Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Te jego blondyny to nie pewny byt mają.. 😂😂😂😂

Żarcie panie drogie będzie musiał na, ulice wygnać.... 🤔

Oj coś mi się wydaje że te blondyny 🐖 to nie do końca jego a raczej powiedziałbym że raczej prowadzi " świński hotel ".

Opublikowano
3 minuty temu, agromatik napisał:

Strach przez niego przemawia. On ich się po prostu boi.

Patrząc na te protesty .To macie rację jest się czego bać. Do jebniętch trzeba mieć dystans. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Oj coś mi się wydaje że te blondyny 🐖 to nie do końca jego a raczej powiedziałbym że raczej prowadzi " świński hotel ".

Czyli prostytucja jak nic... Dymają go na całego... 😂

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, agromatik napisał:

Zadaj sobie pytanie kto tych "j**niętych" wywołał na ulicę

No jak to kto, złe PełO i lewaki każą im tam iść, przecież nie PiS 😆

Ooo, o tym co 👇👇 mówię ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

dlaczego tak uważasz ?  ja tu właśnie widzę kto traci rzeczywistość ... 

To ci wyjaśnię Romuś. 🤨

Jakby PISuar nie nakazywał publikowania wyroku TK to tych kobiet by tam nie było.

1 minutę temu, Roman176 napisał:

no i ?? co ma aborcja na życzenie z tym wspólnego ? 

Nie aborcja na życzenie tylko możliwość wyboru. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Nie aborcja na życzenie tylko możliwość wyboru.

w niemczech i największych pastwach  też niema i co płaczą ??  a w tych lewicowych niemczech nawet chore dziecko musisz urodzić .. aborcja jedynie gdy zagraża zżyciu matki i co ?? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

w niemczech i największych pastwach  też niema i co płaczą ??  

Błąd, do 3 miesiąca ciąży u Niemca jest aborcja na życzenie ;) Nie jest legalna prawnie, ale nikt za to jeszcze nikogo tam nie ukarał. Radzę się do edukować. I dopowiem, jest to niezgodne z Niemiecką konstytucją, ale od 1995r. nikt tego nie rusza ;) 

Opublikowano

Kolejny który nie może pojąć dlaczego po włożeniu patyka w gówno zaczyna śmierdzieć.

10 minut temu, Roman176 napisał:

dlaczego tak uważasz ?  ja tu właśnie widzę kto traci rzeczywistość ... 

Opublikowano

Nie karze się jednak za jej wykonanie w pierwszym trymestrze ciąży z innych powodów, jeżeli kobieta skorzystała z odpowiednich konsultacji, zabieg został wykonany przez lekarza i pomiędzy konsultacją a zabiegiem zachowano odstęp co najmniej 3 dni, a także od poczęcia nie minęło więcej niż 12 tygodni – są to warunki, które muszą być spełnione jednocześnie.

To samo źródło Romanku, kawałek dalej ;) 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

Kolejny który nie może pojąć dlaczego po włożeniu patyka w gówno zaczyna śmierdzieć.

słuszny argument nie zapomnij ze mamy 21 wiek możesz sobie wszystko zawiązać twoja podwiązać spirale itp koszt od 600 do tyś cały tłum tych lgbt cię morze ruchać i nic 

Opublikowano (edytowane)

@agromatik niektórzy z lekarzy w Polsce deklarują, że także będą wykorzystywać tą końcówkę, że np. takie chore dziecko/płód zagraża zdrowiu psychicznemu matki. W Polsce nadal został podpunkt dotyczący zdrowia matki, zależy teraz jak go interpretować ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie karze się jednak za jej wykonanie w pierwszym trymestrze ciąży z innych powodów, jeżeli kobieta skorzystała z odpowiednich konsultacji, zabieg został wykonany przez lekarza i pomiędzy konsultacją a zabiegiem zachowano odstęp co najmniej 3 dni, a także od poczęcia nie minęło więcej niż 12 tygodni – są to warunki, które muszą być spełnione jednocześnie.

To samo źródło Romanku, kawałek dalej ;) 

no ok 

Natomiast lekarz podlega odpowiedzialności karnej za wystawienie błędnego zaświadczenia o występowaniu okoliczności uprawniających do legalnej aborcji[3], karze się go również za dokonanie aborcji bez sprawdzenia stadium zaawansowania ciąży, poinformowania kobiety o możliwych konsekwencjach zabiegu bądź bez dania jej możliwości wyjawienia motywów swojej decyzji[4].

czyli cały czas lekarz decyduje pod spełnionymi warunkami 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v