Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dysydent napisał:

a po ile nawozy azotowe? bo coś na fasolowym wyczytałem aż boję się cytować @ravoj-a bo raczej głupot nie pisuje a to co podał to .... no jeszcze nie wiem nawet jak zareagować

No jak to po ile, w nowych cennikach saletra ponad 4.000zł/t, a za mocznik nawet ceny nie podają-bezcenny xD Rządowa tarcza antyinflacyjna działa xD 

Ale nie bój się, w Wigilię i tak byś tej tańszej nie kupił, wszystkie składy nawozowe nagle miały "remanent" ;) 

Zresztą, wszyscy się zarzekają, że nie kupują nawozów po tych cenach, a w ostatnim tygodniu ciągle kursowały samochody z saletrą, widocznie cena była za bardzo okazyjna to podnieśli.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No jak to po ile, w nowych cennikach saletra ponad 4.000zł/t, a za mocznik nawet ceny nie podają-bezcenny xD Rządowa tarcza antyinflacyjna działa xD 

w 4 dni miała zadziałać ? zapytaj się jak kogoś znajomego co pracuje w składzie kiedy mieli zamówienie i za ile ....

16 minut temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym obuwie i tekst „PiS DROŻYZNA YZNA 1STYCZNA WYŻSZE CENY DLA RODZIN! ~ 24% ENERGIA ~ 54% GAZ”

pis wybudował NS2 i wprowadził normy emisje itp   idz być głupi gdzieś indziej

Europa reaguje na gigantyczne wzrosty cen energii - Bankier.pl

• Like 1
Opublikowano

PiS-owska drożyzna uderza w portfele Polaków Od 20 lat nie było w Polsce  wyższeg... - Konfederacja

13 minut temu, Roman176 napisał:

w 4 dni miała zadziałać ? zapytaj się jak kogoś znajomego co pracuje w składzie kiedy mieli zamówienie i za ile ....

pis wybudował NS2 i wprowadził normy emisje itp   idz być głupi gdzieś indziej

Europa reaguje na gigantyczne wzrosty cen energii - Bankier.pl

Mamusia ci nie mówiła że i za PO  mieliśmy najtańszą energię i paliwo ? 😂

Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał:

Mamusia ci nie mówiła że i za PO  mieliśmy najtańszą energię i paliwo ? 😂

wiem rudy robił takich jak ty w buca w 2012 ...🤣  powiedział ze nie morzę nic obniżyć a ci  obniżyli

nie odpisujesz mi na pytania .. bo wiesz ze mam racje czemu inni mają drożej ?

Opublikowano

Masz rację 😂to wrzuć to pokaż że za PO  Polska też nie miała najniższych cen energii w europie

Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale nie bój się, w Wigilię i tak byś tej tańszej nie kupił, wszystkie składy nawozowe nagle miały "remanent" ;) 

Zresztą, wszyscy się zarzekają, że nie kupują nawozów po tych cenach, a w ostatnim tygodniu ciągle kursowały samochody z saletrą, widocznie cena była za bardzo okazyjna to podnieśli.

gdzie ta promocja na saletrę pi 4 koła? Może by kupił bo u mnie 4700 😁

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

wiem rudy robił takich jak ty w buca w 2012 ...🤣  powiedział ze nie morzę nic obniżyć a ci  obniżyli

Podniesli o 50 , obnizyli o 5 i lud szczęśliwy🤣

Roman, wkleiłeś ceny energii na giełdach . Jak to sie przekłada na cenę finalną dla Kowalskiego? 

Opublikowano
33 minuty temu, Roman176 napisał:

Nwm po ile mieli zamówione, ale wiem, że GA potrafi sprzedawać azot wyprodukowany w lipcu za 3.000zł/t, także podziękuj miłościwie panującym, a szczególnie panu Jackowi "wybory kopertowe" Sasinowi xD 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Podniesli o 50 , obnizyli o 5 i lud szczęśliwy🤣

inni mają drożej Czechy jeżdżą do nas z bankami i tankują czemu nie wyzywasz swoczy unijnej ?

zobacz to

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nwm po ile mieli zamówione, ale wiem, że GA potrafi sprzedawać azot wyprodukowany w lipcu za 3.000zł/t, także podziękuj miłościwie panującym, a szczególnie panu Jackowi "wybory kopertowe" Sasinowi xD 

co to ma do rzeczy zobacz film co wstawiłem 

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Roman, wkleiłeś ceny energii na giełdach . Jak to sie przekłada na cenę finalną dla Kowalskiego? 

plucie jadem na forum teraz bd cię kosztowało 🤣

Przed chwilą, Ulman napisał:

Za co mam wyzywać? 

za dobroć ,,,, zobacz film 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

To ma do rzeczy, że państwowa firma żeruje na rolnikach, wyprodukowali nawozy na tanim gazie a teraz na nas żerują ... I dla kogoś to jest normalne ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

2 razy większe dopłaty ?, a kiedy i do czego te dopłaty ?😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano

tym bardziej teraz jest to do osiagnięcia jak ze wszystkimi mamy na pieńku 😂

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, Roman176 napisał:

To ma do rzeczy, że państwowa firma żeruje na rolnikach, wyprodukowali nawozy na tanim gazie a teraz na nas żerują ... I dla kogoś to jest normalne ...

Ceny wzrosły na całym świecie ale Tobie socjalizm się marzy 😜

Opublikowano
Przed chwilą, Rogas71 napisał:

Ceny wzrosły na całym świecie ale Tobie socjalizm się marzy 😜

Ale to rozumiem taką cenę, jak na worku jest październik albo listopad tego roku, a nie maj albo czerwiec ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

tym bardziej teraz jest to do osiagnięcia jak ze wszystkimi mamy na pieńku 😂

wiesz ze w czasie gry nie zmienia się zasad ....  za parę lat 😆

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to rozumiem taką cenę, jak na worku jest październik albo listopad tego roku, a nie maj albo czerwiec ;) 

to ty masz problem do władzy czy polskich prywaciarzy ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

wiesz ze w czasie gry nie zmienia się zasad ....  za parę lat 😆

A to co nam PiS w nowym budżecie wynegocjował, oprócz kar za Turów i sądy, a i niedługo dojedzie kolejna za TK. Jeszcze trochę i tej kasy z Unni na te kary zabraknie xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v