawodach sportowych dla kobiet (a także korzystanie z kobiecych toalet) jeśli tylko powiedzą, że czują się kobietami; jest to koniec kobiecego sportu; co kobiety zrobiły swoim obrońcom (feministkom), że tak im pięknie odpłaciły?

to jeden z przykładów braku myślenia przyczynowo skutkowego (głosowanie kobiet na feministki); kilka dni temu czytałem o kobiecie, która poszła po zaświadczenie potrzebne do chrztu ale nie pomyślała, że wcześniej dokonała apostazji .........ha, ha, ha 

co do bidena to jeszcze w tym roku większość amerykanów zatęskni za trumpem, który był najlepszym prezydentem dla usa i najlepszym prezydentem usa dla polski (dla niekumatych: najlepszym z dostępnych :))  

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ulman napisał:

Wiesz, dziś się pojawił nowy trend. Zwolennicy PIS , wierni katolicy i prawdziwi patrioci chodzą do kościoła by kontemplować kto jest na mszy a kogo nie ma i dlaczego. Takie jest teraz sedno wiary🙏

ależ to nie jest nic nowego. Od prakultur szaman był blisko wodza a czasem sam bywał wodzem i publiczne zadawanie się z "bandą szamana" było artykulacją jakiejś wspólnoty w osobnikach o niskiej samoocenie (najczęściej z resztą słusznej)
To jest taka sama subkultura jak ... nie wiem ... więzienne tatuaże, golenie glac przez skinów czy podobne.
Czlowiek to "zwierzę stadne" i wynika z instynktu najpierw poszukiwanie jakiegokolwiek autorytetu a później afiszowanie się z tym publiczne że takowy się znalazło.
Trzecia część Minionków pokazuje nawet genezę .
A tak; to że jakaś subkultura obejmuje miliardy populacji wcale nie przestaje być ... spełniać kryteriów subkultury

a już najlepiej o tym, że takiego Boga nie ma jakim maluje go większość szamanów wiedzą oni sami i to jest powodem pogardy/odrazy dla szamanej kasty u samodzielnie myślących
tylko to jest bardzo niebezpieczne bo tak na prawdę nie Boga się boimy "na codzień" bardziej niż Jego wyznawców.

o mam - https://www.cda.pl/video/592121668

bodaj pierwsze pięć minut filmu

szaman -potrafi tylko "szamać" (jeść, konsumować) niczego nie wytwarzając i jeszcze być za to podziwiany; t taki "fenomen przyrody" jak płonne kwiaty

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

co do bidena to jeszcze w tym roku większość amerykanów zatęskni za trumpem, który był najlepszym prezydentem dla usa i najlepszym prezydentem usa dla polski (dla niekumatych: najlepszym z dostępnych :))  

Najlepszym Prezydentem dla Polski powinien być zawsze Prezydent Polski, Ale skoro Pani namiestnik ustawiła sobie Prezydenta Polski w pozycji wasala, to może i faktycznie najlepszym Prezydentem Polski byłaby Pani Ambasador USA.:lol:

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

profesor środa w radiu zet:

Kiedy, pani zdaniem, zaczyna się życie człowieka?
- Nie ma czegoś takiego, nie możemy o tym rozmawiać.......

co hołocie ze strajku kobiet przeszkadzają zdjęcia dzieci, że rozbijają słupy ogłoszeniowe z takowymi?

To na tyle jesteś nie kumaty że nie wiesz co masz w dowodzie ? 🤣 Nie wie kiedy się urodził 🤣

Niech PIsowska hołota zacznie szanować poglądy swojego prezydenta wszechczasów a problemu aborcji nawet by nie było i te kobitki nawet by na ulice nie wyszły

Ale skąd to może wiedzieć człowiek jak zamiast rozumu ma siano

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Dariowola napisał:

Wczoraj pisali tu że w Nord Stream 2 płynie gaz Polska zdradzona a tu takie kwiatki 🤣  https://wiadomosci.onet.pl/swiat/departament-stanu-usa-bedziemy-monitorowac-nord-stream-2-nie-wykluczamy-sankcji/6w4v12v  

Rozgrywka między Niemcami a USA. Jednym Rosja potrzebna jest do handlu a USA chcą mieć Rosję w konflikcie z Chinami po swojej, albo choć żeby nie opowiedziała się po stronie Chin. Gdzie my jesteśmy w tym wszystkim? Ano w czarnej d*pie.

https://www.dobreprogramy.pl/MON-rozpoczyna-pilotazowy-program-dla-szkol.-Bedzie-nauczac-z-zakresu-cyberbezpieczenstwa,News,113151.html

Noooooo nie wiem czy śmiać się czy też już zaczynać się bać?

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v