Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/szokujacy-raport-o-karabinku-grot-ujawnia-pelen-zakres-jego-wad/0yent0v

"Był on też świadkiem, jak grota testował, a potem pisał o nim w superlatywach jeden z redaktorów prasy branżowej. – Przyznał mi się, że zna się na strzelaniu sportowym z broni krótkiej, a z długiej broni nie – mówi Moszner. – Miał wtedy kolbę od grota zabezpieczoną szeroką gumką, żeby się nie przestawiała. Pomyślałem: "to tak ma być sprawdzana ta broń?".

Ta sprawa była szeroko dyskutowana na jednym z naszych branżowych forum. A tego Pana Redaktora zmieszano z błotem aż gościu przestał sie udzielać w roli eksperta. Piał z zachwytu do chwili kiedy któryś z dyskutantów jasno i klarownie nie przedstawił mu dowodów co dostał w zamian. Potem nagle zniknął 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

A dopiero pisał że to szczyny 😂

Pisałem że  PIWO  to  szczyny

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Też mi się coś właśnie kojarzyło, że pisał, że to szczyny. Ciekawe w takim razie po co to kupuje ;) I skąd wie jak smakują szczyny ?? ;) 

Źle  ci  się  kojarzyło  i  to  kolejny  raz  ;)

Opublikowano
18 godzin temu, Ulman napisał:

Nie wiem czy to promocja czy też pochodna prostego faktu że Holownia uzyskał kilkanascie% poparcia a Jakubiak prawie nic. Nie widzę tu żadnego spisku 

Kukiz czy Konfederacja też mieli poparcie i to przed wyborami ale nie widać było ich promocji w mediach. Dopiero wpadka TVP pomogła Konfederacji. Do wyborów jeszcze jest trochę czasu a tutaj media dbają aby nie zapomnieć o Hołowni. To jest tylko dziennikarz a za chwilę będzie traktowany jako guru polityki.

17 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Skoro Bóg jest wg kolegi z forum dla PiS-u na pierwszym miejscu, to powinni się chyba stosować do jego przykazań i nauk ??

@Ywa serio ?? Wg ciebie zbędne produkty to chleb, mleko, jaja itd ?? Bo ja nie wiem ;) Ale skoro podobają ci się nowe podatki, to ja nie mam więcej pytań i nie dziwię się, że w tym kraju PiS ma 40% poparcia.

Chleb w sieciówce 2 zł, taki sam z lokalnej piekarni 3 zł i wolę ten drugi. Mleko w lokalnym sklepie w zeszłym roku kupowałem w cenie od 2,30 zł do prawie 3 zł za litr 1,5 %. Cena zależała od dostawy. Z każdą była inna. Ryb nie jem, kapusty nienawidzę. Wędlina w jednym ze sklepów mi nie podpasowała, zmieniłem sklep na inny lokalny. Boczek 20 zł kilogram, kiełbasa, szynka 28- 30 zł. Pasztetowa, kaszanka 8-9 zł. I wiem co jem. Tłoku w tych sklepach nie ma, jest gdzie zaparkować. Jakie ceny są w sieciówkach ?

16 godzin temu, Ywa napisał:

No u mnie na przestrzeni 10 km po drodze jest aż 7 małych sklepików i cieszą się powodzeniem, szczególnie przejezdnych, mimo obecności 2 marketów. Od taty  czasem dostaję reprymendę, gdy chcę się udać do innego niż miejscowy.

I już lubię Twojego tatę :).

17 godzin temu, Ulman napisał:

Skoro uważasz że wystarczy kupować w małych sklepach to musisz tak uważać co z kolei oznacza że nie masz o tym żadnego  pojęcia. 

A czym się różni ten mały sklep od dużego ?

15 godzin temu, mirro napisał:

Uwielbiam smak kawy. Mogę kończyć jedna a drugą zaczynac. Na sen nie ma u mnie żadnego wpływu. 

Kiedyś 8 do 10 kaw przez 12 -18 godzin i od tamtego czasu kawa może dla mnie nie istnieć.

Opublikowano
16 godzin temu, mirro napisał:

Uwielbiam smak kawy. Mogę kończyć jedna a drugą zaczynac. Na sen nie ma u mnie żadnego wpływu. 

To już uzależnienie.

Pamiętaj choć regularnie łyżeczkę Radkowitu Premium przyjmować, lub trzy Standardu😉

I przypomnisz sobie co to piasek w zębach🤪

Opublikowano

Denwer - Niemcy są obecnie nazistowskie w takim samym stopniu Polacy komunistyczni. Chwytanie się takich argumentów to reprezentacja oświecenia zgodnie z Twoim poprzednim memem. Człowieka prostego zamieniłbym tam na idiotę.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Denwer - Niemcy są obecnie nazistowskie w takim samym stopniu Polacy komunistyczni.

Ale  co  to ma do rzeczy  ??     Do  roboty  ludzi  wywożono  do Niemiec   mówili  po  Niemiecku   wiadomo  że  w wojsku   niemieckim  byli  też  i  Polacy  no  ale wojsko było  Niemieckie  nie  Nazistowskie 

Opublikowano (edytowane)

A że tak powiem Polacy czy komuniści ich wygonili do Niemiec z tzw. "Ziem Odzyskanych" ?? Stoczniowców pałowali komuniści czy Polacy ;) Niemcy tak samo wybielają swoją historię jak i u nas ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A że tak powiem Polacy czy komuniści ich wygonili do Niemiec z tzw. "Ziem Odzyskanych"

No jak to kto   Stalin  churchil  i  Roosvelt

Opublikowano

Hans Frank Gubernator Krakowa podczas 2 wojny Światowej mówił , cytuję POLAKÓW NIE TRZEBA ZABIJAĆ TYLKO NIE DAĆ IM ZAROBIĆ TO SAMI PRZYJADĄ DO ROBOTY DO NIEMIEC koniec cytatu . 

Czy tak nie jest prawdę mówił .

Opublikowano

galan - sprawdź to bo gość ten mówił o rozwiązywaniu sprawy polskiej zupełnie w innym kontekście to raz a dwa Niemcy w 1939 roku miały problemy gospodarcze.

Denwer - Niemcy wówczas były Nazistowskie. W Austrii także po niemiecku sprechają a jednak to nie są Niemcy - daj se diana.

*siana

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

To tak samo można powiedzieć że Hitler wysyłał na roboty do Niemiec ;)

Nie  można  bo  hitler  miał  poparcie   bodaj  90%  Niemców  a  Stalina  ile  %  polaków  popierało  0,01% ??

Opublikowano (edytowane)

U nas za PRL-u też były rekordowe frekwencje po 90% i przez ponad 40 lat wygrywali komuniści ;) Front Narodowy miał po 80-90% poparcia ;) A jak popieraliśmy komunistów to i Stalina musieliśmy popierać ;) 

W 1947 komuniści mieli 80% poparcia , więc chyba popieraliśmy Stalina ?? 

W 52r jak Stalin jeszcze żył, to PZPR też miało większość, uważasz, że ta większość nie popierała Stalina ? 

A w Niemczech ostatnie wybory były w 1933, potem dopiero po wojnie, więc Niemcy nie mieli okazji wypowiadać się czy popierają Hitlera ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

a  Stalina  ile  %  polaków  popierało  0,01% ??

Stalin miał w d*pie ilu go popiera. Miał swój aparat poparcia w postaci NKWD i głosy krytyki raczej nie docierały do jego uszu. Głos krytyki z reguły kończył się z powodu śmierci krytykującego.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

😂😂

😂😂😂

grodzkie-piwo.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Komuniści u nas zostali narzuceni siłą (zewn) i nigdy by w Polsce nie wygrali tak jak faszyści u germańców i ten wniosek trzeba uwzględniać w bacznym obserwowaniu germańskiego sąsiada, uczulaniu na to inne narody Europy i wreszcie zrobienie z propagandy wojny ojczyźnianej u ruskich pożytku antygermańskiego aby równowagę w Europie przywrócić w bodaj propagandowym wymiarze o "cywilizacyjności" narodów tę Europę tworzących. Tylko jest jeden problem - niepragmatyczne postrzeganie Rosji przez obecne polskie elity które bardziej gotowe są zaakceptować totalitarny reżim chiński od oligarchizmu rosyjskiego obecnego i już Amerykanie bardziej pragmatycznie rozgrywają Europę niż my.
Taki np Nord Stream powinien być naszą współinwestycją z Rosją i Niemcami a nie drzazgą w oku to w razie by przyszła potrzeba wysadzenia tej rury kiedy w Historii rozwalalibyśmy po części swoją i na większych prawach niż "psa ogrodnika" co sam nie zje a broni interesów m.in i amerykańskich i muzułmańskich i zmuszamy jeszcze Rosję do inwestowania w rzeczywistą siłę jaką jest budowa nowoczesnej własnej gospodarki jeśli przeszkadzamy im pozostawanie w zacofaniu gospodarki surowcowej a zmuszamy do ; z jednej strony konszachtów z Chinami a z drugiej do omijania nas w budowie gospodarki z "zachodnią częścią obecnego świata" i historycznie musi się to zemścić... kolejny raz
Sprawy teraz zaszły zbyt daleko aby dało się wiele naprawić przez osobiste względy jednego z naszych kacyków i znów będziemy "między kowadłem a młotem" bo na ochotnika stanęliśmy w opozycji przeciwko najbliższym sąsiadom którzy przecież amnezji też nie mają historycznej.
Mieliśmy być pomostem miedzy zachodem a wschodem no to jeśli tak pomost wygląda to jak wygląda fosa?

... to Moderna też nawaliła ze szczepionkami?!
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26718553,dworczyk-wtorkowa-dostawa-szczepionki-moderny-zostala-odwolana.html

a tak się wielu bało że na siłę pozaszczepiają
czym?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A dziś podobno w TVPis będzie informacja że pierwszy raz w historii to drogowcy zaskoczyli zimę a nie na odwrót👍

Nie pier pan głupot bo dziś śniegu nawaliło i nawet jednej pługopiaskarki nie widziałem żeby jechała przez moją wichurę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v