Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A tak zapytam, ten co daje licencję, sam czasem nie podsłuchuje kogo chce i kiedy chce? Przecież to nie zostało stworzone wyłącznie jako produkt handlowy?🤔

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, mirro napisał:

Ale w sumie mówi prawdę. Przecież sam system bez opłaty "abonamentowej" nie działa. A jak nam założyli bana na używanie systemu, to tak jakby go nie było. Reszta nie nadaje się do opisywania na forum publicznym.:lol:

Nie jest na wyposażeniu. Nie jest wykorzystywany.

Pierwsze zdanie załatwia całość wywodu więc nie wiem po co to mówi. Możliwości widzę trzy

-klamie

-musi tak mówić żeby do elektoratu dotarlo

-jest idiotą. 

Kazde z powyższych może być wytłumaczeniem solo lub w dowolnych kombinacjach. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Z tego co jakiś czas temu mówił jakiś ekspert to takie dane z telefonu są wysyłsne najpierw do Izraela a potem Izraela to odkodowuje i przesyłam spowrotem do danego państwa więc pewnie i oni wiedzą i gromadzą dane. 

Kurcze @Agrest I ciebie inflacja dopadła, że cenę lubinu podniosłeś o 50 % 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

Możliwości widzę trzy

-klamie

-musi tak mówić żeby do elektoratu dotarlo

-jest idiotą. 

Jest idiotą ponieważ kłamiąc uwaza iż wszyscy (łącznie z elektoratem) w to uwierzą.:lol:

2 minuty temu, thor1984 napisał:

to takie dane z telefonu są wysyłsne najpierw do Izraela

Chcialem oszczędzić elektoratowi tej części. Dlatego pisałem że nie nadaje się na forum.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

Generalnie można kogoś podsłuchać, nagrać i wrobić kogoś w tenże podsłuch?

To tylko taka moja teoria spiskowa😜

3 minuty temu, thor1984 napisał:

Z tego co jakiś czas temu mówił jakiś ekspert to takie dane z telefonu są wysyłsne najpierw do Izraela a potem Izraela to odkodowuje i przesyłam spowrotem do danego państwa więc pewnie i oni wiedzą i gromadzą dane. 

Kurcze @Agrest I ciebie inflacja dopadła, że cenę lubinu podniosłeś o 50 % 

No zgadza się, idę z duchem czasu. Nie było chętnych za grosze to kupią w złotówkach😁

A że tak zapytam, inwigilujesz mnie? Z Mosadem współpracujesz?🤭😜

Opublikowano

https://www.dziennikwschodni.pl/powiat-lubelski/lzy-zony-zlosc-syna-lubelski-rolnik-poszedl-za-kratki-wsrod-wycia-syren,n,1000300599.html

"Za brak kolczyków u części świń pan Krzysztof dostał grzywnę w wysokości 500 zł. Nie zapłacił, przez co dzisiaj musiał się zgłosić do aresztu.

no dobra bo chociaż dura lex sed lex to akurat na święta zamykać?...
Ustalić mi dane personalne urzędasa który decyzję taką wydał jego rodziny i urzędasów którzy pośrednio wmieszali się w tą machinę i jest to wezwanie legalne wszak te urzeduchy działają publicznie za nasze pieniądze żarcie mają na swym wigilijny,m stole i to jeszcze to żarcie przez nas wyprodukowane a ten przypadek to jawny pokaz siły państwa nadwymierny waśnie tym faktem że akurat na święta...

spokojnych świąt i następnego roku wszystkim życzę tym urzędasom też bo im takie życzenia będą szczególnie potrzebne ;)

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Chcialem oszczędzić elektoratowi tej części. Dlatego pisałem że nie nadaje się na forum.

No dla mnie od razu na myśl Izrael przychodzi. Ale nie piszę bo antysemitą zostanę i zaraz jakiś Aaron z kwitem z XVIw na moje włości przybędzie...

Opublikowano

@Agrest, ale po co kombinować. PIS  podsłuchuje platformę od nasiadowek U Sowy do dnia dzisiejszego. Uważasz że będąc przy korycie i mając narzędzia sobie tego odmówią? Ja bym się zdziwił gdyby tego nie robili. Prostactwo nie ma żadnych standardów. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Prostactwo nie ma żadnych standardów. 

Taki se standard stworzyli i takiego się trzymają. To jest ich własny standard i nikt im go nie odbierze.:lol:

Opublikowano

Raczej podsłuchują się od zawsze wzajemnie. I to gra wewnętrzna.

Ale nie wierzę że ktoś nie jest ponad nimi i wszystkich podsłuchuje. ( zawsze bawi mnie końcówka w tym wyrazie, a autokorekta nie kropkuje🤭🤭🤭)

No ale to już jest gra zewnętrzna i wpływa na nas chyba jeszcze bardziej niekorzystnie .

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ale nie wierzę że ktoś nie jest ponad nimi i wszystkich podsłuchuje.

Tak amerykanie. Ci ciągną dane bezpośrednio ze stacji bodaj w Norwegii,

• Like 1
Opublikowano

Jeśli o inwigilacji to kiedyś stworzyli amerykańce film z Willem Smithem Wróg Publiczny.

Jakże tam ładnie pokazane jest jak można zdobyć dane i co z nimi zrobić... A niby to tylko film.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Agrest napisał:

Generalnie można kogoś podsłuchać, nagrać i wrobić kogoś w tenże podsłuch?

To tylko taka moja teoria spiskowa😜

No zgadza się, idę z duchem czasu. Nie było chętnych za grosze to kupią w złotówkach😁

A że tak zapytam, inwigilujesz mnie? Z Mosadem współpracujesz?🤭😜

Ta zbieram dla Izraela średnie ceny lubinu w PL i Ty zawyżyłeś średnią 😁  A tak poważnie to wujowi czasem sprawdzam ceny lubinu po 2 zł za drogo było i czeka na obniżki 😄

20 minut temu, mirro napisał:

Jest idiotą ponieważ kłamiąc uwaza iż wszyscy (łącznie z elektoratem) w to uwierzą.:lol:

To nie będę mówił, że Jezus jest Żydem bo do chałupy jeszcze go nie wpuszczą 

Edytowane przez thor1984
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

@Agrest, ale po co kombinować. PIS  podsłuchuje platformę od nasiadowek U Sowy do dnia dzisiejszego. Uważasz że będąc przy korycie i mając narzędzia sobie tego odmówią? Ja bym się zdziwił gdyby tego nie robili. Prostactwo nie ma żadnych standardów. 

A kto tam zapoczątkował erę nagrań i podsłuchów, które wyszły na jaw ? Dlaczego Kaczyński nie korzysta z postępu technologicznego ? @Agrest ma rację.

6 minut temu, Agrest napisał:

Raczej podsłuchują się od zawsze wzajemnie. I to gra wewnętrzna.

Ale nie wierzę że ktoś nie jest ponad nimi i wszystkich podsłuchuje. ( zawsze bawi mnie końcówka w tym wyrazie, a autokorekta nie kropkuje🤭🤭🤭)

No ale to już jest gra zewnętrzna i wpływa na nas chyba jeszcze bardziej niekorzystnie .

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Jakże tam ładnie pokazane jest jak można zdobyć dane i co z nimi zrobić... A niby to tylko film.

Wtedy było prościej, :lol:

Opublikowano (edytowane)

technologia daje możliwości odparowania energią jądrową tysięcy ludzi z przypadkowymi przechodniami włącznie i została ta możliwość wykorzystana przez rządy oficjalne państw które są tylko inną odmiana struktur mafijnych i tak samo technologia daje moliwość podsłuch... inwigilacji co i tak w tym akurat przypadku pierwsze z tej możliwości korzystały struktury stricte mafijne tak że nie dziwota e mafia-państwo tylko nadążą za ogólnymi trendami i nic tego nie zmieni.
A że robi to nieudolnie i daje się na tym złapać?
dla tego właśnie

25 minut temu, dsbh napisał:

Dlaczego Kaczyński nie korzysta z postępu technologicznego ?

bo nie ma pojęcia o tej technologii co tylko nas ratuje nieco bo polityk co do zasady jest relatywnie głupi i zawsze będzie z tyłu za technologią
nawet boi się swej własnej niewiedzy i słusznie.
no zacytuję "w dół" bo na poziom "statystycznego odbiorcy" to o wiele bardziej zrozumiałe jest takie tłumaczenie xD

5 minut temu, Ulman napisał:

Bo to jełop co nawet samochodem sie nie umie posługiwać. Nie doszukuj sie tu niczego więcej.

Inna sprawa że sami przyzwyczajamy się do tych wszystkich zjawisk a znamienny jest niewspólmiernie mały skutek polityczny sprawy Snowdena w porównaniu do np afery watergate.
Coraz perfidniejsze metody zostają uznane za normę i nasze kacyki zostaną ukarane nie za sam fakt inwigilacji co za to że robią to żałośnie partacko i zostali na tym przyłapani

P.S.
a w sumie to był jakikolwiek polityczny skutek "afery Snowdena"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

A kto tam zapoczątkował erę nagrań i podsłuchów, które wyszły na jaw ? Dlaczego Kaczyński nie korzysta z postępu technologicznego ? @Agrest ma rację.

Pierwsze nagranie to bodajże posłanka Beger zarejestrowała dwóch gamoni z PISu ktorzy chcieli ją przekupić. Obstawiam że po tym zarządzili w PIS takie porządki żeby nie dać się złapać. Platforma do tego nie dorosła i ich załatwili.

Kaczyński nie korzysta z postepu? Bo to jełop co nawet samochodem sie nie umie posługiwać. Nie doszukuj sie tu niczego więcej.

• Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, mirro napisał:

Wtedy było prościej, :lol:

Nie wiem, nie znam się, ale skoro technika poszła do przodu to może być tylko łatwiej. A nagłaśniane regulacje prawne ograniczające możliwość podsłuchu są tylko dla szaraków. Ci co rozdają karty robią co chcą.

28 minut temu, thor1984 napisał:

A tak poważnie to wujowi czasem sprawdzam ceny lubinu po 2 zł za drogo było i czeka na obniżki 

Że tak powiem, rozminął się w kwestii chcieć A móc😁

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

bo nie ma pojęcia o tej technologii co tylko nas ratuje nieco bo polityk co do zasady jest relatywnie głupi i zawsze będzie z tyłu za technologią
nawet boi się swej własnej niewiedzy i słusznie.

Technologia to tylko narzędzie. To że nie ma pojęcia o jej istnieniu nie usprawiedliwia go z wykorzystywania owoców użycia tej technologi. Dostał to co chciał, czyli wiadomości prosto ze stołu konkurencji nie pytając jak. Pogodził się z każdym mozliwym sposobem uzyskania informacji więc teraz trza połknąć tę żabę.

10 minut temu, dysydent napisał:

a w sumie to był jakikolwiek polityczny skutek "afery Snowdena"?

Eeeee nikły dla nas.

Opublikowano

z tymi podsłuchami to przesadzacie , nikt przy zdrowych zmysłach o sprawach najważniejszych nie będzie rozmawiał przez telefon żadna firma , od tego są spotkania a że czasem jakieś duperelki wyjdą no cóż  a kim w ogóle jest giertych ? dla mie to zwykły idiota obecnie z tresci nagrań  kulczyka co  go nagrywali  nie wynikało nic co by on powiedział bo był zbyt inteligentny ale pewno i sam innych podsłuchiwał .

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nie wiem, nie znam się, ale skoro technika poszła do przodu to może być tylko łatwiej.

W sumie ciężko nie jest. Omyłkowo wystawią Ci akt zgonu i Cię nie ma. A spróbuj udowodnić że żyjesz.:lol:

1 minutę temu, jarecki napisał:

nikt przy zdrowych zmysłach o sprawach najważniejszych nie będzie rozmawiał przez telefon żadna firma

A to byś się zdziwił. 

Opublikowano

Ale skarbówka czy komornik i żywego trupa namierzy🤭

4 minuty temu, jarecki napisał:

z tymi podsłuchami to przesadzacie , nikt przy zdrowych zmysłach o sprawach najważniejszych nie będzie rozmawiał przez telefon żadna firma , od tego są spotkania a że czasem jakieś duperelki wyjdą no cóż  a kim w ogóle jest giertych ? dla mie to zwykły idiota obecnie z tresci nagrań  kulczyka co  go nagrywali  nie wynikało nic co by on powiedział bo był zbyt inteligentny ale pewno i sam innych podsłuchiwał .

Wystarczy mieć przy sobie telefon, laptop...

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Technologia to tylko narzędzie. To że nie ma pojęcia o jej istnieniu nie usprawiedliwia go z wykorzystywania owoców użycia tej technologi.

o jej istnieniu to raczej ma pojęcie a nie ma pojęcia jak działa i właśnie wyjaniliśmy dlaczego unika korzystania ....

jak pisałem - ma rację bo "jakim mieczem wojujesz..."

ciekawe czy ma komputer jakiś w domu ale osobiscie podejrzewam że nie ma podłączonych kamer ani mikrofonów do systemu lub ma "powycinane" wręcz mechanicznie (hardwre-owo)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v